Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Recenze (184)

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Woody Allen umí i lépe. Herecky to bylo naprosto skvělé. Kate Winslet, Jim Belushi, Justin Timberlake i Juno Temple byli dokonalí. Byla to deprese, podbarvená vtipnou dobovou hudbou a barevným zabavním parkem. Žádné veledílo, které by sii člověk zapamatoval se ale nestvořilo. Nešťastná čtyřicítka, co žije s manželem alkoholikem si najde zajíčka, který se zamiluje do její nevlastní dcery, kteorou chtějí zabít mafiáni. Ono ani ten příběhovým materiál nebyl nic extra. Nenadchne, neurazí. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě velice zajímavé obsazení filmu. Winslet mě hodně bavila a vlastně to celou dobu pro mě "táhla". Nicméně je škoda, že je ten film určitým způsobem pouze "průměrný" a ničím extra zajímavý....Líbí se mi plakát :D asi více než samotný film :D Děkuji Woody, ale natočil jsi lepší filmy. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Před melodramatem jsme byli Justinem Timberlakem přímo varováni, ovšem asi měl Woody Allen do jeho slov přidat, že nám ještě "velkolepé postavy" z nádherně/kýčovitě barevně nasvícené promenády polezou na nervy – především tedy odkvétající, nešťastná, žárlivá hysterka s migrénou Kate Winsletové (nic proti jejímu výkonu), topící se v nudném manželství. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tohle je film, který pro Winsletovou málem udělal to stejné, co JASMÍNINY SLZY pro Blanchettovou. Málem. Co že to té Kačence kazí? Jsou to kluci, hrozný Belushi (jeho výkon nedovolí Winsletové svou postavu opřít) a podivný Timberlake (snaží se svůj part hrát jako Woody za mlada, ale vychází z toho skoro parodie). A v malé roli David Krumholtz, který sice nestihne nic pokazit, zato zaujme tím jaká je z něj bečka. Co se mi určitě líbilo, tak na Allena nezvykle indiskrétní kamera, pěkně se během dlouhých záběrů stěhující z postavy na postavu - to mělo super rytmus. 50% ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Od začiatku (a nemyslím úvodné titulky) rozpoznatelný woody, hysterická winsletka, (vizuálne) nádherne podtrhnutá dobovost, až divadelná štylizovanost; v tomto smere, všetko v poriadku ..i tak sa nemožem zbavit pocitu, že minulý rok, bol Louis C.K. s ´I love you, daddy´ allenovskejší (!) a na rozdiel od kola zázrakov, to z hlavy len tak nedostanem ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Coney Island je definicí zašlé slávy, i v roce 2017 to tam stále vypadalo jako v padesátých letech (včetně Wonder Wheel, které je pořád v provozu). K tomu senilnět začínající Woody Allen, který má svá nejlepší léta také dávno za sebou. Svým způsobem mě to ale bavilo, hlavně díky skvělé Kate Winslet. 🎡 60% ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Nakoniec sa mi to páčilo. Áno, možno tam niečo chýbalo. A možno práve proto sa mi to páčilo. Ľudské rozhodnutia niekedy vedie rozum, niekedy emócie. Ak je niečo .. no nejdem spoilovať. S hercami som bol úplne spokojný. Všetky 4 hlavné postavy boli parádne. Malo to tú správnu prázdnotu života niektorých existencií, i rodiacu sa nádej... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Problém snímky Koleso zázrakov sa nachádza už v zápletke. Je totiž slabá a nudná. A preto akokoľvek excelentne pôsobia Allenove dialógy, film zostáva nezáživný. Akoby ste pozerali dielo bez zvuku a čas od času sa spytovali, čo je daným chýbajúcim prvkom. S nedostatočnou zápletkou však padá celá pointa. Snímka sa končí, no vy nepokojne sedíte a premýšľate... Problém je, že na nič neprídete. Teda vlastne áno. Finálne posolstvo Kolesu zázrakov chýba. Aby sme ale iba nehanili dajme do popredia predovšetkým herecké výkony. Hlavné postavy, vedľajšie sú perfektne napísané a majú výborné dialógy. Práca svetla a kamery je dobovo prispôsobená aby vynikla postava a nie jej okolie čo dodáva istú dávku autenticity 50. rokov. No film ako komplet nefunguje a to je jednoducho základe. Po pár mesiacoch na neho zabudnem a to by sa filmom v mojej hlave nemalo stávať. 36% ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo úděsné. Neměla bych to říkat, ale Woody asi měl v nejlepším přestat, než jít do hrobu s tragickými snímky, protože od Jasmíniných slz jsou jeho náměty katastrofa! Sice pořád užívá napínavých zápletek nevěry a uměleckého hudebního doprovodu, ale vášeň se z jeho filmů naprosto vytratila! Když to porovnám s Match Point - to rovnat ani nelze! A výběrem těch nejokoukanějších továrních herců už úplně zprznil své dílo. Timberlakeovy prupovídky - vůbec on jako herec a ještě ve Woodyho snímku - to u mne nabývá na dojmu przněni Woodyho snímku po jeho smrti, nikoli prznění Woodyho snímku samotným Woodym! Katastrofa zbytečného filmu! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dost slabý Allen. Celé mi to přišlo spíš jako divadelní hra, přenesena na filmové plátno, což nemíním jako výčitku, ale celý ten způsob zpracování mě prostě tentokrát neoslovil, veškeré lokace na mě působili až příliš uměle, respektive též až „divadelně“, dialogy jinak doslova „šustili papírem“, a i veškerá herecká gesta a gestikulace mi připadali spíše se také hodící na divadelní prkna, než do funkčně působivého filmu. Zápletka je ale již taková tradičně allenovská, vztahově propletené melodrama, s klasicky rozkřičenými a rozmachujícími se na všechny strany postavami, prostě taková klasická „itálie“ se vším všudy, nechybí samozřejmě ani infantilní mafiáni, jen tomu ale tentokrát chybí daleko větší podmanivost, dynamičnost, odvázanost, veškeré postavy působí strašně nudně a nezajímavě, vývoj děje je pak bez správného nasazení, Allen tentokrát hodně přešlapával na místě a samotné vyústění považuji také spíš jen za takový nezáživný výstřel do prázdna, kdy ona pointa je poměrně dost nemilosrdná, ale i vzhledem k veškerému předchozímu dění působí stejně chladně. Herecky tu jinak samozřejmě o několik tříd nade všemi vyčnívá Kate Winslet, naopak velkým zklamáním se pro mě stal zpívající herec Justin Timberlake, kterého mám ve filmech poměrně rád, ovšem zde podal skutečně hodně nevýrazný, až mdlý výkon. Allen mě Kolem zázraků zkrátka tentokrát vůbec nebavil, neoslovil a krom zmiňovaného výkonu Kate Winslet tu nemám vlastně ani co jiného pozitivně vyzdvihnout, fakt slabý a nevýrazný snímek, bez jiskry a nápadu. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet je moja najobľúbenejšia herečka a preto možno nie som v hodnotení snímku objektívny. A možno aj áno, lebo obdivujem ju preto, akým autentickým spôsobom stvárňuje svoje role. A nebolo tomu inak ani v tomto prípade. Jej postava nie je síce sympatická, to áno, ale je uveriteľná. Proste takto nejako by sa správala žena v jej životnej situácii, v 50. rokoch, na tom istom mieste. Postava Jima Belushiho tiež nie je nejako sympatická, ale takisto bol v nej uveriteľný - veríme tomu, že takého muža by chcela žena opustiť. A hoci Woody Allen nepatrí k mojim obľúbencom, v Kolese zázrakov mi takmer nič nevadilo. Nerozumiem miestnym hodnoteniam, bolo to fajn. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Woody drží stále laťku vysoko a umělecky nepropadá. Vkusný, komorní, inteligentní a herecky dobře odehraný vztahový film. Úžasné je, že i z již viděných zápletek dokáže Woody udělat film nepředvídatelný a nespadne do klišé. 75 % ()

