Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté co je svržena atomová bomba a druhá světová válka se blíží ke konci, se stárnoucí Einstein ujme role světoobčana. (National Geographic)

Recenze (9)

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsme pro tebe jen břímě. Tebe ani trochu nezajímají pocity tvých nejbližších, tati. Jsi laskavý ke spoustě jiných lidí, ale ke své vlastní rodině se chováš krutě." "Svět vždy začíná a končí u vlastní rodiny." ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud skličující - a snad i maličko rozpačité loučení ... s géniem, k němuž se země neomezených možností nezachovala právě nejlépe - neboť studená válka zasáhla do životů mnoha lidí nejen na východě, ale i na západě. Hony na čarodějnice jsou zábavou, která je lidstvu vlastní ... a žádný vědecký ani jakýkoli jiný pokrok je nezastaví. Jen vychytrale proměňují svoji podobu, abychom jim snáze naletěli. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až záverečná epizóda splnila prísnejšie krítéria a vytrhla seriál z priemeru, alebo lepšieho premeru. Bola tam fyzika a chuť na nej pracovať i uvedomenie so svojich zlyhaní. Aj keď ani teraz nevyhlo tomu zveličovaniu, ako si na neho každý našliapol. Celkovo ma seriál sklamal, čakal som od neho oveľa viac. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Do what you will with the brain. But if you think you can comprehend who my father was or why he was so brilliant by looking at his brain under a microscope, you are sorely mistaken. It is just a thing. That, that is not the man." ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozloučení jak se seriálem, tak i s Albertem Einsteinem. Ten se na sklonku života pustil do kritiky politické situace v Americe, která se ho vlivem toho snažila umlčet. Země, která se i v této době honosila svobodou slova. Albert byl stále v očích americké mocnosti komunistou. A tak poslední kapitola stále hýří do politiky, kde se mluví nejen o bombě atomové. Mimo to je dojemně a krásně natočen podzim Albertova života. Lépe to snad už ani vystihnout nešlo. Tečka je více než skvostná. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledních pár let Einsteinova života a ač s rodinou mu to vždy skřípalo, tak to byl vstřícný člověk a kopal do údajné svobody slova v USA a stejně ho ten hajzl Hoover nedostal. Závěr není jen samotná smrt Einsteina, ale i nějaké poselství tu je, tak konec nepůsobí (pro slabé povahy) depresivně. ()

Alagaesie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mozek génia. S titulkou se Albert nesmířil. Se nedivím. Narozeniny znamenají bilancování. Jo, lidi jsou složití. A Albertův synátor byl složitý dvojnásob. Model planet se Sluncem byl skvělej. Barva pleti... Nesnáším segregaci. Běloch, žid, nebo černoch – krev máme všichni stejnou. A Albert nevypadal blbě. Hoover toho věděl až moc. A hledal problémy tam, kde nebyly. Einstein hrozba, komunista – úsměvné. Jádro je problém a nemyslím, že by bolševik kdy někomu pomoh – krom sebe sama. Otázka jádra je ožehavá dodnes. Einstein byl ke stáru dost velký idealista a navíc se štěnicí v kanclu. Vtipná byla animace knih. Hans měl nejspíš v něčem pravdu. Zdraví je mrcha – zvlášť ve stáří. Potlačování samostatného úsudku je problém. Slušně tlustý svazky FBI! Einstein nebyl komunista. Renomé je pomíjivé, ano. Mizející text znamenal další problémy. Pamlsek pobavil. Fibonacci a Zlatý řez – takže Einstein si pořád něco pamatoval. Fyzika je sranda. Bohr Alberta držel. Mladá vědátorka dobrá. Pravda – i ve stáří bojoval za mnohé. Odkaz má Albert Einstein i dnes. V předchozích dílech bylo vidět, že Mileva Albertovi hodně pomáhala. Se synem se usmířil. Rozbité pero bylo symbolické. Flashbacky dobrý. Ta holka na konci byla vtipná. ()

Reklama

Reklama