Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Einstein upřednostňuje práci před rodinou a chce být blíž své nové lásce. Manželství se mu rozpadá, zatímco on se rozhodne dokázat svou teorii. (National Geographic)

Recenze (11)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět velmi kvalitní epizoda, v níž se Albert musí potýkat nejen s rodinnými, ale také pracovními peripetiemi. V Evropě zuří světová válka, a jeho spolupracovníci, kteří jsou na cestě do Ruska, aby získali materiály potřebné k další výzkumné práci - Zatmění Slunce, jsou zatčeni ruskými vojáky. Vše naštěstí dopadá dobře a Einsteinovy spolupracovníci jsou propuštěni na svobodu. V soukromí to ovšem není o moc snazší, Einstein žije v trojúhelníku s Milevou a Elsou a je mu jasné, že jedna musí z kola ven. S ohledem na neshody s Milevou je volba zřejmě více než jasná. Je skvělé, že tento skvělý autobiografický seriál si drží vysoký standard každou epizodou, a není takřka žádné hluché místo, které by tuto kvalitu snižovalo. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Omlouvám se Dolli. Chtěl jsem toho pro nás tolik Einsteinovo záletnictví udeřuje podruhé. A končí velmi tragickým loučením s dětmi, které je nakonec mnohem delší než kdokoliv mohl předpokládat. Myslím si, že Mileva je tragická postava, protože koneckonců jí do tohodle všeho dostal právě Albert a tak jsme definitivně s nedoceněnou matkou, která je navíc podváděna souhlasil. Stejně jako astronomova dějová linie v Rusku děsivé, co všechno dokáže zvorat válka ()

Reklama

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všeobecnej bulls**t o mýtu „lásky“... diky, nezájem. Radši se pusťme do věd. Scéna se sítí se fakt povedla. Demonstrace na papíru výborná. Kvůli zatmění až na Krym – by se mi fakt „chtělo“. Erwin se asi zbláznil. A Mileva byla jednoduše kráva. A Albert měl v Berlíně další práci. Kdepak, Mileva se měla proč bát. Einstein byl prej šarlatán... Jó, tohle nebude jednoduchý. Elsa Albertovi blahopřála – tak tak se tomu dřív říkalo? Konečně měl někoho, kdo mu neházel klacky pod nohy. Že by Elsa urychlila neodvratné? „Slepá" Marićová nic nevidí. Fakt bezva. Zamotává se to. Onen vybudovanej život je v prachu. Dobrý podmínky. Albert byl liška. Na Krymu se smělo/smí fotit? Zasraný Rusáci, všude dělaj akorát problémy. Erwin se Ruskejm zmrdům nehodil. Výprava přežila. Jo, podle jistých indícií mohli být považováni za špióny. To bylo – o Albertův knír. Marićová... Einstein z ní krávu neudělal. Taková byla. Viděl ještě syny? ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"If I'm not mistaken, it was Elsa who helped make arrangements for your move. Elsa is not a bad woman. They rarely are. And you must find a way to cope with that. As we all must. You may rage in moral superiority, as I did, you can sulk in futile silence, or you might find it more satisfying to allow yourself the same freedom. Don't you deserve to feel loved?" ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná si to jen namlouvám, ale kdykoli vyprávění o životě Alberta Einsteina upozadí různé časové roviny, jakoby maličko ztrácelo na atraktivitě. Nicméně JEHO osud je i tak dostatečně netradiční ... až výbušný - tím spíš, že nečekána-nezvána vstupuje na scénu První světová. Opravdu mu svým příchodem (jako vedlejšák při svém zavrženíhodném konání) zachránila renomé ? Ať tak či tak ... jak vidno, ani genialita vás nemusí ochránit před omyly - obzvláště pokud se ocitnete ve vleku touhy něco převratného dokázat. A zrovna tak nemůžete mít všechno - obzvláště pokud jste vedeni primárně egoistickými pohnutkami. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama