Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mých nejoblíbenějších dílů. Hodně k tomu přispívá John Cash, který už na začátku zazpívá I Saw The Light od Hanka Williamse a nasadí celému dílu vysokou laťku, která se drží až do konce. Navíc - tentokrát má záporný hrdina i nějakou sympatii - i když - dvojnásobná vražda je stále dvojnásobná vražda. Aneb - Vy se nebojíte jet sám v autě s vrahem? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdybych byl úspěšným zpěvákem a má drahá polovička by mé výdělky hodlala použít na stavbu kláštera, tak bych se chlapsky naštval a ... odsouhlasil bych jí to. Jsem prostě drsňák. Tommy Brown však raději ovdoví než by své "milé" ženě vyhověl, ale ten zapomnětlivý týpek v baloňáku, s tím notýskem, doutníkem a spoustou "nevinných" otázek už je mu v patách. Jak to dopadne bylo jasné i spícímu papouškovi mého souseda, ale mně ke spokojenosti stačila columbova tradiční vlezlost, příjemně proložená cashovou pohodovou hudbou a lehce osmahnutá leteckým benzínem. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naoko roztržitý policajný inšpektor Columbo, v pokrčenom baloňáku, so smradľavým dútnikom, čo jazdí na starom, ošarpanom Peugeote patrí medzi mojich najobľúbenejších televíznych vyšetrovateľov. Herec Peter Falk stvárnil túto seriálovú postavu nezabudnuteľným, bravúrnym spôsobom. Vždy si rád pozriem prípady tohto svojrázneho detektíva z oddelenia vrážd. No a príbeh s názvom „Labutia pieseň“ (Swan Song), v ktorom si zápornú úlohu vraha zahral kráľ country Johnny Cash, je pre mňa asi ten najlepší. Columbo vs. Tommy Brown. Peter Falk vs. Johnny Cash. ***** ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vy máte ale sluch.“ ,,Jsem přece Ital.“ Tento díl je zvláštní tím, že Columbo divákům trochu odhalí jeho způsoby myšlení při vyšetřování, což je nesmírně zajímavé. Stejně jen na tom i příběh, který tentokrát představuje velmi sympatického a veselého vraha, kterého mi bylo kvůli jeho rodinným důvodům vysloveně líto, a fandil jsem mu. O to víc jsem byl zklamán z režie a střihu, obojí bylo hrozně mdlé, scény byly natahované a celé se to hrozně pomalu ploužilo vpřed. Závěr mě však zahřál u srdce a připoměl mi díl s portským vínem. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nezvyklý díl, a přesto - nebo právě proto - pro mě jeden z nejlepších! Hned zpočátku jsem si říkala "A hele, ten chlápek vypadá jako Johnny Cash!", chvilku mi trvalo, než jsem si to potvrdila. Hrál sice vraha, ale jednoho z těch, které člověk je schopný pochopit. Protože s takovou semetrikou by nevydržel nikdo. A taky je to jeden z těch dílů, kdy je Columbo opravdu v koncích a musí se spolehnout na psychologickou hru, protože hmatatelné důkazy nejsou. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Letadlo používané Johnny Cashem je 1973 Cessna 172L Skyhawk s / n 17259853 (N2853Q) a je stále aktivní a registrované v Oaklandu v Kalifornii. (Epistemolog)
  • Když je Columbo (Peter Falk) na návštěvě u generála a vyzvídá informace o Thomasi Brownovi (Johnny Cash), v rozhovoru padne několik nesmyslů ohledně velikosti padáku. Když poručík telefonuje, říká generál, že padák má 60 metrů čtverečních. Pak generál říká, že prapor má plochu 800 centimetrů. Jenže aby měl prapor plochu 800 cm čtverečnýíh, musel by mít rozměry cca 28x29 cm, tedy rozměry kapesníku. Další nesmysl následuje: „Kolik je to metrů?“ ptá se poručík a dostává odpověd, že 8 metrů. Ano, 800 délkových centimetrů je 8 délkových metrů, jenže celý rozhovor se točí kolem plochy, nikoliv délky. Navíc, když poručík rozvine prapor, je vidět, že má rozměry odhadem 2x1 metr, což jsou 2 metry čtverečné, tedy zdaleka ne 8, jak říká generál. (pjotri)
  • Při výslechu Tommyho Browna (Johnny Cash) se ptá Columbo (Peter Falk), proč nebyl Tommy připoután a on odpovídá, že se natahoval pro baterku, která byla v přihrádce. Potíž je v tom, že žádná „přihrádka“ typu přihrádky v osobním autě před spolujezdcem v letadle Cessna 172 není a přístrojová deska obsahuje pouze přístroje a všude je možno dosáhnout bez nutnosti se odpoutat. Na otázku, proč v navigačním kufříku nebyly žádné mapy, Tommy odpověděl, že se otevřelo okno a podtlak mapy vysál. I to je nesmysl. Cessna má sice otvírací okna, ale ta jsou jen výklopná tak, že závěs okna je na horní hraně a okno v závěsu visí. Zámek je pak na dolní hraně okna. Pokud dojde k otevření (resp. odklopení – okno se houpe na závěsech a jeho maximální otevření je mechanicky omezeno) jednoho okna, nikdy nenastane takový podtlak, aby mohlo být cokoliv vysáto. Pokud by se otevřela obě okna, nastal by silný průvan a pak by to bylo možné. Při jednom otevřeném okně nikoliv. Ostatně obsah kufru, který je evidentně hodně těžký, vidíme, když se Tommy na akci připravuje a z kufru vyjímá mapy, manuály apod. Při otevření jednoho okna nastane jen mírné proudění, které sotva rozvlní vlasy. (pjotri)

Reklama

Reklama