Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život největšího génia 20. století, Alberta Einsteina, byl plný vášnivých, avšak nestabilních vztahů. (National Geographic)

Recenze (16)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První kapitola ze života Alberta Einsteina má dvě dějové linky. Jedna z doby, kdy Hitler pomalu přicházel k moci a druhá ještě z jeho studentských let. V obou linkách mimo jiné již zazní některé jeho myšlenky a teorie. Těžko říci proč se tak tvůrci rozhodli, každopádně je divákům ukázáno jeho mladické rebelství v očích profesorů, spor s otcem, první lásky a zároveň jeho pohled na vznikající politickou situaci v Německu těsně před vypuknutím války. Scénář je napsán jednoduše k jeho správnému uchopení jak děje, tak i myšlenek. Nenudí a diváky se zájmem o historii Alberta Einsteina umí zaujmout. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvý diel a hneď sklamanie. Do istej miery som čakal, že zo života začínúceho vedca spravia výpravé dielo, v ktorom Enstein je už od počiatku inteligentný mladý chlapec, a prešpikované romantickými či inými vzťahmi, ale takúto tendečnú hollywodčinu som až nečakal. Einsten, hoci typologicky výborne obsadený, je premúdrelý, rebelujúci až nesympatický chlapík, ktorý nepasuje do svojej doby a neformuje ho okolie, ale on sám a jeho ego. Ani chaotické skákanie z jednej etapy života do druhého nepovažujem za šťastlivé, upresnostnil by som konzervatívny, t.j. kontinuálny dej. Oceňujem aspoň hodnoverne vyzerajúce historické zasadenie. ()

Reklama

Torpid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Technicky dokonalé, prvotřídní herci, ale ...... /to podstatné je vždycky za tímhle slůvkem/. Konvenční, podbízivá a ničím originální forma , která vypráví o nekonvečním a geniálně originálním člověku. Přijde mi to jako promarněná příležitost a vyhozené peníze. Kdyby to dali místo Howarda třebas Stevenu Soderberghovi,.....ach jo. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Excelentní start. Puritáni možná budou vřískat, že první scéna, v které Einsteina vidíme je jak prcá sekretářku, ale na druhou stranu to hned bylo neotřele představení postavy na základě jejího filozofického pohledu A Geoffrey Rush největší lákadlo seriálu předvádí naprosto mistrovské herectví a všechny jeho pohledy, intonace hlasu a především jeho neuvěřitelně vtipná lekce o času je naprosto vynikající. (šedivé vlasy, propisy) Druhá linie mladého Einstiena je též vynikající a odpovídá tomu, co jsem slyšel koneckonců ne málo velikanů i těch vědecky zaměřených mělo špatné známky ve škole A vzestup německa na pozadí stejně jako smrt Walthera Rathenau v úvodu do znává velmi temného rázu. To vrcholí také na konci nacistickou demonstrací a Einsteinem konečně si uvědomující, že musí odejít. Jeho odhcodu do USA ovšem braní nechválně proslulý zájem FBI o něj. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veskrze zajímavé vyprávění, neboť neodděluje geniální objevy fyzika od životní dráhy člověka. Dobře obeznámené s teorií relativity, přeskakuje nenuceně mezi dvěma časovými rovinami, jakoby se nechumelilo - a přitom bez sebemenších známek námahy či únavy stíhá pozorně vážit každý svůj krok ... to aby neuvázlo v soukolí dějin, které nezúčasněně přihlížely vzestupu nacismu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Člověk může dobře sledovat, kde všude v České republice byl seriál natáčen. Ve scéně, kde se Einsteinova rodina stěhuje z Mnichova je vidět radnice v Liberci, budova Univerzity v Heidelbergu, kde vyučuje profesor Lenard je ve skutečnosti Rudolfinum, lze tu i zahlédnout v pozadí obry Pražského hradu. Jako městečko Arau posloužil Loket. Jako místo berlínského obchodu s tabákem bylo užito pražského Senovážného náměstí. Lze zahlédnout i malostranský chrám sv. Mikuláše ve scéně, kde Einstein opouští rodinu v Miláně. (Cheeter)
  • Škola, o kterou Albert usiluje, je Polytechnika v Zürichu, ale ve skutečnosti je na záběrech Severočeské muzeum v Liberci. [Zdroj: Filmovamista.cz] (Wladi.mir)
  • V epizodě vyjíždí ministr Walther Rathenau (Henry Goodman) na svoji osudovou cestu do Reichstagu. Kolem projíždějící tramvaj č. 1 do Heinersdorfu jede po tříkolejnicové splítce (styk tramvajových drah o rozchodech 1000 a 1435 mm), což je specialita, která je k vidění jen a pouze v Liberci, kde byla tato scéna natáčena. (Dr. Hawkeye)

Reklama

Reklama