Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál začíná bitvou o Akko roku 1291, kdy templáři neúspěšně brání pevnost. Jsou poraženi saracénským sultánem a prchají na lodích spolu se Svatým grálem. Loď, na níž pluje, je však potopena. O několik let později je Landry, veterán z bitvy, nespokojen s tím, co se z Řádu stalo. Avšak věci se pomalu dávají do pohybu, neboť Grál nakonec pravděpodobně není ztracen... (Mariooo)

(více)

Recenze (24)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom slušný pilot. Seriál sa púšťa hneď do prvej scény s veľkým grafickým orgazmom v bitke o Akko. Páči sa mi ako sú herci, ktorý hrajú zlých chlapcov nesympatický a samozrejme hlavný hrdina je sympaťák ako sa patrí. Tom Cullen ako morálne zaťažený rytier Landry s neskutočnou bradou je neuveriteľný sympaťák a ak hľadáte hrdinov v ktorých by ste sa mohli vidieť tak tento týpek je pre vás ten pravý. Dosť mi vadilo niekoľko nezmyselných rozhodnutí, ako napríklad odchod sedliaka do Paríža a nechá napospas svoju milovanú na farme. Čo asi mohol nájsť keď sa vrátil z Templárskej výpravy? Odpovie vám zhliadnutie. Mne osobne vadilo hlavne to, že každý sa na mňa z obrazovky pozeral s dokonalým americkým vybieleným úsmevom čo v 13. storočí asi nebolo na dennom poriadku. 63% ()

paddy35 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začnu pozitivním. Dobře se na to dívá, v tom History nikdy neudělá chybu. Ale je to béčko, takže k tomu musíte takhle přistupovat. Akční scény vypadají parádně (teda kromě pohledů skrze přílbu Templáře, to mi k seriálu vůbec nesedělo. A teď nastává to ale...Logika vzala za své a odplula stejně jako Křižácká výprava z Akkonu. Chování postav nedává smysl a všechny působí stejně. Buď jsou ultra dobré nebo ultra špatné, ale nic mezi. Prakticky se chovají všechny stejně. Scénář je hodně jednoduchý, pochopíte ho i pokud si u filmu budete zašívat ponožky a navíc je celý takový zrychlený. Něco se domluví a v další scéně už se to prostě stane. Klidně by šlo diváka napínat o nějaký ten díl dva navíc, aby se měl na co těšit. Dialogy se skládají z holých vět, žádné psychologické rozmluvy jako ve Walking Dead nečekejte, tady seriál nezaboduje. Jakékoliv historické reálie taktéž nehledejte, tenhle seriál si nehraje na filmový dokument a jde mu čitě o oddech a divákovu zábavu. Jestli se to povedlo, to ať si zhodnotí každý sám. Nicméně je to teprve první díl, jako rozjezd bych čekal sice něco jiného, ale zkusím to ještě příště. Přeci jen po jednom díle je těžko hodnotit. ()

Reklama

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Templáři a jejich mystérium , to je látka se kterou jde báječně pracovat ovšem způsob který zvolili tvůrci tohoto paskvilu je urážkou nejen templářů ale všech diváků i čtenářů kteří se touto historickou etapou zabývají.Laciné triky jak omalovánky pro předškoláky,gumová kopí a meče z umělé hmoty se ani produkce nesnaží zakrýt a to jsme jen na začátku toho co nám zatím poskytuje vizuál této série, kdy vytvoření atmosféry středověku vypadá jak papundeklová skládačka někde z vetešnictví.Mrazivý chlad temného středověku z toho rozhodně není cítit,jedině snad jako nechtěná parodie.Dialogy i způsob jednání postav rozhodně neodpovídá roku 1306 ve kterém se většina děje prvního dílu odehrává.Postavy charakterově plytké až infantilní rovněž jako dějová linie , která je spíš povídačkou nebo ještě lépe báchorkou než dramatickým ztvárněním okolností konce templářského řádu.V jaké kvalitě se to celé bude ubírat dál to netuším ale úvod je laciný a nehodný společnosti HBO. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi očekávaný televizní seriál začal přesně tak, jak měl. Hned na začátku je divákům předhozena ohromná bitva o Akkon, kde je snaha zachránit pověstný Svatý grál. A následují další události mající převážně za úkol představit některé hlavní postavy celého příběhu, který se veze na zcela volné dějové lince, než na věrných historických faktech. První díl tedy ukázal to nejpodstatnější a tím je zábavné televizní zaměření celého projektu. Seriál má diváka bavit a ne poučovat historií. Od toho jsou díla dokumentární. Začínají tu první intriky. A hned to odnesli židé. Toto náboženské etnikum to nemělo lehké snad v žádné době. Takže co je vidět především. Jako velkorozpočtové kinofilmy se rozhodně seriál netváří. Děj je držen v jednoduchosti vypravující příběh na pomezí legend a historických událostí. Na televizní rozpočet rozhodně dobré. ()

Rawar 

všechny recenze uživatele

...jako nebylo to nejhorší, ale...kde vzali ty ohavné tlamy ? Hlava pomazaná takový utečenec z gulagu. Percifal, nebo jak ho zde nazývají, ohavný smrad, kterému by v pohodě a s povděkem nafackovala kdejaká holka a vrchní krasavice, která se nám zde mihla v modré tunice, no to je materiál jako z jednoho nejmenovaného ostravského bincáku. Čekal jsem podobný feeling jako u prvního dílu Vikings, ale bohužel to opravdu stálo za málo. Uvidíme v dalších dílech, ale ty ksychty prdelní se asi zázrakem neumravní. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama