Reklama

Reklama

S.W.A.T. - Jednotka rychlého nasazení

  • USA S.W.A.T. (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jim Street (Colin Farrell) je příslušníkem elitní policejní jednotky S. W. A. T. v Los Angeles. Na začátku zasahuje v bance proti lupičům, kteří drží rukojmí. Jeho partner Brian Gamble nedělá věci podle předpisů a při záchraně postřelí nejen lupiče, ale i jednu rukojmí, která pak žaluje policii. Gamble a Street jsou na koberečku u velitele Fullera, který je chce přeřadit do skladu. Gamble se neudrží, vybuchne a řekne, že končí. Myslí si, že Street půjde s ním, ten ale chce zůstat u policie. Po půl roce Street stále pracuje v policejním skladu a k policii v LA se vrací legenda policejního sboru, seržant Hondo Harrelson. Ten má od Fullera za úkol sestavit si nový tým a zlepšit práci policejní zásahové jednotky v LA. Hondo jde dělat nábor a vezme s sebou Streeta. Jako první jede za Deaconem Kayem, který slouží jako policista v černošské čtvrti v LA. Kay zrovna honí jednoho zlodějíčka a Hondo se Streetem mu ho pomůžou dopadnout. Kay Hondovu nabídku rychle přijímá a Hondo jede dál. Další policista David je moc slušný, a když mu Hondo říká, že u zásahovky se musí občas ušpinit, nechápe to a Hondo ho nebere. Posledním naverbovaným je policista Chris Sanchez, z něhož se vyklube žena, což Hondo nečekal, ale vidí, že si poradila se zatýkáním zločince, který vážil o padesát kilo více než ona, a tak ji také bere. Nakonec nabídne místo i Streetovi, který říká, že ho Fuller nevezme zpět. Hondo mu ale slíbí, že se za něj přimluví. Hondo slib dodržel, ale jelikož ho Fuller nemá rád, bude mu házet klacky pod nohy a bude na ně přísnější. K týmu se ještě připojuje Michael Boxer a T. J. McCabe, kteří už u S. W. A. T. působí delší čas. Hondo začne s výcvikem, jenž je zakončen zkouškou, kterou připravuje Fuller. Členové S. W. A. T. musí vysvobodit rukojmí z letadla. Street nechá Sanchezovou prolézt výtahovou šachtou, a překvapí tak „teroristy“. Celá jednotka předvede profesionální výkon a udělají nový výcvikový rekord. Hondo a spol. jdou oslavovat. Sanchezová pak jde ještě se Streetem do baru. Tam Street potká Gamblea a pohádají se. Druhý den jde Street k Sanchezové na zahradní party, kde její dcera slaví narozeniny. Členové jednotky jsou ale povoláni do akce. Musí zatknout člověka, který vyhrožuje, že se zabije. To se nakonec nejeví jako problém, jelikož jednotka použije Streetův patent na probourání zdi domu. Poté je ale čeká další, mnohem těžší úkol. Do města dorazil mezinárodně hledaný zločinec Alex Montel. Ten už si vyřizoval účty v rámci své rodiny a zabil svého strýce. Stal se tak vedoucím celé mafie. Montel byl ale zatčen při obyčejné kontrole a nyní je převážen do vězení. Jeho lidé se ho snaží vysvobodit. Hondova jednotka jede na místo a Montela zatkne. Montel veřejně nabídl 100 miliónů dolarů tomu, kdo ho vysvobodí. Na transport do věznice zaútočí několik gangsterů. Montel tam ale není. Hondo vymyslel past a veze Montela dvěma vozy bez sirén... (TV Prima)

(více)

Recenze (453)

