Reklama

Reklama

Génius

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2024), 30 h 10 min (Minutáž: 43–75 min)

Předloha:

Walter Isaacson (kniha)

Hrají:

Antonio Banderas, Cynthia Erivo, Johnny Flynn, Geoffrey Rush, Samantha Colley, Alex Rich, Seth Gabel, Kelvin Harrison Jr., Aaron Pierre, Clémence Poésy (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Génius je antologická séria zameraná na osobné a profesionálne príbehy najvplyvnejších géniov sveta. Prvá sezóna rozpráva o živote Alberta Einsteina, geniálneho nemeckého fyzika. Druhá sezóna nás zavedie do Španielska medzi obrazy Pabla Picassa. V tretej sezóne nazrieme do života Arethy Franklinovej - kráľovnej soulu. (Disney+)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (52)

0oq 

všechny recenze uživatele

Taková lepší ulice... Je to hlavně o lidech a o emocích, proto to je úplně k ničemu... parazituje to na slavné a zajímavé osobnosti. A každou minutou máte pocit, že kdokoliv se na tom seriálu podílel viděl jen peníze pro které byl seriál natočen. Pro mě to nemá žádnou hodnotu... ...jako Ulice... ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Bravurná myšlenka nahlédnout do myslí géniů počínaje Einsteinem. Jsem zjevně výjimkou takovou, že se mi druhá série líbila ještě více než ta první. O umění toho vím pramálo a Picassův příběh/život mi umožnil nahlédnout do světa umění 20. století. Nejvíce mnou pohnula jeho oddanost k umění související s destrukcí života mnoha žen. Zajímavé bylo i vysvětlení jeho "temného" stylu kreslení po úmrtí jeho drahého přítele. Art is the lie that enables us to realize the truth. ()

Reklama

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Mýtus, nic než mýtus. Tak jak bez skrupulí a uvedení využíval během svého života Einstein znalosti a teorie ostatních, tak tento seriál pokračuje v záměrném zesměšňování a v nemorálním zostuzování těch, bez nichž bychom dnes o jeho jméně věděli jen málo. Seriál se navíc utápí v bulvárním podání a v nepříjemných, záměrně exponovaných hysterických výlevech, a ze všeho nejvíc je podřadnou červenou knihovnou, kterou přes všechnu topornou snahu citace z doktorských prací nikam výše neeskaluje. Ostatně podobně sám NG, jenž svou bývalou vysokou úroveň v posledních letech vyměnil – za masové přijetí. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin od National Geographic. Serial rozpráva o Ensteinovi od skorej mladosti po Ameriku. Pre mňa boli zaujímavejšie pasáže , kde reagoval na historickú podstatu, dianie okolo seba, ( vojna, nástup fašizmu, spory s vedcami ... ) ako jeho "avantúry so ženami, kde v seriáli urobili z Einsteina sebeckého egoistického človeka zaoberajúceho sa len a len sebou samým a svojimi myšlienkami. Pričom obyčajná náhoda (cestovanie vo výťahu, či hra s malým synčekom a jeho vláčikom) mu vnukli myšlienku . konečné riešenia jeho fyziko-matamatických problémov. Hold "náhoda je blbec" (alebo nie je ?) :). A jeho odkaz ? Nazrite do hlbín prírody. Potom lepšie všetkému porozumiete Už sa celkom teším na ďalší počin National Geographic, len dúfam, že raz dajú aj nejakého muzikanta. :) ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstatě v době psaní komentu ani nevím, jestli už jsme opravdu na konci, ale po zbabrané čtvrté řadě bych se tomu ani nedivil. Předy lety začal Genius mapovat příběhy velikánů svého oboru, kdy postupně se od třetí řady přešlo k více komerčně laděnému pojetí, což je za mě škoda, protože hlavně první řada mapuje příběh opravdového génia, ale s přibývajícími řadami se o jejich "genialismu" dá víc a víc polemizovat. Třetí řadu jsem v pravdě ani neviděl, protože u nás není v jakékoliv formě dostupná, ale popravdě mi ani její absence moc nechybí. ()

Galerie (582)

Zajímavosti (26)

  • Člověk může dobře sledovat, kde všude v České republice byl seriál natáčen. Ve scéně, kde se Einsteinova rodina stěhuje z Mnichova je vidět radnice v Liberci, budova Univerzity v Heidelbergu, kde vyučuje profesor Lenard je ve skutečnosti Rudolfinum, lze tu i zahlédnout v pozadí obry Pražského hradu. Jako městečko Arau posloužil Loket. Jako místo berlínského obchodu s tabákem bylo užito pražského Senovážného náměstí. Lze zahlédnout i malostranský chrám sv. Mikuláše ve scéně, kde Einstein opouští rodinu v Miláně. (Cheeter)
  • Ve 42. minutě lze spatřit při pohřbu kapli sv. Maxmiliána ve Svatém Janu pod Skalou. (M.M.Mysak)

Související novinky

Z DiCapria bude da Vinci

Z DiCapria bude da Vinci

14.08.2017

Leonardo DiCaprio si konečně vybojoval Oscara, vůbec to ale neznamená, že by opustil ambiciózní projekty. Jeho další rolí by totiž měl být Leonardo da Vinci, jehož si zahraje v adaptaci nové… (více)

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama