Reklama

Reklama

Ido zero daisakusen

  • Japonsko 緯度0大作戦 (více)

Obsahy(1)

Batyskaf s průzkumníky odtrhne od lodi výbuch podmořské sopky. Zachráněni jsou posádkou tajemné ponorky. Brzy zjistí, že příběhy kapitána Nema, doktora Moreaua, Atlantidy, a dalších podobných, byly oproti skutečnému tajemství, které se ukrývá na nulté rovnoběžce, jen velmi přízemní a nenápadité. (zelvopyr)

Recenze (7)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Honda ve vrcholné formě, nápaditě cituje a mění klasiky sci-fi a utopického žánru. Když už si myslíte, že vás nemůže překvapit, tak jste pak rádi, že jste se mýlili. Mě dorazila Chiméra. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ďalšia sci-fi lahôdka od štúdia Toho. Síce bez Godzilli, ale nie menej zábavná a trikovo úchvatná - teda ak máte slabosť pre tento druh efektov. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PREČO SA TAK POTÍŠ?" ,,PRETOŽE NIKDY PREDTÝM SOM SA NESTAL TAK RÝCHLO MILIONÁROM." __ Často sa mi stáva, že si film pozriem z nejakého dôvodu na dvakrát, no len málokedy od seba delí pozretia jeden mesiac. V prípade ,,Paniky pod oceánom" to však bolo z mojej strany existenčnou nutnosťou, pretože kravinu takých monštróznych rozmerov som nevidel, ani nepamätám. To, že si scenáristi pekne sadli za jeden stôl, uliali z whiskey a saké a dali sa do ,,diela" nevadí, fantázii sa predsa medze nekladú napriek tomu, že ich technologický pohľad na vyspelosť vlastnej súčasnosti je slušne povedané nanajvýš svojrázny, horšie dopadlo celková logika, ktorá robí mnohé pasáže filmu pre ich tuposť takmer nepozerateľnými a sám som sa chytal za hlavu, čo bude nasledovať blbosť, ktorá by predčila tú predošlú. Zavše spomeniem, len rakeťácke oblečky kladných frajerov, ktorí môžu okrem iného vystreľovať z prsta rukavíc laser či plameňomet, ale sami sa dusia plynnými výparmi, keďže ochranné masky na ksicht riešiť nemusia. Vynára sa mi pritom skomolené heslo nášho prezidenta hlavy štátu: ,,Myslím náhodne, jazdím závodne." Tak či onak, hlboký podpriemer je viditeľný v každej zložke tohto úletu, cez kvantum špeciálnych efektov u ktorých mi nevadila ani tak ich naivnosť, ako skôr neschopnosť zakryť lanká pri všetkých vznášajúcich sa objektoch, končiac u groteskne pôsobiacich harpiách a grifovi ako súčasti odkazu žánru. Z pôvodne plánovanej 1* (kedy by som 88% hodnotenie znížil až na 77%) nakoniec benevolentne prilepšujem o jednu červenú hviezdu navyše, pretože som v závere, s drobným náznakom kvázi myšlienky, pochopil ironický zámer tvorcov aj to, nakoľko bizarným bol typický kapitalistický pohľad na budúcnosť a spoločnosť v 60. rokoch minulého storočia. Raz a dosť. (6. hodnotenie, 3. komentár k filmu) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ishirô Honda se oprostil od klasických monster a natočil něco trochu jiného, dobrodružného a ujetého, aby si nejspíš trochu odpočinul. No, nakonec udělal dobře, protože to chtělo, aby se podíval někam trochu jinam. Film „Ido zero daisakusen“ s emu jednoduše povedl, je to dostatečně akční, dobrodružné a zajímavé. Americká koprodukce tomu dala dobré koření a americký styl a japonský styl se zde vhodně propojily. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak po roce zase vidím něco od Hondy a asi je to dost dlouhá doba, jelikož jsem místy některá rozhodnutí a vizuální nápady vůbec nechápal. A přitom to je Hondova klasika, taková Vesmírná améba na bizarnostech vyloženě stojí... Tak jako tak jsem se znovu přesvědčil o tom, že drtivá většina Hondových filmů je naprosto stejné kvality - zajímavý děj, ale laciné vedení a zaměnitelná filmařská stránka. Naštěstí v sobě Honda nějaký talent vždycky má, takže i když jsou jeho filmy víceméně na jedno brdo, dají se od sebe rozlišit aspoň dějem. Tohle krásně zapadá do jeho šedého průměru. Děj o podmořském světě a la Atlantida (vypadajícím naprosto stejně jako na Zemi, jen je to utopie plná vesele vynalézajících vědců), kam se stáhla spousta vědců ztracených na moři, má dost do sebe, ale natočené je to unyle, efekty na svou dobu a zemi vzniku snaživé (jako vždycky u Hondy), ale u lva a netopýřích potvor jsem se chtě nechtě zasmát musel a taky tu dost postav jedná pitomě, jen aby to neskončilo příliš rychle. Nudu a zastaralost ale zachraňuje ústřední trio posádky z první ponorky, které mi bylo sympatické, bavilo mě a hlavně kvůli nim tu třetí hvězdu nakonec dávám. Jinak ale tahle jinakost Hondovi moc nesedla. Sice tam neměl žádné přerostlé potvory demolující města, ale dopadlo to podobně, jako by je tam měl. Matango je asi jediná velká výjimka v jeho tvorbě... Slabé 3* ()

Reklama

Reklama