Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Obrovský chaos a mrhanie talentom. A... Kate Winslet je skvelá... aj keď nezachraňuje hlú - vlastne skôr naivný a chaotický scenár.. a občas z toho vyjde hlúpo.. aj keď je dobrá.. A tá pieseň Kiss of Fire je pekná.. ale nemá s filmom nič spoločné.. ale bola tam... ale tú kameru som nepochopil.. farby... Jim Belushi občas fajn.. silná jedna hviezda, kvôli Kate.. a veľmi slabé dve zároveň.. aj keď pri tomto filme je to jedno.. P. S.. ten film je rovnakou spleťou chaosu, ako tento komentár... P.2S. A to ľudia neznášajú Aronofského mother! z toho istého roku.. . ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem sice nebyla nadšena námětem této nové Allenovky, 50. léta na Cony Islandu? A s Kate Winslet? Ale nakonec jsem opět spokojena, jako již tolikrát, pokud Allen natočil nějaké to retro. Kolo zázraků vypráví mladý Justin Timberlake (a je překvapivě velmi dobrý), jeho protějškem je stárnoucí Jim Belushi (nepřekvapivě skvělý, neb patří již celé roky mezi ty, kteří zkrátka umí) a mezi nimi jsou dvě ženy, již zmíněná Winslet jako stárnoucí herečka bez angažmá a Juno Temple jako blonďaté bimbo v nesnázích. Kolo zázraků se tedy může směle roztočit se všemi těmi typickými atributy, jsou tu četné odkazy na popkulturu, je tu zesílená láska ke kinu, k divadlu, hodně se citují hry O'Neilla a samozřejmě osud ve smyslu antických dramat. Není to od Allena nic nového. ani překvapivého, ale je to opět velmi příjemný zážitek. Svou neoddiskutovatelnou cenu má opětovné setkání se zajímavými dialogy, smysluplně vystavěnými zvraty a autentickou výpravou, s jakou se v takové míře piplá skutečně je málo produkcí na celém světě. Atmosféra je kouzelná a téměř hmatatelná, při dešti je příjemně chladno, v parném létě horko. Doufám tedy, že skandál roku 2018 nebude znamenat Allenův předčasný konec. Jeho pozdní filmy jsou rok od roku výjimečnější, což vynikne zejména při konfrontaci s četnými novými povrchními filmy dneška. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Snad od páté minuty jsem se nemohl zbavit pocitu, že mělo jít o divadelní hru. To s sebou nese jak ještě větší důraz na dialogy, než je obvyklé, tak i trochu odlišné herecké nálady. Nejlépe si s takovou kombinací poradil Timberlake, který umí jak bezelstně švitořit, tak dávat důraz na dramatickou stránku věci, zatímco Kate je něčím podobným až téměř do samého závěru trochu brzděna. Jim Belushi je pak ztracen úplně a jeho humpolácké vyřvávání občas nepěkně zarazí. Pořád je to ovšem Woody, u kterého jsou herci většinou jen nástrojem nosné myšlenky a ta ani tentokrát nepokulhává. Retro nálada i přes malý prostor funguje perfektně a jak úsměvně vyhrocené, tak smutně upřímné chvilky plní svou úlohu na jedničku. Snad jen kdyby nebylo tak patrné, že jde jen o scenáristickou jednoaktovku, odcházel bych z kina povznesený ještě víc. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na rovinu se přiznám, že jsem tento film chtěl vidět zejména kvůli Kate Winslet, kterou mám opravdu moc rád. Rozhodně nejsem skalním fanouškem Woodyho Allena, byť jsem viděl nejeden jeho film, nicméně i tak jsem se rozhodl jít na Kolo zázraků do kina. Rovněž musím přiznat, že jsem si od tohoto snímku moc nesliboval, takže jsem nemohl být ani zklamán, leda překvapen. Ve výsledku se mi dostalo vcelku průměrného dramatu, které je sice obalené v pěkném retrohávu 50. let, a které se pyšní sympatickým hereckým obsazením, avšak na druhé straně tomu všemu podkopává nohy scénář a hlavně prazvláštně napsané postavy, ke kterým si člověk nemá šanci udělat jiný než negativní vztah. Jak už jsem říkal na začátku, Kate Winslet mám vskutku v oblibě, ale její Ginny byla asi její nejvíce iritující postava, kterou zahrála vážně dobře, a o to víc byla na pěst - slyšet stokrát za film, že má migrénu a potřebuje Aspirin, málem přivodilo migrénu mně. Vedle toho jsem očekával nějakou akci v rámci mafiánské linie a návratu ztracené dcery, ale všechno nějak na konci vyšumělo. Zkrátka film, kterému nejvíce škodí to, jak je napsaný, což počíná a končí zejména až přespříliš teatrálním ztvárněním a vedením herců, což bylo očividně chtěné, ale mnou jako divákem spíše nechtěné. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Už nějak nezvládám to každoroční Woodyho odfajfkování "i letos jsem natočil film". Poslední roky to stojí za starou belu a nezdá se, že by se ještě něco mělo změnit. Kolo zázraků se sice odehrává v docela zajímavém prostředí a Storarova kamera hraje všemi barvami, po obsahové stránce je to ale naprosto vyprázdněné, nezajímavé a unylé. Výrazové prostředky mi přišly samoúčelné a ty divadelní vnitrozáběrové sekvence, ve kterých kamera neustále zoomovala a postavy se prkenně stavěly do správných pozic, aby na ně mohl barevný reflektor přesně zamířit, působily hrozně strojeným dojmem. Celkový dojem by však stále nepůsobil tak hrozně, kdybych už jednoduše nebyl z poslední Woodyho tvorby tolik otrávený. Jenže jsem a už mě podobné polotovary nebaví. 4/10 ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)
  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)

Reklama

Reklama