Reklama

Reklama

Génius - Picasso

(série)
USA, 2018, 8 h 4 min (Minutáž: 43–51 min)

Tvůrci:

Kenneth Biller

Hudba:

Lorne Balfe

Hrají:

Antonio Banderas, Clémence Poésy, Alex Rich, Samantha Colley, T.R. Knight, Aisling Franciosi, Bruno Paviot, Seth Gabel, Stéphane Caillard, Poppy Delevingne (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Celosvětově známá desetidílná dokumentární série Génius přichází na televizní obrazovky programu National Geographic se svou druhou řadou, aby odhalila dramatický život nejkontroverznějšího umělce 20. století, Pabla Picassa v podání Antonio Banderase. Geniální dítě a později muž – Picasso – neuspokojily ho imitace velkých mistrů. Rozhodl se vytvořit svůj vlastní styl a tím změnil umění navždy. Génius: Picasso objevuje můzy, umění a komplikovaného muže skrytého v uměleckých dílech. (National Geographic)

(více)

Recenze (18)

brumbrum 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodne slabsie, nez seria Einstein; ale ved ziadne prekvapenie! Einstein sice nebol ziaden lumen, co sa moralky/empatickosti/ludskosti tyka, ale predsa len, aspon ta fyzika nie je celkom o nicom, a tu mu dost sla. Naproti tomu pan Picaso mazal farby po platne hodne hnusne a popritom sa hlucne bavil, jaki to debili, ze mu tecu z tych desnych mazanic melony. Ku stetcom spravidla instaloval kopu stetiek, takze vymydlil pol Europy: na decko zamiesil kade siel, velka skurvena rodina, a par chuderiek si to aj hodilo, ked siel prdiet do hliny. Ze mal strach umriet? No bodajt, pri zivote sexualneho akrobata, to by lepilo aj certovi! 3*, ze sme to dopezerali - a ze vzbudili nas zaujem o osud tych ubohych chuderiek ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Celý seriál Génius je v podstatě geniální nápad. Existují totiž stovky osobností, které by si svou sérii zasloužily. Picasso byl nejspíš geniální, nejsem odborníkem na umění a obrazům jsem nikdy neholdoval, a věděl o tom. Bohužel, chce se dodat. Svou genialitou se oháněl, všem ji předhazoval a omlouval jí své morální zločiny. Tvůrci se sice zaměřili na počátek slavného malíře a snažili se popsat těžké začátky, ale následně už nám servírovali jen jedno téma, které se docela omílalo dokola. Picasso byl děv..ř a měnil ženské jako ponožky. Ano, to jsme pochopili již brzy. Také miloval rodinu, zvláště v pozdějším věku, nicméně jen když mu vyhovovala. A pak? Pak byl děv..ř. Bohužel, víc nám toho tvůrci dozvědět se neumožnili. Připadá mi trochu málo faktů a zajímavých příběhů z jeho života než to, že se kolem něj měnily ženy a připadá mi dost slabé to, že právě tomu věnovali filmaři nejvíce prostoru. Závěrem ještě dodám, že mi moc nevyhovovalo neustálé přeskakování z jedné éry do druhé. Příběh byl sice vyprávěn vždy striktně ve dvou časových osách, ať už to byly jakékoli, ale přílišné skákání z jednoho roku do druhého se mi nelíbilo. Každopádně velmi oceňuji výkon Antonia Banderase a též maskéři se na seriálu dost umně vyřádili. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je trochu zvláštní po Albertu Einstainovi sledovat příběh někoho jako je Pablo Picasso. Ten muž géniem bezpochyby byl, ale je zvláštní se od fyzika přesměrovat k malíři. Nicméně talentu jako takovému. Příběhu plného žen, taškařicí, umu, strastí, ale také asi štěstí. Jestli je něco, co jsem skoro zapomněl, že opravdu bylo a vlastně jsem za to první sérii vyzdvihoval tak to bylo neuvěřitelně plynulé přecházení příběhu a hlavně dokonalá práce se střihem. To zde trochu opadlo, ale v menší míře, to zde stále můžeme najít. Seriál byl hodně shazován s novou sérií tak moc, že to vypadalo, že naděje umírá. Ono spíše asi šlo o to, že lidi nevěděli jak se mají přeorientovat, což se jim asi ani nedivím, ale určitě to nestálo za to, to celé takto zbytečně shazovat. Jde spíše o to, že onen ten příběh jako takový zase není nijak moc hravý a jak bych řekl barevný. Celou dobu sledujeme vlastně to jak Picasso maluje, stárne, je trochu paličatý, egoistický se smyslem pro empatii a hlavně neustále střídá ženské až z toho bolí. Je to dost smutné, jelikož to nemusí být k zahození, ani pojaté to není špatné, ale v podstatě celý jeho život se točil v kruzích. Ale nemám moc, co vytknout. Horší než první série, ale jednoznačně stále něco, co za to stojí. ()

stuj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku to vypadá o dost slabší než Einstein, ale čím déle se kouká, tím víc to vtáhne. Nakonec tedy plnohodnotné 4 hvězdičky. Picasso popsán docela jako egoistická postava - Já a Umění na prvním místě - ale přesto vzbuzuje sympatie a pochopení. A vlastně i obdiv. P.S.: Banderasovi to docela šlo. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Picasso = Banderas vacsinu casu v ucese Hitlera. Neustale a otravne preskakovacky v case niekedy aj 5x v epizode. Chvilka akoze sucasnost potom sup ho minulost a zas sup medziobdobie a potom hlboka minulost. No hruuuuuuza. Do toho same vztahovky = asi zamerane hlavne na zenske publikum i ked on sa k zenam spraval ako k spinavej handre = pouzit a odhodit. Naviac ta jeho tvorba na 90% mazanice. Na stenu len z jedineho dovodu a sice "ahaho kukajte ja serem looooove = zavidte za co mozem vyhadzovat" ()

Galerie (216)

Zajímavosti (3)

  • 2. sezóna sa natáčala v Malage, Barcelone, Paríži a Budapešti. (Arsenal83)
  • Herec Antonio Banderas si kvůli ztvárnění role Pabla Picassa v seriálu musel oholit vlasy a obočí, aby mu na obličeji lépe držela maska s malířovým výrazným nosem a vystouplými kruhy pod očima. (raininface)

Reklama

Reklama