Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Recenze (184)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu je cítit režisérský rukopis Woodyho Allena, stejně jako i v jeho ostatních filmech, má i tento film svébytnou atmosféru, hudbu i příběh. Jeho filmy jsou taková pohodová romantická dramata. Ovšem občas tomu chybí tempo, nějaká jiskra, zvrat, který by udržel divákovu pozornost. Bez toho si ten film jede po celou dobu v klidném tempu a atmosféra se nijak zásadně nezmění. A i přes zajímavý příběh a dobré herecké výkony jde jenom o průměrný film. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Už nějak nezvládám to každoroční Woodyho odfajfkování "i letos jsem natočil film". Poslední roky to stojí za starou belu a nezdá se, že by se ještě něco mělo změnit. Kolo zázraků se sice odehrává v docela zajímavém prostředí a Storarova kamera hraje všemi barvami, po obsahové stránce je to ale naprosto vyprázdněné, nezajímavé a unylé. Výrazové prostředky mi přišly samoúčelné a ty divadelní vnitrozáběrové sekvence, ve kterých kamera neustále zoomovala a postavy se prkenně stavěly do správných pozic, aby na ně mohl barevný reflektor přesně zamířit, působily hrozně strojeným dojmem. Celkový dojem by však stále nepůsobil tak hrozně, kdybych už jednoduše nebyl z poslední Woodyho tvorby tolik otrávený. Jenže jsem a už mě podobné polotovary nebaví. 4/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prosluněná frivolní atmosféra letního sluněního se na pláži je v příkrém rozporu s příběhem, který je tragický. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Příliš málo typický Woody Allen, na něhož jsem zvyklý, na nějž se vždy těším a jakákoli menší změna mě vychýlí z rovnováhy. A tady nastala změna veliká. Poměrně nudný a tuctový příběh, jejž osvěžila snad jen typická hudební složka, malý pyroman a věrně vykreslená atmosféra lunaparku. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl výborný film na zkažení nálady. Nejdříve mě potěšilo zasazení děje do padesátých let, abych postupně zjišťoval, že už mě nic jiného nepotěší. Postava užvaněného plavčíka mi lezla od počátku na nervy, naprostá většina dialogů mě absolutně nebavila a figura Ginny mi byla nesympatická až za roh. Příběh se navíc vyznačoval velmi pomalým tempem, takže jsem se poměrně nudil. Woody Allen u mě tentokrát nezabodoval. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem rád za dobré herce na dobrém místě ale tady se ve směs nedaří vytvořit film. Herci moc nepomůžou a příběh je na to sam a to je málo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasické allenovské panoptikum různě bizarních postaviček řešících svoje komplexy, žabomyší války i otázky života a smrti. Vyprávěno s nadhledem, ale přeci jen se mi zdálo, že tu chybí trochu víc vtipu a i ta očekávaná ukecanost na mě působila trochu křečovitě. Co se ale povedlo na jedničku, je casting, kterému jednoznačně vévodí Kate Winslet, které to prostě sluší i jako čtyřicetileté servírce zmítané životem. Jeden z těch slabších Allenů, ale i tak se na něj dá v pohodě dívat. 65% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to ako hodinka a pol nesúrodých postrehov s kravou v centre pozornosti. Kravou, ktorá sa v predstieraných výčitkách hrá na niekoho iného, namiesto toho, aby si priznala, kým naozaj je a dala všetkým okolo seba pokoj. Ku ostatným postavám som si tiež len veľmi ťažko hľadal aspoň nejaké sympatie, pretože si ju (tú kravu) tak nejak, plus-mínus, zaslúžili. Takže tak nejak vlastne ani neviem prečo. Či práve preto? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mám rád Woodyho Allena. A či už sú hodnotenia na jeho filmy pozitívne alebo negatívne, stále si pre mňa drží určitý štandard. Treba ale povedať, že až na pár filmov mám skôr radšej jeho komédie a vzťahovky. Rovnako mám radšej filmy, ktoré sú viacej ukotvené v súčasnosti, než tie, čo sa vracajú do minulosti a rozprávajú všedné príbehy v ( pre neho) atraktívnom prostredí. Wonder Wheel neprináša nič nové. Je to jeden z tých filmov, aké sme v jeho réžií videli už veľa krát. Má to silnú ženskú hrdinku ( ktorá je trochu crazy) a množstvo zaujímavých postavičiek, ktoré sú ale len kulisou pre nejaké rozhodnutie, ktoré náhlu túžbu po zmene, znova vráti do starých známych koľají. Poteší Belushi aj Juno Temple. Winslet je parádna. Čo ale na tomto filme oceňujem a kvôli čomu dávam o jednu hviezdičku viac, ako si samotný príbeh zaslúži, je kamera. Vittorio Storaro maľuje farbou, svetlom a kompozíciou obrazy, ktoré vyrážajú dych a v ktorých sa postavy pohybujú s presnou choreografiou. Posúva to príbeh a jeho vyznenie o level vyššie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôsobi to ako strasne ukecana divadelna hra, ale pribeh hlavnej hrdinky, ktora nie je dvakrat sympaticka prilis zaujimavy nie je. Neda sa ani lutovat, kedze si za svoj nestastny zivot môze neustalym opakovanim rovnakych chyb sama. Najväcsim sklamanim su dialogy, ktore nie su ani vtipne a ani neobsahuju ziadne velky zivotne pravdy. Su to len take sterilne obohrate kecy. Z hereckeho obsadenia ma zaujal len Jim Belushi, ktory dokazuje, ze este ma co predviest. Dost ma iritovala kamera. Teda vlastne osvetlenie, ktore bolo strasne neprirodzene a zbytocne na seba strhavalo pozornost. Asi to bol nejaky umelecky zamer, ale mna to stvalo. 