Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dcéra vyhľadá otca, ktorému sa odcudzila pred 5 rokmi potom, ako si za manžela vzala gangstra. Teraz potrebuje otcovu pomoc pred svojím bývalým manželom. Jej otec však sám potrebuje pomoc, aby udržal vzťah so svojou druhou manželkou a nevlastným synom podpaľačom. Obe ženy sa zoznámia s miestnym plavčíkom, ktorý im zlomí srdce a dve ženy zamilované do jedného muža predstavujú problém. Príbeh podaný formou rozprávania plavčíka má dobrý úvod, potom však začne príliš nudiť. V podstate je to melodramaticky podaný príbeh 40 ročnej ženy, ktorá po dvoch stroskotaných vzťahoch nájde útechu u mladého plavčíka, pokiaľ ten nespozná jej nevlastnú dcéru. Na celom príbehu je zaujímavé iba prostredie 50 rokov a hudobná stránka filmu. Ak sa však pozriete na pláž pozornejšie, zistíte že komparz robí stále dookola to isté a v celom filme sa nestane nič podstatné a jeho záver vlastne nie je záverom ale návratom na začiatok. V podaní hercov Spišského divadla by to bolo pekné predstavenie, ako film je to pod taktovkou Woodyho Allena blamáž. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vzťahový príbeh nezvyčajného trojuholníka umne miešajúci melodrámu, mafiánsky príbeh, kolotočiarsku zábavu, stratené ambície. Všetko v dokonalých dobových kulisách, vynikajúcom piesňovom sprievode, s krásne otvoreným koncom a neustálym podpaľačským ohrozením. Že všetky tie kašírované atrakcie, rôzne budované vzťahy i pseudorodinné šťastie raz náhle môžu ľahnúť popolom. Na rozdiel od väčšiny ctených spolukomentátorov sa mi posledná etapa tvorby Woodyho Allena páči oveľa viac, než jeho najslávnejšie tvorivé obdobie. V ňom pomerne plocho a opakovane v komediálnej podobe trpkosladkého strihu predstavil všeobecne platné a osobným životom režiséra ovplyvnené psychoanalytické tézy. Alebo sa snažil vytvoriť pár mierne nadpriemerne rovnako tézovitých komédií, snažiacich sa vyjadrovať k všeobecnějším dobovým fenoménom. To, čo pri jeho novších dielach mnohí nazývajú únavou, senilitou a opakovaním už použitých postupov, volám ja zmúdrenou poučenosťou. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to ako hodinka a pol nesúrodých postrehov s kravou v centre pozornosti. Kravou, ktorá sa v predstieraných výčitkách hrá na niekoho iného, namiesto toho, aby si priznala, kým naozaj je a dala všetkým okolo seba pokoj. Ku ostatným postavám som si tiež len veľmi ťažko hľadal aspoň nejaké sympatie, pretože si ju (tú kravu) tak nejak, plus-mínus, zaslúžili. Takže tak nejak vlastne ani neviem prečo. Či práve preto? ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Coney Island je takový skoro až kouzelný místo, který často účinkuje ve filmech, v knihách nebo třeba ve videoklipech. Tady mám ovšem pocit, že Woody Allen vsadil jenom na tu retro atmosféru, na dobovou muziku, na dobový pestrobarevný oblečení, atd... Hezky se na to kouká, ale je to vlastně dost o ničem. Pořád čekáte, kdy se děj konečně někam posune, ale ono to celou dobu jenom tak přešlapuje na místě. Až asi 20 minut před koncem se tam konečně něco stane, ale stejně to nemá ani žádnou pointu. Pěkná atmosféra a slušný herecký výkony v naprosto prázdnym filmu. Pocitově za 3 hvězdy, ale vlastně ani nevim, za co ty hvězdy dávám. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nový rok, nový kus. Ale zase o krapet slabší. S železnou pravidelností chrlí legendární Woody Allen nové osudy, ovšem tenhle obsahuje tak tuctový příběh, že jej neosvěží ani nadprůměrné herecké výkony v čele s oscarovou Kate Winslet. Výsledek působí jako scénář vytažený z horní zaprášené police, takže na jízlivou vztahovou satiru zapomeňte. I když se na mezilidské vztahy jejich komentátor pochopitelně zaměřuje. Posmutnělá komedie se odehrává v 50. letech na Coney Islandu, představuje plavčíka s literárními sny, někdejší herečku a zoufalou servírku, vznětlivého kolotočáře a nakonec jeho dceru z prvního manželství, která pláchla ze svazku s mafiánem. A máme z toho čtyřúhelník, který ovšem nevím, zda se dá vůbec nazývat milostným. Výsledek je tak trochu otravný jako musí být otravné hučení v hlavě migrénou trpící Kate Winslet. Není sama, většina postav je nesympatických. A vyvolat náznak emoce je sakra velký problém. Navíc je to celé takové uječené. Ale ať to uzavřeme pozitivněji: na kameru vedenou Vittoriem Storarem je vždy radost pohledět. Dietní tři hvězdy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)
  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)

Reklama

Reklama