Reklama

Reklama

Ztracený Svět: Rovnováha života

  • Kanada Lost Worlds: Life in the Balance

Obsahy(1)

Co nám jeho osud může vypovědět o našich městech, naší společnosti? Abyhom to zjistili, přidáme se k našemu vypravěči Harrisonu Fordovi při zkoumání záhad biologické rozmanitosti naší planety. Provrtáme se do metropole mikroorganismů pod New Yorkem, poplujeme s plovoucími loukami v Pacifiku a vyšplháme se na vrcholky tajemných kopců Venezuely, které inspirovaly Sira Arthura Conana Doyla při psaní jeho románu Ztracený svět. Objevujte zázračné vazby živých organismů, probádejte vzájemné spojení člověka s přírodou a snažte se porozumět hádance samotného lidského přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Že bude člověk přírodu mršit tak dlouho, dokud si pořádně nenamlátí, je stará známá věc. Bohužel. Na světě je ovšem stále spousta lidí, kteří o ní nevědí nic, a pro ně je tenhle dokument (jako) stvořený. Nejde nijak zvlášť do hloubky, ale nenásilně a poutavě přitom řekne to nejdůležitější, navíc je podpořený nádhernou kamerou, hudbou a tahákem v podobě příjemného hlasu Harrisona Forda. Dokument mohl být klidně o něco delší a mohl toho ukázat mnohem více, ale co už. Jako zelená jednohubka, nad kterou by se měl předtím než ji spolkne zamyslet každý, úplně postačí.__P.S. Český obal DVD by mohl dost možná vyhrát v soutěži "Obal s největším počtem pravopisných chyb". Zajímalo by mě, kde se nachází mateřská škola, ve které tuhle fušeřinu vyráběli. Rád bych o těch děckách napsal do novin. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Je to hezké, ale viděla jsem to jenom na DVD a jsem trošku zklamaná povrchním zpracováním. Kdyby to bylo na velkém plátně, asi bych si to užila víc. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Viděno ve Vancouverském Science World OMNIMAX (nebo i IMAX DOME) Theatre. Mnohem lepší zážitek, než klasický IMAX, kdy 3D efekt je vytvořen pomocí tvaru plátna a ne brýlí. Dokument sám o sobě je taktéž velmi povedený, vyprávění Harrisona Forda se příjemně poslouchá a díváte se podařené záběry města, prožijete zběsilou kamerovou jízdu vodovodním potrubím (při jejím sledování se mi dělalo díky právě zmíněnému 3D efektu špatně :-) a následně se děj přesune na náhorní plošinou, kdesi do Venezuely, kde se tým vědců snaží najít nové živočišné druhy. 4* za samotný dokument, 5* za to prožití v OMNIMAX Theatre. Škoda, že podobné kino nikde u nás blízko není. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Hezké přírodní scenérie, příjemná hudba......trochu mě mrzelo, že tam Harrison Ford mluvil jen na začátku, ale co už. Složitost vyprávění a ekologického naléhání odpovídalo stylu "Vysílání pro základní školy" takže jsem mohl nechat běžet mozek na neutrál, ale poučné to bylo, i když trochu naivním stylem podané, no ale hezké. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Niektoré zábery sú fakt krásne, ale inak ma to moc neoslovilo. Stolové hory vo Venezuele by si zaslúžili lepšie prevedenie a aj časovo je tento dokument dosť krátky, aby vystihol všetko to pekné. Ešte na začiatku ma potešil Narrator Harrison Indiana Ford. ()

Reklama

Reklama