4/10. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Až zhlédnu stý Allenův retrofilm bude ta nostalgie trochu otravná. Nyní k tomu dodávám, že magie 50. let s ruským kolem a woodyho dixielandem do sebe nějak nezapadá. Škoda že Woody Allen netuší kdo je to Elvis, soundtrack mohl být stylový. Jinak toto hořkosladké drsné milostné drama se solidním výkonem Kate Winslet není špatný film. Jen to nebude to nejlepší co mistr natočil. Celkový výsledek je totiž silně oslaben ohranými motivy, jednorozměrnými postavami, divadelními strnulými dialogy a nevyrovnanou dynamikou vyprávění. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Premiere Cinemas Hostivař - No prostě jsem se zase a znovu utvrdil v tom, že Woodyho nikdy nepochopím. Upoutávky navnadily na mafii, která bude stíhat hlavní hrdinku. No, vlastně nelhaly, ale ... Jinak Kate zahrála fajn. 65% (with J.) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Strašně toporné dialogy a vadilo mi, jak Justin Timberlake mluví do kamery. Jasně, že to byl záměr, ale bylo to strašně rušivé a strhl pak celou mou pozornost na sebe. Přitom si myslím, že tenhle film měl být hlavně o postavě Ginny (Kate Winslet), která se ocitá opět ve střetu snu a reality. Mimochodem i Kate mi přišla strašně toporná, afektovaná a její roli jsem jí nevěřila. No nic. Pak tu máme Carolinu, kterou hraje Juno Temple. Tu holku mám ráda, ale tady je tááák naivní a hloupá. K dokreslení je tu malý žhář a vyléčený alkoholik. A mafián. No a to vše se odehrává na pozemku zábavního parku ve sladkých 50. letech. Musím prostě říct, že já jsem se nudila a nebýt těch krásných kulis (bod speciálně pro ně a pro kostyméry), tak bych film po půlhodině vypnula. Ale Woody, že jo, tak se z toho třeba něco vykřeše... Ne, nevykřesalo se z toho nic a je to fakt divnej film, na kterej se hezky kouká. Znovu ho vidět nechci. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Navzdory recenzím mi poslední počin Woodyho Allena připadá přinejmenším pozoruhodný. Jakmile se objevil první záběr - jazzem podkreslené pestrobarevné "kolo zázraků" - měl jsem strach, že dám všeobecnému zklamání z Allenovy pozdní tvorby za pravdu. Bál jsem se další trochu kýčovité, hřejivě romantické komedie ve stylu Kouzla měsíčního svitu. Ten Woody už se ani nesnaží zakrývat, že se jen vykrádá, říkal jsem si - jazz, nostalgie, monology do kamery, gangsteři... Dokonce je tu hašteřivá rodina, co bydlí v rachotu zábavního parku, úplně jako z Annie Hall! Jen ten neurotický Žid v hlavní roli, řešící osobní krizi a neustále zobající prášky na bolení hlavy, tentokrát není muž, ale žena. Jenomže zhruba v půlce vám dojde, že to tak úplně hladce plynoucí retro komedie nebude. Atmosféra začíná houstnout, vtipné hlášky stále nikde, vynikající Kate Winslet se propadá hlouběji a hlouběji ke dnu a film v těch romantických kýčovitých kulisách nabídne temnější podtóny, které dají vzpomenout na Woodyho mistrovská díla, jako jsou Zločiny a poklesky či Match Point. Vše se na konci také chytře spojí právě s monology začínajícího dramatika Mickeyho, který by chtěl psát o tragédiích běžného života, podobně jako Eugene O´Neill... Tenhle film zkrátka má hlavu a patu a je - hlavně díky dobře napsaným postavám - příjemně nejednoznačný. Nadšený jsem z něj neodcházel, zklamaný ale také ne. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Nevhodně stylizovaný svět ve kterém Justin Timberlake pronáší s topornou prkennosti repliky srovnatelné hereckým výkonem s Tommym Wiseau ve filmu, kde přítomné barvy nemají pouze dekorativní funkci ale podchycují mentální stavy postav? Více v recenzi ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro se chce říct, že to je klasický Woody Allen, i když tentokrát mi jeho příběh přišel opravdu jednoduchý a zachraňují ho herecké výkony, které jsou výborné vlastně ve všech případech, alespoň pokud se hlavních rolí týká. Nejvíce vyčnívá asi Kate, ale film jí nedává prostor skutečně herecky zazářit. ()