golfista 

všechny recenze uživatele

Výborná úvodní akce mě navnadila, kompletace jednotky a výcvik mi dal příjemně odpočinout před stěžejní akcí ...... která byla ale chladná jak psí čumák. Nebýt Colina Farrella, tak nevím nevím (i přesto, že tady má roli, kterou by snad zvládl i sám Van Damme :) C.F. to ale vždycky vytáhne aspoň na 50%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Rutinný akčák s minimom akcie a bez štipky štýlovosti a tvorcovského dotyku. Rádoby prepracovanejšie postavy, rádoby cool humor, nulové napätie. A záporák, ktorý akoby ešte stále ležal v posteli s Diane Lane. Čím chceli tvorcovia tohto filmu zaujať? ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Farrell i Martinez mají charizma, na kterém se dalo stavět a dost z něj vytěžit. Možná to nebyl záměr, ale jestli byl, tak úplně nevyšel. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Svižná akční podívaná, místy připomínající Reality Show a místy trochu přitažená za vlasy. Rozhodně velice zábavný snímek s výtečným Colinem Farrellem v hlavní roli. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dr.Zajímavý a Mr.Průměrný se sešli v jednom filmu a vznikl S.W.A.T. Ne, nemluvím o hercích, ale o první a druhé půli filmu. Úvodní akce, sběr nováčků a výcvik byly zábavné, svižně a s přehledem natočeny, naproti tomu vrcholná akční scéna s útěkem hlavního záporáka byla příliš rutinní, nechtěně pobavit mohlo snad jen hlemýždí tempo startujícího trykáče. Přesto celkově nemohu říct, že bych byl zklamán, protože si vždycky rád vychutnám přirozené herectví a charisma Colina Farrela a Samuela L. Jacksona. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Spousta testosteronu, a skoro žádný adrenalin: spousta siláckých řečiček, minimum akce, napětí a věrohodnosti. Nesmírně tupé. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Je podivné jak směsice takových správně drsných a stylových rekvizit jako dělaných do snímku, který si už od pohledu neměl hrát na víc než na zábavnou záležitost, dává dohromady jen jakousi neslanou nemastnou podívanou bez jediné pořádné akční scény a zapamatováníhodné hlášky. A že tu ten potenciál byl. Squad leader Samuel L. Jackson, frajer s neurovnanou minulostí Colin Farrell, konečně taky jednou lidská Michelle Rodriguez, hnusný záporák Olivier Martinez... Takové pokusy o ozvláštnění filmu jako bylo (ne až tak výjimečné jak by se mohlo zdát) zatčení hlavního padoucha nebo totožnost druhého hlavního padoucha nevyšly tak jak si asi tvůrci přáli. Na mě osobně to působilo dost trapně, což byl problém i prakticky každého dialogu, který se snaží tvářit ultradrsně a výsledek je zhruba takový jako když se zjistí, že ten největší macho lamač na škole je ještě panic a spí v pyžamu s medvídky;) Nejsem si jistý, jestli byl český dabing pro SWAT kladem nebo záporem, protože to, že se do každé věty v původním znění mermomocí nacpe nějaké to "bič" nebo "fak", hrozí nepozornému divákovi navodit dojem, že sleduje videoklip nějakého faktpičowoe hustého gengsta niga fajta hip (hap) hopera...a to mně osobně jako moc dobrá zábava nepřijde;) Prostě nemilé zmrhání, radím dát ruce pryč a mrknout se radši na Swordfishe. Výsledek je 50%, a to dávám extrovních deset za již zmíněnou Michelle Rodriguez. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako první akční krimithriller v řadě nic moc. Jako osmdesátý osmý akční krimithriller v řadě v mnoha ohledech výjimečné (třeba tím, že se nebojí používat mozek). 80% Zajímavé komentáře: Lima, Tetsuo, Kaka, Hal_Moore, flanker.27, silent cut, Fr ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv na Cinemě některé komentáře pod recenzí tvrdí, že nejde o akční film, nenechte se zmást. Akční tenhle snímek je, ne snad tolik, jako jiné, ale je. A stejně jako jiné akční snímky, i on v sobě nese neduhy tohoto žánru - pokusy o vykreslení charakterů postav se míjejí účinkem, snaha o reálnost se míjí účinkem, střelba "oponentů" se vesměs taky míjí účinkem. Na tenhle žánr jsem nikdy neulítával a na stará kolena s tím nehodlám začínat. Za tři. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Akční "týmovka", která by v osmdesátých letech nejspíš zapadla do průměru, ale v době přeblýskaných videoklipáren je milým osvěžením. Jackson a Farrell odvádějí v solidním (nikoliv dokonalém) scénáři svůj vysoký standard a akce je koukatelná (nikoliv adrenalinová). Nic co byste si za šest neděl pamatovali, ale v kině se nudit nebudete. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více akce v tom bude asi největší problém. Film šel o pár minut zkrátit a nebo tam přidat pár míst, které urychlí děj. Chvílemi orpavdu zdlouhavé a pouze týravé čekání na další akci v které o něco půjde. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Hlavní padouch zcela pochybně napochoduje do filmu, bez minulosti, bez budoucnosti – úlet od hlavy až k patě. Ostatní postavy připíchnutý špendlíkem do děje, jenom tak naoko, aby bylo z čeho dělat vývar na polívku. Závěr zcela mimo. SWAT je prostě film, kde i cvičení přepadení letadla neproklamuje psí kusy na konci, ale samotnou kulminaci možností. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Adrenalin mi žíly rozhodně neroztrhal, spíš jemně podráždil. Film, který si nechce hrát na akční - (ale co jinýho by proboha měl S.W.A.T. být?) mě neurazil, ale óda na radost vypadá jinak. P.S. výcvik jednotky bych porovnal s českou filmovou tvorbou - COPAK JE TO ZA VOJÁKA -, ale tam jsou aspoň vtipný hlášky... ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::: Skvělý akční film ! Místy, hlavně na konci jsem se trochu ale nudil. Skvělé hlášky, akční scény, hudba. Trochu se mi zdálo, že někdy herci trochu přehrávali ( vyjímaje Samuela L. Jacksona ). Každopádně je to super film u kterého se zaručeně pobavíte ! :::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Elliot Goldenthal: 1. Bullet Frenzy ,2. Don't Shoot Me Baby ,3. My Big Black Assault Weapon ,4. AK-47 Scherzo ,5. Three Chords in Two Minutes ,6. Run For Your Life ,7. The Fascist Shuffle ,8. S.W.A.T. 911 ,9. Crash Landing ,10. That Cop Stole My Car ,11. S.W.A.T. Sticker ,12. Bullet Frenzy II ,13. Time Is Running Out ,14. Samuel Jackson , ()

Související novinky

Bennett opět vypustí trochu páry

Bennett opět vypustí trochu páry

18.06.2011

Než se na plátna vrátí sám velký Arnold (pokud k tomu vůbec někdy dojde), zřejmě se dočkáme několika remaků jeho slavných kousků. Předělaný Barbar Conan je za rohem, natáčení nového Total Recallu… (více)

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama