Reklama

Reklama

Godzilla - Útok z neznáma

  • Československo Útok z neznáma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Godzilla se opět musí utkat se zlem. A to s tříhlavým monstrem, kterého chce využít pro své plány na ovládnutí planety - mimozemská civilizace. V pořadí šestý film s Godzillou. Jedna z hlavních inspirací pro ''Mars útočí'' Tima Burtona. (Chupacabre)

Recenze (60)

Lima 

všechny recenze uživatele

7) GODZILLA vs MONSTER ZERO (1965)__ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974__Lehce do sci-fi hávu laděná Godzilla. Téměř veškerý děj se tentokrát točí kolem mimozemšťanů z planety X (nacházející se u Jupitera), kteří jsou terorizováni Kingem Ghidorahem (zde Monstrum Zero), trojhlavým drakem, šlehajícím paprsky a ničícím vše, co mu přijde do cesty. Za návod na superlék na všechny nemoci "půjčí" pozemšťané X-anům na pomoc Godzillu s Rodanem, kteří se utkají ve velké "historické" bitvě. Ta spočívá v komickém metání šutráků po sobě, Ghidorah je poražen a Godzilla může spustit TANEC VÍTĚZSTVÍ. Kdyby vás zajímalo, jak takový tanec vypadá, nuže: Godzilla skáče, při jednom skoku překříží nohy, při tom jedna ruka bouchne do břicha, druhá zamíří ke spánku, jako když salutuje voják. Při druhém skoku si nohy a ruce vymění strany atd. V ději nastane ještě několik zvratů a nakonec ke slovu přijde i vynálezce Tetsuo a jeho přístroj, jehož zvuky zparalyzují mimozemšťany. Pokud Vám ničení mimozemšťanů za pomocí jim nepříjemných zvuků něco připomíná, pak ano, máte pravdu - film Tima Burtona MARS ÚTOČÍ. Celkově vzato: málo Godzilly, hodně ufounů a méně zábavy na účet tvůrců. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

V pořadí šestý film v němž se objevil legendární ničitel japonské zástavby Godzilla představuje pro vývoj žánru japonských filmů s monstry zásadní změnu. Filmy se stávají především nenáročnou únikovou zábavou, kde prim hrají speciální efekty a fantastická prostředí nepoznaných (v tomto případě mimozemských) světů. Hlavní atrakcí však stále zůstávají monstra. V Útoku z neznáma producenti postavili Godzillu a taktéž populárního Radona proti strašlivé tříhlavé příšeře nazvané King Gidora (všichni tři se utkali již v o rok starším filmu). Godzilla samozřejmě ze všech tří monster dostává největší „herecký“ prostor. Útok z neznáma pro ni znamenal obrat od hrozivé příšery k miláčkovi převážně dětského publika. V mnohých scénách gigantický ještěr figuruje coby vlastenecký artikl (obzvláště v záběrech s horou Fudži) a současně se stává i objektem soucitu a vlídnosti ze strany lidských hrdinů. Měnícímu se věkovému průměru diváků odpovídá komiksová stylizace chování, pohybů a mimiky Godzilly převzatá z dobových animovaných seriálů. (původně napsáno pro obal DVD společnosti Filmhouse) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Godzilla tu skoro není, místo něj zoufale stereotypní ufoni. Navíc tak dlouhý rozjezd, a to jen kvůli nejhorším dosavadním soubojům (a trikům obecně - vždyť jsou i vidět ty špagáty, na kterých Radon visí) v sérii. Vůbec se divím, že za skoro všemi díly stojí stejný režisér, ten rozdíl kvality kus od kusu je celkem znatelný. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam Godzilla a spol. byly dohromady víc jak 10 minut, šlo by hodnocení výše. Takhle se jedná jenom o klasické invazní sci-fi s kouzlem 60.let. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevšední záležitost u které se perfektně pobavíte. Kreace které Godzilla předvádí, když na planetě X zažene Příšeru O jsou nezapomenutelné. Prostě ideální béčko šedesátých let. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Lahůdka, škoda že v ní nebyla i Mothra, pak by to bylo dokonalé. Samotná zápletka mi přišla značně vynalézavější než obvyklé Godzilly (kde je normálně taková, že se prostě někde vynoří a začne blbnout). Akorát mě prudilo zrecyklování několika scén bitvy z prvního filmu s Radonem, které jsem už v něm komentoval jako vrcholně špatné z vojenského hlediska. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Verim tomu ze niekto moze povedat, ze je to stara capina a koli zastaralym efektom a celkovo koli staremu filingu ktory film ma, sa na to ani nedokaze pozerat. Nie vsak ja. Ja som sa nechal uniest a zaver filmu, kde tri monstra likviduju mesto a potom bojuju medzi sebou ma doslova strhol. Je treba povedat, ze je to nieco uplne ine - doslova neopozerane. V japonsku beru godzillu uplne inac a preto nemaju vo filme potrebu vysvetlovat odkial sa nabrala a co je zac. Je to jednoducho godzilla a hotovo. Je to sucast japonskej mytologie. Nech je to akokolvek stary film, zabery z dialky, ako godzila nici mesto maju v sebe stale silu a obrovske caro. A nech sa amici akokolvek snazili s digitalnymi monstrami tento a ine filmy napodobnit, nikdy sa im to ani zdaleka nepodarilo. Holt original je original a verim tomu ze mnohi, ktory by sa odhodlali si tento film pozriet by boli (hlavne zaverecnou sekvenciou nicenia mesta) velmi prekvapeni. (9/10) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ptákovina a veleještěrovina, ovšem svým osobitým způsobem zábavná, s rozkošnými triky a omamnou vůní braku, který to s divákem myslí jen a jen dobře. Vážná atmosféra původního snímku je totiž tatam, Godzilla váli, když tančí vítězný tanec na Planetě X, omráčený Radon při dopadu na záda kope nohama jako naštvané děcko, poražení mimozemšťané ustupují do budoucnosti a kus Japonska se opět musí vzpamatovat z nevyžádané návštěvy uřvané demoliční čety. Na to, jak moc blbé to bylo, to bylo opravdu dobře natočené. Čtvrtá hvězdička je za opět úžasnou Ifukubeho hudbu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Partnerské problémy, zákeřní mimozemšťané a souboj oblud! Vesmírná sci-fi linka přinesla příjemné osvěžení do žánru kaiju (i když není zcela výjimečná). Samozřejmě bestií numero uno je King Khidorah, který ale proti spojenectví Godzilly a Rodana nemá šanci. Na svoji dobu obstojné speciální efekty - létající talíře, blesky, magnetické vlny; devastace papundeklových domů, modelů vláčků či armádní techniky je úsměvná, avšak pro fanouška žádoucí stejně, jako kašírované hory. Po letech musím jednu hvězdu přihodit, jelikož jsem si tentokrát snímek užil naplno. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to v prvom rade ani veľmi nie je o Godzille a ak by ju aj ostatné monštrá vyškrtli zo scenára, ostalo by samo o sebe celkom obstojné campy sci fi béčko. Príbeh v prvej polovici je dosť ubíjajúci, keďže je v podstate totožný ako predošlý diel, no aspoň sa väčšina odohráva na Planéte X. V polovici filmu nastáva zvrat a príbeh je hneď zaujímavejší, i keď stále je to prvoplánová zábavka. Navyše doteraz najviac family friendly - samotná Godzilla sa úplne inak pohybuje, skôr pôsobí ako nejaké 8 ročné dieťa. A v jednej scéne predvádza akýsi tanec šťastia! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