Britney75 

všechny recenze uživatele

U Woodyho jsme zvyklí na tento styl filmů, takže jsem věděla, do čeho jdu, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že Kate role Ginny vůbec neseděla, její herecký výkon mi přišel neosobní a nezáživný, pro velmi dobrou herečku jako je Kate Winslet byla tahle role víc utrpením, než prožitkem. V Jobsovi předvedla tak kvalitní herecký výkon, že jsem jí to věřila, ale tady to pro mě bylo jen zklamáním. Roli Mickeyho mohl zahrát v podstatě kdokoli, nevím, proč zrovna takový všeumělec jako je JT se zúčastnil něčeho tak jednoduchého. Celou dobu jsem čekala, co z toho vyleze a jak jsem předpokládala, nevylezlo z toho nic, vzdávám to a Allenovky vypouštím z mého filmového světa. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

V kategorii pozdních allenovek jedna z těch depresivnějších věcí, která výtečně graduje až do zatraceně hořkého konce. Úplně dobře mi u toho nebylo, a to jsem ještě řešil vlastní morální dilema, jestli je v cajku fandit postavě Kate Winslet. Navzdory nemalým prohřeškům ji Woody totiž vykresluje tak, že postava Ginny doslova křičí o nějaký soucit a pochopení, čemuž je v určité chvíli těžké vzdorovat. Autorsky bezpochyby velmi silné dílo, ale osobně mám od tohohle pozdního Woodyho radši jiné kousky. [65%] ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Môj názor na Woodyho prešiel mnohými fázami - voľakedy bolo pre mňa jeho meno jasným znamením film nepozerať, po Jazmíniných slzách som sa zamilovala do jeho dialógov a silných ústredných postáv a na každý jeho ďalší výtvor som nesmierne zvedavá... ale od Café Society sa môj vzťah k nemu dostáva na bod mrazu. Wonder Wheel nie je stratou času, to zas nie, ale ak sa rozhodnete príbeh na Coney Islande vynechať, o nič neprídete. Herecké obsadenie je viac než príjemné; Winsletka ako hysterická dáma na prahu štyridsiatky exceluje - ale Allen voľakedy vedel ponúknuť oveľa viac ako jednu skvelú postavu. Tu nenájdete jeho sarkastické chytré dialógy, ani nejakú ohromnú pointu na záver. Woody sa na staré kolená necháva unášať na samotnom plynutí deja a rozprávkovosti. Je to pekné, milé a oddychové, ale filmy tohto pána režiséra vyhľadávam kvôli niečomu inému. ()

Reklama

Reklama