Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Recenze (184)

mclenin 

všechny recenze uživatele

Priemerný Woody, ktorý je len odvarom kedysi plnokrvných a poctivých Allenoviek. Vizuál a hudba je to najlepšie čo film ponúka, (+ ešte Kate Winslet), príbeh nie je nijak originálny a ani atmosféra 50-tych rokov nie je vybudovaná tak dobre, aby dokázala diváka pohltiť. No stále lepšie než minuloročné Café Society. You can do better, Woody ! Or at least, I hope so... ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nic moc, film prostě nefunguje. Je tu sice docela dobře zahraný milostný pětiúhelník, ale to je tak všechno. Prostě ani Titanic, ani In Time se nekoná, spíš to připomíná divadelní hru, je to uřvané a bez logického děje - a nedá mi to, musí zkritizovat i réžii a scénář Woodyho Allena...30% ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

Nebýt to WA má to o 20% míň, tržby mluví za vše, klasická kyčovina o ničem, kdy trpíte a nemůžete se dočkat závěrečných titulků. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejhorších Woodyho filmů. Bohužel. Tuctový příběh, naprosto příšerný dabing. Jim Belushi a jeho vyřvávání mi strašně lezlo na nervy (myslím, že stejně by tomu bylo i v originálu), Winslet a její hysterický výjevy zrovna tak. Jedinej, kterej za něco stál byl Justin, ale ten tam nějak moc nebyl. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Woody Allen má velké štěstí, že mu i tento neskutečně fádní scénář natočil Vittorio Storaro! Kamera je naprosto úchvatná, se scénou především světlem dokonale ladící. Čekal bych, že všechny ty barvy budou mít negativní efekt, ale nestalo se tak, bylo tomu právě naopak... například takové scény od kolotoče, ale zdaleka nejen ty. Největší požitek je snad z měnícího se světla při různých rozhovorech postav, světlo se mění tak, jak se mění nálada rozhovoru, skutečně úchvatné a na filmu zdaleka to nejzajímavější. Scénář je totiž opravdu špatný, postavy jsou do jedné vcelku nesympatické, chovají se nelogicky (opravdu by si mafiány hledaná dcera mohla chodit kam se jí zachce a navíc pracovat jako servírka? Vážně by nepřišli domů k jejímu otci? Ale no tak) a vlastně jim to celé ani není možno věřit. Tedy, herecké výkony jsou velmi slušné, především Jim Belushi je výborný, nezaostává ani Kate Winslet a velkým překvapením je pro mě Justin Timberlake. Jenže, když je to napsáno tak jak je a podpisu Woodyho Allena pod tím se ani nechce věřit, nedá se nic moc dělat. No, možná ještě vyzdvihnout hudbu a vlastně i celkové pojetí filmu, mnoho se jich v tomto stylu netočí a je to škoda! Tím se zase vracím ke scénáři, to je ta největší škoda. 50% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Pouťový skoro romantický drama v intelektuálním balení od slavného Woody Allena... já vím, jaký je to režisérský eso, ale já snad nepotkal od něj nějaký normální film, ale tady musím uznat, že aspoň ten námět holky na útěku před gangstery a manželem skrývající se v lunaparku byl pozitivem, ale nejvíc mne překvapilo obsazení, protože jsem nečekal, že se ve filmu tohoto režiséra můžou sejít esa jako Belushi, Winslet a hlavně Timberlake... ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Zase jednou a to samé, co už jsme u Woodyho v nějaké předchozí formě a obsazení viděli. Čtyřicátnice v krizi, naivní blondýnka a milenec, který už nechce být milencem. Jen trochu jinak namíchané a zasazené do jiného prostředí. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Woody mile překvapil. Poslední dobou se na něj valila oprávněná kritika ze všech stran. Slavný autor běžel na volnoběh, zdálo se, že příběh vlastně není důležitý, protože důležití byli slavní herci a fotogenické evropské lokace. Je milé vidět zase klasického Woodyho ve formě. Tenhle film je totiž poctou všem těm filmovým adaptacím slavných divadelních her. Ne nadarmo chce být hlavní hrdina spisovatel, jenž píše jako Eurgene O'Neill. Woody nás zavedl v čase nejen dobou, kdy se příběh odehrává, ale i stylem režie. Dlouhé dialogové scény, dnes nepatřičné, tehdy zcela běžné. Příběh brzy uhádnete, ale dialogy jsou uvěřitelné a prostě vás to vtáhne. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Přes excelentní výkony herců ( překvapil J. Belushi) a výborný scénář nemohu jít výše. Zabalit dramatragedy do frivolního hávu s lehkými swingovými popěvky se jeví kontraproduktivní. Udělat z dětského traumatu s pyromanskou poruchou příležitost k pobavení je zhůvěřilé. W.A. se věkem stírají hranice a soudnost. Je to prase. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ak existuje...a on existuje..svet Woodyho Allena...lepšie povedané vesmír, tak toto je klasická ukážka ..nič viac a nič menej...Woody rok čo rok porušuje pravidlo ktoré hovorí,že - dvakrát do tej istej rieky nevstúpiš. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Opakujem sa pri hodnoteni filmov W. Allena, presne jak sa on opakuje s jeho filmami. Vsetky velmi podobne a pritom vzdy trochu ine (a vacsinu aj zaujimave). U mna opat medzi 3 a 4, ale tento jeho kusok ma bavil o trochu viac ako ine, preto hodnotim smerom hore. Hlavne ma bavila ta hlavna zapletka, ale aj fakt skvelo zahrane dramaticke sceny (az jak take divadelne predstavenie) - Belushi, Kate Winslet ale aj Timberlake bol fakt velmi dobry. Je proste parada jak dokaze Woody stale napisat scenar, kde herci hraju a rozpravaju uveritelne, lebo to vobec nebyva uplna samozrejmost pri inych filmoch. [#2/2018] ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Aktuálny film W. Allena obsahuje viac divadelných elementov ako filmových a to platí jak pre príbeh tak aj pre herecké výkony. Pán Allen aj teraz potvrdil, že pod jeho režisérskymi rukami herci a herečky dokážu ukázať taký tvár, ktorý diváci ešte nevideli. So svojím výkonom (opäť) pozitívne prekvapila skvelá K. Winslet, ktorá svoju úlohu zvládla parádne (a ten účes vo filme jej nesmierne sluší). V podobnom duchu asistovali J. Belushi a J. Temple. Najslabší mi tu pripadá J. Timberlake, ktorý na mňa nedokázal spraviť ten správny dojem. Práca s kamerou dobrá ako aj osvetlenie. Tu sa mi najviac páčil „osvetlenie scény“, v ktorej K. Winslet a J. Temple majú dialóg v spálni. P.S.: W. Allen vždy mal dobrý nos na to, že komu ktorú úlohu prideliť. Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Woody ta svá nenápadná dramata umí možná ještě lépe než své upovídané komedie. Navíc jako vždy perfektní casting v nablýskaných kulisách nejen jednoho lunaparku. Zabijte mně, ale nejvíce mě bavil Timberlake a Winsletka samozřejmě taky výborná. Je pravda, že pokud nejste naladění na Woodyho storytellingovou strunu, která umí být velmi ordinérní, ale to neznamená nezajímavá, budete mluvit o tuctovém filmu. Já to ale vidím sakra jinak. Woody zde propašoval kriminální i milostnou zápletku a zamíchal to se sociálním dramatem a moc dobře to chutná. 80% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Woody Allen už desítky let nepatří k tvůrcům, na jejichž nové snímky čekáme s netrpělivostí dítěte před vánoci. Ale Woody Allen režíruje Jima Belushiho……tak to mne opravdu zajímalo. Nakonec Belushi není hybnou silou filmu a nechává točit kolem zázraků Kate Winslet, Justina Timberleka, atmosféru 50tých let, allenovskou poetiku a až téměř divadelní dialogy. Allen i přes svůj pokročilý věk pořád umí, a po technické stránce mu není co vytknout. Ta pověstná jikra, která umí zapálit, už tam však už není. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Tak tu sme si s Woodym akosi nesadli. Bohužiaľ. Amazon sa najnovšie chopil produkcie Allenových počinov (zaplatili aj jeho 6-dielnú minisériu Crisis in Six Scenes), avšak nemôžem sa ubrániť pocitu, že Woody stratil iskru, akokeby natočil Wonder Wheel len aby splnil svoj harmonogram (1 film ročne), alebo aby naplnil kontrakt s Amazonom. Celkovo mi prišla réžia taká nejaká "opustená". Jednak timimg niektorých scén mi vôbec nesadol, niektoré časti boli očividne prehrávané (možno naschvál, možno nie), Kate Winslett a jej hysterická postava mala až príliš dlhé monológy (a bola na môj vkus priveľmi afektovaná) a celkovo ma akosi nič extra vo filme nechytilo. Nakoniec bol pre mňa nečakane najzaujímavejší Justin Timberlake, ktorý ostal najviac pri zemi, čo bolo len a len dobre. Do očí udrela digitálna kamera (Sony CineAlta), ktorá sa ale k štylizácii 50.rokov vôbec nehodila (keď už bolo všetko dobové, od kostýmov, správania, okolia, hudby, prečo nie aj pôvodná analógová kamera?). Keď tak nad tým rozmýšľam, je to z môjho pohľadu asi najslabší film od Woodyho a bolo nepríjemným prekvapením, že som sa dosť nudil. 6/10 [#3/2018] ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Kate Winslet ve výborné formě hraje, jak o život v sotva průměrném filmu. Inu je " přeallenováno". Chrlit každý rok jeden film, aby za něco stál, to zřejmě nedokáže ani takový génius, jakým Woody bezesporu je. Je to dívatelné, ale brzy zapomenutelné. Nebýt Kate, za kterou dávám automaticky jednu * navíc, bylo by to za 2. ()

Reklama

Reklama