Reklama

Reklama

Kolo zázraků

  • USA Wonder Wheel (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V 50. letech 20. století je v zábavním parku na Coney Islandu velmi rušno. Ginny (Kate Winslet) je nešťastná bývalá herečka, která nyní pracuje jako servírka. Její manžel Humpty (Jim Belushi) se rád napije, pak bývá hrubý a před manželkou často dává přednost rybaření. Nedávno se k nim nastěhovala Humptyho dcera z prvního manžel-ství, Carolina (Juno Temple), která má sice s otcem problematický vztah, ale zároveň se potřebuje ukrýt před gangstery i FBI. Když Ginny potká na pláži pohledného mladého plavčíka Mickeyho (Justin Timberlake), velmi rychle podlehne jeho kouzlu a zamiluje se. V jejich milostné romanci nachází záchranu od všech chyb a zklamání z vlastního života. Stejně tak přítomnost znovunalezené dcery Caroliny má blahodárný vliv na Humptyho chování a on znovu zažívá radost. Ale Ginniny a Humptyho opojné naděje na lepší život se začínají hroutit, když se Carolina poprvé setká s Mickeym... (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (183)

Flego 

všechny recenze uživatele

Je dobré si každý rok pozrieť nového Woody Allena. V tomto prípade siahol po deprimujúcej manželskej dráme, kde síce všetko funguje na povrchu, ale pod ním číhajú veľké problémy. Obnažené vnútro rodinných príslušníkov, ktorí si každý žije svoj príbeh, je nekompromisný a dokonca sa mi zdalo, že aj pomenej vtipný, ako to býva u tvorcu zvykom. Prím hraje manželka Ginny, neurotická, žiarlivá a nespokojná žena a cez ňu sledujeme bezútešné riešenie problémov. Herecký ansámbl ( Kate Winslet, Jim Belushi a Justin Timberlake ) je famózny, farby sú príjemne retro nastavené a dotvárajú 50-te roky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nejprve jsem sice nebyla nadšena námětem této nové Allenovky, 50. léta na Cony Islandu? A s Kate Winslet? Ale nakonec jsem opět spokojena, jako již tolikrát, pokud Allen natočil nějaké to retro. Kolo zázraků vypráví mladý Justin Timberlake (a je překvapivě velmi dobrý), jeho protějškem je stárnoucí Jim Belushi (nepřekvapivě skvělý, neb patří již celé roky mezi ty, kteří zkrátka umí) a mezi nimi jsou dvě ženy, již zmíněná Winslet jako stárnoucí herečka bez angažmá a Juno Temple jako blonďaté bimbo v nesnázích. Kolo zázraků se tedy může směle roztočit se všemi těmi typickými atributy, jsou tu četné odkazy na popkulturu, je tu zesílená láska ke kinu, k divadlu, hodně se citují hry O'Neilla a samozřejmě osud ve smyslu antických dramat. Není to od Allena nic nového. ani překvapivého, ale je to opět velmi příjemný zážitek. Svou neoddiskutovatelnou cenu má opětovné setkání se zajímavými dialogy, smysluplně vystavěnými zvraty a autentickou výpravou, s jakou se v takové míře piplá skutečně je málo produkcí na celém světě. Atmosféra je kouzelná a téměř hmatatelná, při dešti je příjemně chladno, v parném létě horko. Doufám tedy, že skandál roku 2018 nebude znamenat Allenův předčasný konec. Jeho pozdní filmy jsou rok od roku výjimečnější, což vynikne zejména při konfrontaci s četnými novými povrchními filmy dneška. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl výborný film na zkažení nálady. Nejdříve mě potěšilo zasazení děje do padesátých let, abych postupně zjišťoval, že už mě nic jiného nepotěší. Postava užvaněného plavčíka mi lezla od počátku na nervy, naprostá většina dialogů mě absolutně nebavila a figura Ginny mi byla nesympatická až za roh. Příběh se navíc vyznačoval velmi pomalým tempem, takže jsem se poměrně nudil. Woody Allen u mě tentokrát nezabodoval. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pôsobi to ako strasne ukecana divadelna hra, ale pribeh hlavnej hrdinky, ktora nie je dvakrat sympaticka prilis zaujimavy nie je. Neda sa ani lutovat, kedze si za svoj nestastny zivot môze neustalym opakovanim rovnakych chyb sama. Najväcsim sklamanim su dialogy, ktore nie su ani vtipne a ani neobsahuju ziadne velky zivotne pravdy. Su to len take sterilne obohrate kecy. Z hereckeho obsadenia ma zaujal len Jim Belushi, ktory dokazuje, ze este ma co predviest. Dost ma iritovala kamera. Teda vlastne osvetlenie, ktore bolo strasne neprirodzene a zbytocne na seba strhavalo pozornost. Asi to bol nejaky umelecky zamer, ale mna to stvalo. 4/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nový rok, nový kus. Ale zase o krapet slabší. S železnou pravidelností chrlí legendární Woody Allen nové osudy, ovšem tenhle obsahuje tak tuctový příběh, že jej neosvěží ani nadprůměrné herecké výkony v čele s oscarovou Kate Winslet. Výsledek působí jako scénář vytažený z horní zaprášené police, takže na jízlivou vztahovou satiru zapomeňte. I když se na mezilidské vztahy jejich komentátor pochopitelně zaměřuje. Posmutnělá komedie se odehrává v 50. letech na Coney Islandu, představuje plavčíka s literárními sny, někdejší herečku a zoufalou servírku, vznětlivého kolotočáře a nakonec jeho dceru z prvního manželství, která pláchla ze svazku s mafiánem. A máme z toho čtyřúhelník, který ovšem nevím, zda se dá vůbec nazývat milostným. Výsledek je tak trochu otravný jako musí být otravné hučení v hlavě migrénou trpící Kate Winslet. Není sama, většina postav je nesympatických. A vyvolat náznak emoce je sakra velký problém. Navíc je to celé takové uječené. Ale ať to uzavřeme pozitivněji: na kameru vedenou Vittoriem Storarem je vždy radost pohledět. Dietní tři hvězdy. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)
  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)

Reklama

Reklama