Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Einstein se snaží finančně zajistit svou těhotnou ženu a získat akademický post ve zkostnatělém světě tradic a protokolu. (National Geographic)

Recenze (13)

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda jakoby si vybírala oddechový čas, na který v předchozím vyprávění nevyzbylo místo ... když se detailněji zaobírá rozporuplným vztahem Alberta Einsteina a Milevy Maricové. Tím pádem ztrácí sílu a intenzitu a přesvědčivost, které byly až dosud jeho základními devizami. Výsledkem jsou solidní, leč nikterak výjimečné 3* P.S.: Všimli jste si ? Albert Einstein se ve vztahu k ženám neprezentuje jako ten nejspolehlivější životní partner ... ani zdaleka, neboť jeho celoživotní láskou je v první řadě FYZIKA - teprve se značným odstupem následují lásky ostatní. Takže ... milé dámy ... myslete na to, až se o vás bude pokoušet nějaký nadaný student s nadprůměrným intelektem a se silnou vazbou na svůj studijní obor - vězte, že se upíše vědě, umění nebo čemukoli jinému neodolatelně přitažlivému (dosaďte si samy) ... nikoli vám. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najslabšia časť. Dosť mi vadí, že takmer všetky postavy sa chovajú liberálne a pokrokovo, ako keby ani nežili pred sto rokmi, ale v dnešnej dobe. Tento fakt, ktorý nevytvára autentickú atmosféru, neguje aj tie dobré vlastnosti seriálu. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"She's like nobody I've ever met before. I felt this this pull towards her. Since I saw her, I I should be thrilled, but... Well, now I feel this opposing force pulling me down. I'm just getting started with my life. I'm worried that if I marry her, I'll never take flight." ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí kapitola je ve znamení Albertovi rovnováhy zodpovědnosti, vnitřního odhodlání a nějakého uplatnění. Nelehké to má i Mileva. Příběh je tak ve znamení hledání sebe sama, které naruší smutná událost. Alberta dokonce dvě. Děj nadále neztrácí tempo a zajímavost. Z historického hlediska je tu zmínka o objevení elektromagnetického záření tzv. paprsků X, dnes známé jako rentgen, Wilhelma Conrada Röntgena a o prvním udělování ceny nazvané jako ‘Nobelova cena’ na základě přání napsané v závěti samotného Nobela? ()

Meev 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál opět přeskočil na dobrou vlnu a řítí se po Albertově, zatím né až tak zdařilém, životě. Nic mu nehraje do karet, nemůže sehnat práci, starosti s Milevou, atd... opět skvěle odvedená práce, ale jse trochu zklamán, očekával jsem, že dvojí časová osa života bude ve všech, a né jen v prvním díle. Ale možná je to dobře, po přibývajících dílech by to mohlo začít nudit. Dále si nemůžu pomoci, ale tento seriál používá strašně zajímavý způsob natáčení, třeba zabere jen půlku obličej, nebo tak něco, a to ne super. Barvy jsou taktéž výborné- zkrátka se tomuto v obraze může rovnat jen málo věcí. Příběhově to bylo taky v pořádku a já nevidím důvod, proč nedat plný počet bodů. Jen taková má domněnka, myslím si, že se ty časové osy v posledním díle spojí- navážou na sebe. Tak uvidím, jestli jsem se mýlil nebo měl pravdu: 24.9. 2018. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět vynikající a velmi silná epizoda, v níž se Albert setkává se svým umírajícím otcem, a dialog mezi těmito dvěma muži opravdu stojí za to.Albert nyní skutečně poznává, jak moc jej jeho otec miloval a miluje, že mu přeje štěstí v jeho životních cestách a věří tomu, že jeho syn je schopen to ve své kariéře daleko dotáhnout a třeba i obdržet Nobelovu cenu (což jak víme se v budoucnu opravdu stane). V osobním životě zažívá mladý génius zatím jednu peripetii za druhou a vše vyústí smrtí prvního potomka, kterého čeká se svou ženou Milevou. Snaží se najít i odpovídající uplatnění ve svém oboru, ale zatím se mu jeho geniální myšlenky nedaří prodat. Přijímá místo na patentovém úřadu. Těším se na další díly, tento projekt je opravdu velmi zajímavý a poučný. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neobětuj své sny pro rodinu Aneb důvod, proč používat kondomy v kostce. Naneštěstí jsme v době Einsteinova mladí a tak jeho románek sebou nese nepříjemné komplikace, které ještě více znesnaďňuje Einsteinova tvrdohlavost. Kariéra versus rodina to je konflikt starý jako lidstvo sám a i Albert se mu nevyhne. Osud jeho prvního dítěte je velice smutný (křest je nebezpečný!) a tak nám nezbývá než truchlit. Naštěstí právě tehdy poprvé v seriálu Albert projevil absolutní nesobeckost. Též velmi dramatický je skon Einsteinova otce a usmíření. Krásně smutné. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hele Röntgen. Současníci, aha. Svět objevil Nobela. Ctižádost Alberta neopouštěla. A na konvence kašlal. On zavedl pojem „akademická čtvrthodinka“? S primitivy je těžké pořízení – myslí si, že oni mají vždy pravdu. Albert práci potřeboval, ale co dělat, když ho nikde nechtěli? Odhalení v restauraci super. Předsudky jsou zlo. Byla Einsteinova sestra jediná, kdo ho chápal? V jednu chvíli to tak vypadalo. Láska překáží rozletu? Výborně! Nejhorší je, když rodič do dítěte projektuje svoje představy. Vědci potřebují vládu pro svůj rozvoj. Doba byla jiná, ale že se to bude týkat i cestování těhotných, to bych nečekal. Věda a cit, to fakt nejde k sobě. Slibovat moh Milevě leccos, otázka je, zda to potom splnil. Chtěl dávat soukromý hodiny matiky a fyziky – podle mě společenský prospěšná činnost. Mám pocit, že se Solovinem si Einstein rozuměl – podobní podivíni s akademií Olympia v zádech. Třetí do party nesměl chybět. Co není vlna? Tragédie se blížila mílovými kroky. A akademie Olympia zfyzikálnila vše. Fyziku měl radši než vlastní ženu... Názory otce a syna se na poslední chvíli obrátily. ()

Reklama

Reklama