Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Recenze (184)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ústredné kvarteto podáva viac ako solídne výkony. Hlavnú hrdinku tu stvárnila Kate Winslet. Správanie jej postavy nás často až sexuálne dráždi, ale to bol zjavne účel. Winslet za sebou svojím výkonom zanechá veľkú stopu, čo je možné jedine pochváliť. V úlohe jej milenca a rozprávača sa predstavil Justin Timberlake. Ten, hoci je primárne spevák, ukazuje, že vie aj dobre hrať. Realistická je aj doba, v ktorej sa príbeh odohráva, teda 50.roky 20.storočia v USA. Tvorcom sa ho podarilo dobre stvárniť a vystihnúť, hlavne za pomoci kostýmov a výpravy. Na unikátnosti potom dodáva celé prostredie kolotočov, ktoré prepožičiava príbehu zaujímavý nádych. Na netradičnosť nadväzuje aj akýsi divadelný podtón snímky. Aj keď nám je v pozadí neustále vnucovaný zábavný park na Coney Islande, tak väčšina scén sa odohráva v prostredí malého bytu. Woody Allen so svojím zvláštnym rozprávačským štýlom donúti divákov zamyslieť nad zmyslom príbehu. Táto netradičnosť však nezaujme úplne každého, diváci ho buď milujú, alebo neznášajú. Aj Wonder Wheel je rozporuplné a kombinuje dohromady viac prvkov. Od drámy cez romancu, komédiu a thriller až po art. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Novinka Woodyho Allena má stejnou nejpozitivnější i nejzápornější stránku- A to je Kate Winslet a její postava Ginny. Kate Winslet se do role totálně ponořuje a strašně bojuje o Oscara. Avšak ta postava sama o sobě tak zajímavá není a místo aby Winsletová hrála bolesti hlavy tak Ginny pořád chodí a říká jak jí ta hlava bolí. Buďto nebo se nechává souložit plavčíkem Mickeym. Místo aby se třeba starala o svého syna který má očividné psychické problémy. A tak je to vlastně s každou postavou. Belushiho Humpty je především opilá násoska která se chová hnusně jak ke své ženě tak povětšinou i ke svojí dceři, Carolina Juno Temple není vůbec výrazná a nejzajímavější postavou se tím pádem stává plavčík Mickey ztvárněný Justinem Timberlakem, i on se však tím jak se film vleče stává nesympatickým. S Kolem zázraků mám jinak úplně stejný problém jako u všech předchozích Allenových filmů (Annie Hall jsem pořád neviděl)- Jakákoliv ta zápletka ze začátku zní zajímavě a i když se jedná o ´´primitivní´ příběhy mají potenciál. A Allen je vždy dokáže prodat tak napůl. Postavy se nikam průběhem nevyvinou a v podstatě se pořád děje to, že postava A která je vdaná s postavou B miluje postavu C a ta si myslí, že miluje jí dokud nepotká postavu D která je náhodou dcerou postavy B a nevlastní dcerou postavy A. A mezitím ten synek stále zapaluje vše možné ale ten film nedojde k názoru proč. Dumám, dumám a doufám, že někdy vznikne Allenovka která mi vytře zrak. Scénárista a režisér je totiž zručný a zatím jeho nejlepší film Půlnoc v Paříži už přece jenom až moc zestárl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V poslednom čase akoby W. Allen postrádal iskru, tak pre neho typickú v mladšom veku. Príbeh sám o sebe ma nebavil - nudné, klišovité a prehnane banálne. Mne teda to postupné odkrývanie vrstiev ľudského správania vôbec nesadlo. Ale bavili ma herci, teda až na Timberlakea, ktorý tu vyzeral a hovoril akoby sa práve nadýchal toluénu. Najviac ma však oslovila vizuálna stránka snímku a kamera, tá bola naozaj nádherná. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Herecká exhibice Kate Winslet (která mi byla skoro až protivná), v níž jsem už nenašel v podstatě nic, co jsem měl rád na starších Allenových filmech. Zajímavých myšlenek o životě je tam jako šafránu, humor absentuje zcela (pokud vám tedy nepřijde vtipná postava kluka - žháře, který opakovaně rozdělává požáry), a o závěrečném rozuzlení nevím co si myslet. Strašně mě ten film nebavil, nedostal ze mě žádné emoce, a jeho postavy mi přišly nezajímavé a mně osobně i nesympaticky obsazené (koukat na Juno Temple mě skoro fyzicky bolí). Už mi je trapné rok co rok opakovat, že Allen má podle mě svůj tvůrčí vrchol za sebou, a v každém novém filmu se jen opakuje a recykluje, a nepřichází už s ničím, co bychom neviděli v některém z jeho předchozích filmů, ale prostě je to tak a nejde před tím zavírat oči. Člověk, který se nechce v kině jen bavit a rád zajde na něco náročnějšího, má naštěstí stále z čeho vybírat, a tuhle poslední allenovku může s klidem ignorovat, aniž by o něco přišel. Allenovi oddaní diváci si ale ke Kolu zázraků jistě cestu najdou i tentokrát, a pokud se jim bude líbit, srdečně jim to přeju. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Lehce barevně stylizovaná pohlednice z lunaparku, kterou poslal Woody Allen, na níž se pyšní s Kate Winslet, Justinem Timberlakem, Juno Temple a Jimem Belushim, hlavními to aktéry jeho nejasného konverzačního opusu. Plážový playboy začne mít milostný poměr s usedlou maminou, kterou o její iluze i ambice obral její problematický manžel, který prožívá usmíření se svojí ztracenou dcerou, co se zapletla se špatnými lidmi. Vše zasazeno do 50. let minulého století, patřičně podbarvené dobovým hudebním doprovodem. Film je postavený na dialogu, na události moc bohatý není. Po nějaké době tomu dojde dech, dialogy se začnou opakovat, postavy nejsou moc zajímavě rozvíjeny. Timberlake promlouvá občas k divákům, Winslet žárlí na svoji mladší konkurentku, která jde po jejím kolouškovi, Belushi je místy neurvalý a peskuje svého nevlastního syna, ten se projevuje coby žhář, jinak víc nic. Na drama nijaké, na komedii to postrádá vtip, závěr je vyloženě odbytý. Vlastně se nedozvíme, jak skončila Juno Temple, kterou dostihla její minulost, jen klid, nic dramatického se neodehraje, mafiáni mají jen zanedbatelné minimum prostoru. Celkově na mě pojetí filmu působilo mdle a nekomplexně. Allen měl vždycky super dialogy, tentokrát si žádný nevybavím. Schopný je v technických aspektech režie. Jednotlivé mini scénky mají jen minimalistický střih, kamera pěkně krouží kolem herců a provádí dramatické nájezdy na herce. Výtvarná barevnost lahodí oku. Jelikož jsou dějové linie v závěru neobjasněny a film působí neukončeně, volím nízké hodnocení, protože tenhle počin u mě dějově neobstál. Za krátkou dobu se vypaří z paměti a využíval až přehnaně divadelní syžet. 4/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Rovnako bez energie ako Cafe Society. Mám tam obľúbené miesta a Winsletka s Belushim sú super pár, ale proste... asi toto Woodyho obdobie moc rád nemám. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Woody Allen musí každý rok vymyslieť ďalšiu kombináciu komplikovaných medziľudských vzťahov, aby mal čo točiť. Tentokrát pripravil zápletku, ktorá nemá čím vyraziť dych, pretože filmov o milostných trojuholníkoch tu už bolo dosť a o žiarlivosti detto. Ozvláštnením je výtvarná štylizácia päťdesiatych rokov prejavujúca sa najmä vo farbách. Dobre sa na to pozerá, kameraman si ale robí svoje a režisér zase len to svoje a do toho hrá presne tá hudba, akú v Allenovom filme čakáte. Ak by hlavnú úlohu nehrala do veci zanietená Kate, išlo by o priemer. Takto ide len o priemer v tvorbe Woodyho Allena. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Kate tady hraje hysterku, která má věčně migrény. No popravdě z ní chytnete taky trochu migrénu. A nepomůže tomu ani ta příjemná hudba. Bohužel. Jinak příjemný příběh, ale nic originálního. Trochu fádní. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Wonder Wheel" akosi ostane okey filmom od Woodyho Allena. Má dobrú divadelnú atmosféru, má dobrých hercov, ktorí podávajú skutočne skvelé herecké výkony a relatívne sympatické postavy, no na druhú stranu mám pocit, že je veľmi kostrbatý, nie moc dobre ucelený a po dopozeraní ostane veľké množstvo otázok. Je tu viacero dejových línií, ktoré sa mohli z príbehu jednoducho vytiahnuť a neprišli by sme o nič moc. Alebo ich alternovať. Problémom je totiž fakt, že film niečo otvorí a absolútne s tým nevie pracovať. Ako príklad si vezmime fakt, že Ginnin syn Richie zakladá požiare. Nikdy nepochpíme prečo, nikdy sa to nikam neposunie. Je to len niečo, čo sa proste deje počas filmu. Takisto Humptyho rybárčenie je absolútne zbytočná dejová línia, ktorá nikam nejde. Na čom film ale stojí sú vzťahy medzi jednotlivými postavami a tie si myslím, že sú spracované dostatočne solídne a fungujú dobre. Kate Winslet podáva asi svoj najšialenejší herecký výkon čo som videl. Ako celok mám pocit, že je to jemne rozsypané a ťažko to poskladať. Mám pocit, že puzzle má príliš veľa dielkov, alebo naopak príliš málo. Ak už film niečo otvorí, tak by to mal dokončiť, a to rozhodne nie je spôsob, akým je podaný tento film. Ako celok je to okey, no čakal som od filmu niečo viac. Lebo potenciál tam rozhodne je. Hodnotenie: B- ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli to měla být Allenova variace na ve filmu zmiňované hry Eugena O'Neilla, nebo pokus o antické drama (vlastně také zmíněné). Každopádně to funguje tak napůl. Kate Winsletová sice opět hraje naplno a Justin Timberlake si s nevděčnou rolí zaujatého vypravěče také poradil se ctí, ale ten zbytek se Allenovi moc nepovedl poskládat. Aspoň že to díky Vittoriu Storarovi krásně vypadá. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Herecky celkom spokojnosť, ale príbeh nič ohromujúce. Voľakedy Woodyho postavy viedli naozaj duchaplné reči, ktoré bola radosť počúvať, ale tentokrát mi to prišlo ako také obyčajné tliachanie. Koľko má ten Woody rokov? 82? Aha ... chápem. Hudbičku zase vychytal. 2,5 * ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejbarevnější Woody všech dob, a to rozhodně není kompliment. Proč radši netočí lehké letní komedie, a pouští se do těchto dusných vztahových dramat? Kate hrozně zestárla, bylo mi jí líto, a ani jedna postava nedokázala získat sympatie. Woody sice dlouhou stopáž dlouhodobě neznává, ale tohle bylo i tak dlouhé. Ani jako retro tentokrát nic, kamera je naprosto hrozná. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Chabé dialogy i milostná banalita. Neradostný film. Ospalý, unavený , nudný. Stojí na Winsletové, pomáhá i nálada pláže 50.let. Humor v tomto melodrama přináší jen školák- pyroman. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že se s koncem natáčení muselo hercům ulevit podobně, jako mně při závěrečných titulcích a troufnu si tvrdit, že někoho méně hollywoodsky protřelého by účast v této konverzační křeči mohla stát i kariéru. Blábolovitý výškrabek prostý allenovského espritu je za poslední dvě tvůrčí dekády nejslabším mistrovým počinem a jediné zachovalé pozitivum je už klasická retro nálada. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na rovinu se přiznám, že jsem tento film chtěl vidět zejména kvůli Kate Winslet, kterou mám opravdu moc rád. Rozhodně nejsem skalním fanouškem Woodyho Allena, byť jsem viděl nejeden jeho film, nicméně i tak jsem se rozhodl jít na Kolo zázraků do kina. Rovněž musím přiznat, že jsem si od tohoto snímku moc nesliboval, takže jsem nemohl být ani zklamán, leda překvapen. Ve výsledku se mi dostalo vcelku průměrného dramatu, které je sice obalené v pěkném retrohávu 50. let, a které se pyšní sympatickým hereckým obsazením, avšak na druhé straně tomu všemu podkopává nohy scénář a hlavně prazvláštně napsané postavy, ke kterým si člověk nemá šanci udělat jiný než negativní vztah. Jak už jsem říkal na začátku, Kate Winslet mám vskutku v oblibě, ale její Ginny byla asi její nejvíce iritující postava, kterou zahrála vážně dobře, a o to víc byla na pěst - slyšet stokrát za film, že má migrénu a potřebuje Aspirin, málem přivodilo migrénu mně. Vedle toho jsem očekával nějakou akci v rámci mafiánské linie a návratu ztracené dcery, ale všechno nějak na konci vyšumělo. Zkrátka film, kterému nejvíce škodí to, jak je napsaný, což počíná a končí zejména až přespříliš teatrálním ztvárněním a vedením herců, což bylo očividně chtěné, ale mnou jako divákem spíše nechtěné. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

...Justin Timberlake tu v niektorých záberoch vyzerá ako mladý David Bowie. Celkom som nepochopil to "slnečné nasvietenie", ale inak oddychovka a lá "Woody po osemdesiatke". Všetko sme tu už mali, všetko podobne ladené tu už bolo, prekvapenie už ozaj od Maestra nečakám.... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Je dobré si každý rok pozrieť nového Woody Allena. V tomto prípade siahol po deprimujúcej manželskej dráme, kde síce všetko funguje na povrchu, ale pod ním číhajú veľké problémy. Obnažené vnútro rodinných príslušníkov, ktorí si každý žije svoj príbeh, je nekompromisný a dokonca sa mi zdalo, že aj pomenej vtipný, ako to býva u tvorcu zvykom. Prím hraje manželka Ginny, neurotická, žiarlivá a nespokojná žena a cez ňu sledujeme bezútešné riešenie problémov. Herecký ansámbl ( Kate Winslet, Jim Belushi a Justin Timberlake ) je famózny, farby sú príjemne retro nastavené a dotvárajú 50-te roky. ()

Reklama

Reklama