Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Tanmut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrcům se asi zalíbil o rok dříve natočený snímek Mlčení jehňátek, tak si řekli, že použijí v seriálu taky pošuka. Výsledek je dost rozporuplný. Děj má sice jakýs takýs akční spád a náboj, ale troufám si říct, že kvůli tomuto se na Columba nikdo nedívá. Podobným způsobem jsou psány moderní americké kriminálky, proto je nesleduji. ()

anais 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netypický Columbo! Tento díl nezačíná vraždou, nýbrž svatbou Columbova synovce. Snoubenka je chvíli na to unesena, a strýček ji musí najít. Těžko se to hodnotí, jelikož podobných dílů není mnoho (netuším jestli jsou i jiné podobně „jiné“), takže díl, který narušuje zaběhlé vyprávěcí schéma předchozích dílů, působí velmi osvěžujícím dojmem. Na hodnocení bychom se měli zeptat někoho, kdo před tím žádný jiný díl neviděl! ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Držel jsem tenkrát svou paní Columbovou v náručí a byla lehoučká jak měsíční svit.“ V tomto případě tvůrci zcela opustili klasické Columbovské vyprávění a vrhli našeho poručíka do víru běžné kriminálky, konkrétně únosu čerstvé manželky svého synovce. Poručík nezná vraha a čas mu šlape na paty, proto volí jiný způsob vyšetřování, který působí velmi realisticky. Logicky zde není místo pro tradiční Columbovy rozhovory se zločincem či vtipné vsuvky, ale to mi vůbec nevadilo. Závěr, který je nadmíru akční mě taky potěšil, protože jsem viděl poprvé Columba se zbraní v ruce. Jenom únosce byl na můj vkus trochu moc vyšinutý, unesená manželka nevyužila všech možností k útěku a Columbovy metody zvětšování fotografie jsou trochu moc scifi. Jinak je to výborný díl, který ukáže divákovi jinou stránku poručíka. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z těch slabších Columbovek. Děj je velmi netradiční a celé je to spíš Chandlerovsky laděné, než Columbovsky. To by ani tak nevadilo, má však i mnoho logických chyb (Melissa se snaží vysadit dveře, když u okna stojí židle, kterou by ho mohla rozbít). Koukatelné, už jenom kvůli tomu, že na konci Columbo vběhne do místnosti s pistolí v ruce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlaste prečo nie, námet je stále výborný, lenže vadilo mi však jeho spracovanie. Nevadí mi, ak sa tvorcovia snažia raz za čas natočiť niečo odlišné, lenže musí byť po ruke zaujímavý záporák. Ten, ktorý sa objavuje v tejto časti, je skôr karikatúrou, ako inteligentným poručíkovým protivníkom. Takže kvôli nemu musím znížiť hodnotenie príbehu o pol hviezdičky nadol. Diel si ale raz za pár rokov rád pozriem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama