Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele petrsv k tomuto seriálu (1)

Soumrak templářů (2017) 

Domníval jsem se, že když jde o historický seriál, bude to zajímavé především historicky s fakty, které se zakládají na tom, co se opravdu stalo. Jak jsem se jen mýlil... Faktem budiž, že ne všechno kolem templářů a té doby je objasněno. Toho využili tvůrci a děj si prostě domysleli tak, aby to mělo sledovanost. Cílem tvůrců nebylo zobrazit historii, ale pouze nalákat co nejvíce diváků jednoduššího intelektu. Obrazy jsou tedy složeny především z důkladných záběrů potoků krve, vnitřností, nesmyslných dialogů, atd. Prakticky si můžete pustit kterýkoliv jiný seriál podobného ražení z dnešní doby a je to stejné. Jen tento je zasazen do přelomu 13. a 14. stol. a tajemné slovo "templáři" z něj pro cílovou skupinu dělá to, čím je bonbon pro vosu. ()

Reklama

Reklama