Reklama

Reklama

Génius

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2024), 30 h 10 min (Minutáž: 43–75 min)

Předloha:

Walter Isaacson (kniha)

Hrají:

Antonio Banderas, Cynthia Erivo, Johnny Flynn, Geoffrey Rush, Samantha Colley, Alex Rich, Seth Gabel, Kelvin Harrison Jr., Aaron Pierre, Clémence Poésy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Génius je antologická séria zameraná na osobné a profesionálne príbehy najvplyvnejších géniov sveta. Prvá sezóna rozpráva o živote Alberta Einsteina, geniálneho nemeckého fyzika. Druhá sezóna nás zavedie do Španielska medzi obrazy Pabla Picassa. V tretej sezóne nazrieme do života Arethy Franklinovej - kráľovnej soulu. (Disney+)

Recenze uživatele Actias k tomuto seriálu (1)

Génius (2017) 

První díly byly rozhodně zajímavější včetně nekonvenčního způsobu vyprávění, jako znázornění fyzikálních objevů ve 3D obrazech, jak si je Einstein představoval. Druhá polovina byla díky uměle naroubovaným patetickým scénám, které snad měly chytit diváka za srdce, ale ve finále vyznívaly přinejmenším úsměvně. To by odradilo i milosrdného diváka s tendencí omlouvat klesající úroveň seriálu v odvolání na Einsteinův život, který byl nejspíš sám o sobě v jeho raném věku zajímavější. Možná jen scénárista chtěl polidštit Einsteinův charakter, který se jeví ve vztahu ke svému okolí asociálně. Odmyslíme-li si tento režisérův úlet, povedlo se mu právě díky ztvárnění Einsteinovy osobnosti držet divákovu pozornost až do konce. Právě jeho fascinace fyzikou nám ukazuje génia vyčleněného z měšťácké společnosti, o kterou nestojí, ale zároveň ji potřebuje, aby on i jeho objevy přežily. A právě to dělá ze seriálu nadčasový příběh, který stojí zato vidět. Nechme se překvapit, jak National Geographic poradí s dalším cyklem o Marry Shelley. ()

Související novinky

Z DiCapria bude da Vinci

Z DiCapria bude da Vinci

14.08.2017

Leonardo DiCaprio si konečně vybojoval Oscara, vůbec to ale neznamená, že by opustil ambiciózní projekty. Jeho další rolí by totiž měl být Leonardo da Vinci, jehož si zahraje v adaptaci nové… (více)

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama