Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (184)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Dcéra vyhľadá otca, ktorému sa odcudzila pred 5 rokmi potom, ako si za manžela vzala gangstra. Teraz potrebuje otcovu pomoc pred svojím bývalým manželom. Jej otec však sám potrebuje pomoc, aby udržal vzťah so svojou druhou manželkou a nevlastným synom podpaľačom. Obe ženy sa zoznámia s miestnym plavčíkom, ktorý im zlomí srdce a dve ženy zamilované do jedného muža predstavujú problém. Príbeh podaný formou rozprávania plavčíka má dobrý úvod, potom však začne príliš nudiť. V podstate je to melodramaticky podaný príbeh 40 ročnej ženy, ktorá po dvoch stroskotaných vzťahoch nájde útechu u mladého plavčíka, pokiaľ ten nespozná jej nevlastnú dcéru. Na celom príbehu je zaujímavé iba prostredie 50 rokov a hudobná stránka filmu. Ak sa však pozriete na pláž pozornejšie, zistíte že komparz robí stále dookola to isté a v celom filme sa nestane nič podstatné a jeho záver vlastne nie je záverom ale návratom na začiatok. V podaní hercov Spišského divadla by to bolo pekné predstavenie, ako film je to pod taktovkou Woodyho Allena blamáž. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na rovinu se přiznám, že jsem tento film chtěl vidět zejména kvůli Kate Winslet, kterou mám opravdu moc rád. Rozhodně nejsem skalním fanouškem Woodyho Allena, byť jsem viděl nejeden jeho film, nicméně i tak jsem se rozhodl jít na Kolo zázraků do kina. Rovněž musím přiznat, že jsem si od tohoto snímku moc nesliboval, takže jsem nemohl být ani zklamán, leda překvapen. Ve výsledku se mi dostalo vcelku průměrného dramatu, které je sice obalené v pěkném retrohávu 50. let, a které se pyšní sympatickým hereckým obsazením, avšak na druhé straně tomu všemu podkopává nohy scénář a hlavně prazvláštně napsané postavy, ke kterým si člověk nemá šanci udělat jiný než negativní vztah. Jak už jsem říkal na začátku, Kate Winslet mám vskutku v oblibě, ale její Ginny byla asi její nejvíce iritující postava, kterou zahrála vážně dobře, a o to víc byla na pěst - slyšet stokrát za film, že má migrénu a potřebuje Aspirin, málem přivodilo migrénu mně. Vedle toho jsem očekával nějakou akci v rámci mafiánské linie a návratu ztracené dcery, ale všechno nějak na konci vyšumělo. Zkrátka film, kterému nejvíce škodí to, jak je napsaný, což počíná a končí zejména až přespříliš teatrálním ztvárněním a vedením herců, což bylo očividně chtěné, ale mnou jako divákem spíše nechtěné. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ústredné kvarteto podáva viac ako solídne výkony. Hlavnú hrdinku tu stvárnila Kate Winslet. Správanie jej postavy nás často až sexuálne dráždi, ale to bol zjavne účel. Winslet za sebou svojím výkonom zanechá veľkú stopu, čo je možné jedine pochváliť. V úlohe jej milenca a rozprávača sa predstavil Justin Timberlake. Ten, hoci je primárne spevák, ukazuje, že vie aj dobre hrať. Realistická je aj doba, v ktorej sa príbeh odohráva, teda 50.roky 20.storočia v USA. Tvorcom sa ho podarilo dobre stvárniť a vystihnúť, hlavne za pomoci kostýmov a výpravy. Na unikátnosti potom dodáva celé prostredie kolotočov, ktoré prepožičiava príbehu zaujímavý nádych. Na netradičnosť nadväzuje aj akýsi divadelný podtón snímky. Aj keď nám je v pozadí neustále vnucovaný zábavný park na Coney Islande, tak väčšina scén sa odohráva v prostredí malého bytu. Woody Allen so svojím zvláštnym rozprávačským štýlom donúti divákov zamyslieť nad zmyslom príbehu. Táto netradičnosť však nezaujme úplne každého, diváci ho buď milujú, alebo neznášajú. Aj Wonder Wheel je rozporuplné a kombinuje dohromady viac prvkov. Od drámy cez romancu, komédiu a thriller až po art. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ve filmu sice je pár (a opravdu ne o moc víc než pár) úsměvných momentů, ale vážně tentokrát nejde o komedii, nýbrž o uzavřené vztahové drama v duchu her Eugena O'Neilla. Podobně jako je hlavní hrdinka rozervaná mezi hrubiánským manželem a nespolehlivým milencem, je celé Kolo zázraků v konfliktu mezi nablýskanou vizuální stránkou s extrémně kýčovitými kompozicemi a zlatým světlem zalitými záběry a smutnými osudy nešťastných postav (které se oné záměrně nepřirozené retro stylizaci, navozující dojem, že se postavy pohybují v divadelních kulisách, vzpírají). Nechtěné (?) překrývání se dvou neslučitelných stylů mě bavilo víc než banální vztahové peripetie, nejisté herecké výkony, bez (dů)vtipu napsané dialogy nebo toporná režie (osvědčenou techniku záběr/protizáběr v dialogových scénách, které tvoří cca 98% filmu, jen zcela ojediněle vystřídá delší záběr s důmyslnější vnitrozáběrovou montáží). Nejsmutnější je, že zjevně nejde o film filmaře bez talentu. Číší z něj především ohromná lenost, rezignace na snahu vydat ze sebe něco víc. Opět tedy dílo unaveného umělce, z něhož bude odcházet unavený také divák. 50% Zajímavé komentáře:Cimr, sedm.1, Renfield ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

V případě Zázračného kola se žádný zázrak nekoná. Nějak mě prostě nebavilo dívat se skoro hodinu a půl na jednu problémovou rodinku, která to zas až tak dobře nezahrála. Kate Winslet se musela při potopení Titaniku pořádně praštit do hlavy, jelikož zde jí v devadesáti procentech příběhu bolí hlava a dává vám to zřetelně najevo. Vlastně ani příběhová linka, kdy podvádí svého manžela a snaží se být herečkou jako tenkrát není vůbec zajímavá. K tomu se přidejte jejího synka, jenž má zálibu v zapalování věcí – a to je vše, nic dalšího u něj nečekejte, a Justina Timberlakea, který vám neustále při sledování filmu kouká přímo do očí a vypráví vám stejný příběh, na který se díváte (to kdybyste asi netušili, na co se díváte). Nic jsem z toho filmu nedostal, ani žádný zvláštní pocit se nedostavil. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)
  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)

Reklama

Reklama