willy1 

všechny recenze uživatele

Možná se ze začátku mylně zdálo, že se máme na co těšit, ale toto bylo docela fiasko. Filmem neprovázela žádná pořádná scéna nebo užitečná informace, která by divákovi objasnila, proč že za tento film dokonce zaplatil peníze a trávil na něm 101 minut svého času, který by mohl trávit u jiného filmu. Hlavní hrdinové, kteří sice měli svými jmény nakročeno k lepšímu filmu a jeho propagaci, ale ději nedodali nic co by ho stálo za jeho lepší hodnocení. Škoda, že ani v té chvíli, kdy očekáváte aspoň nějaký zvrat se nic nestane a Ginny (Kate Winslet) si to nerozmyslí a neskočí, aby film za něco stál. Bohužel se to tentokrát Woody Allenovi nepodařilo, škoda. Jinak, škoda že se distributoři, jak z ČR, tak i v USA nerozhodli pro jiný divnější název, protože tento je dosti zavádějící s ohledem na dějový obsah filmu. / režie 30% / scénář 20% / kamera 30% / hudba 50% / herecké výkony 20% / napětí 0% / střih 10% / kostýmy, masky 30% / // celkové hodnocení 25% // (viděno: kino) ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Prkna divadla by tomuhle slušela asi víc, ale i přesto další fajnový Woody. Od určitého bodu sice až moc předvídatelný, naštěstí to ta atmosféra 50. let a všichni čtyři herci dost zpříjemnili. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Ušetři mě nepovedenýho dramatu! Není divu, že Woody prchá k retro dramatům, produkovaným za milióny kořistěné z online nákupů; konec je blízko a kam se uchylovat, když ne do obrazů mládí, byť snímaných nepatřičně digitálně. I tak se musím přidat na stranu těch, kteří by zaplesali, kdyby se ještě odhodlal čelit umělecky méně idylické přítomnosti. (Tyto mé nároky na jedenaosmdesátiletého tvůrce vyplývají z víry, že potenciál není dosud vyčerpán. I když z představy čehosi méně únikového od osudem zkoušeného Allena jde na jednoho trochu strach.) Takto jde o psychologicky zajímavou, ale velmi povědomou sondu do psyché neurotické ženy, připomínající spíš než vychechtanou Annie Hall a její filmové sestry povedenější Jasmíniny slzy, tedy o výpověď esteticky zastřenou s úhrnem srandy, kolik by se za pěstěný nehet newyorského intelektuála ve vatě vešlo. Sebeklam, neuróza (plus následky) představují motiv umožňující být objektem, pardon, subjektem ženské hrdinky zároveň fascinován i zhnusen; těžko říci, který s pocitů v těchto dnech opanovává Woodyho častěji. Víc škodolibosti bych mu rád odpustil. Pár skvěle diskomfortně rozervaneckých scén Kate Winslet, mnoho stejně dobrých od omezeného sympaťáka Jima Belushiho, prokrvující výhledy na Juno Temple a nevíra, že holobrádek z NSYNC už potřebuje lifting. Don't you ever have kids. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Zatraceně, Woody, tohle bylo špatně. 🙁 Film je takovou žánrovou divnou směskou, příběhem je to nezajímavý, nudný. K čemu je pak hezké grafické pojetí a sympatická Kate Winslet... Ale jo, možná právě tohle zachraňuje film od daleko horšího hodnocení. Nicméně Kolo zázraků fakt žádnej zázrak nebyl a nejspíš na něj za pár dnů úplně zapomenu. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Za tři minuty začne další film Woodyho Allena. Hurá. Těším se... Stačí jen napsat: miluji Tě, Woody Allene. Je to režisér mých snů, i přes to dám 4* a budu trochu kritický, ale to až zítra. Musím to nechat uzrát a uležet. Mám v tomto snímku pocit větší uzavřenosti děje a příklon k dramatu, což není na škodu. [Cinema City Flora 10.1.2018] ()

Reklama

Reklama