***Celkem 70%***DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// PLUS: příběh a zápletka, která dokáže zaujmout i po 50 letech od vzniku filmu, efekty na tehdejší dobu musely být výborné, překvapivě i dnes neurazí MÍNUS: co si budeme nalhávat, monstra vypadají opravdu směšně a tváří se neuvěřitelně komicky, domečky a krajina při ničení je evidentně papírová, jednoduše tady zub času zahlodal nejvíc, v některých momentech mě to nudilo, ale nebylo jich moc./// Shrnutí: Kdo by si nepřál vidět tuto perlu Japonské kinematografie, která má i dnes co nabídnout. Ladění především do žánru sci-fi mi vůbec nevadilo, naopak o to víc zaujal celkový děj./// PS: Jen my řekněte jako je možné, aby současné céčkové filmy byly dějově, efekty i herecky o hodně horší než tento stařičký počin? ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Godzilla a spol. tady mají tak malý prostor a celý děj se točí kolem nezajímavého a nudného souboje mezi lidmi a Xany. A přitom taková rvačka mezi Godzillou, která poskakuje a máchá tlapama jako starý boxer v posledním tažení, a Kingem Ghidorahem, kterýho Rodan kouše do ocasu, má svoje roztomile naivní kouzlo... :-) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Šiesty "godzillí" príbeh režírovaný krstným otcom série Iširó Hondom postavil pred Godzillu trojhlavé monštrum, ktoré využila mimozemská civilizácia na ovládnutie našej planéty. Popularita podobných filmov rástla nielen v krajine pôvodu, v našich kinách sa snímok objavil v roku 1971. Očakávané hororové prvky však vystriedal humor, film sa našťastie neberie vážne, inak by to bolo kontraproduktívne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro šesté pokračování se režisér Ishiro Honda rozhodl spolupracovat s americkými kolegy, kteří měli dopomoci Japoncům vylepšit již „zastaralé“ triky a povznést tuto „Gojira sérii“ na lepší úroveň. No záleží na úhlu pohledu, ale já si myslím, že mělo zůstat raději všechno při starém i vzhledem k tomu jakým směrem se následující pokračování začali ubírat. Po trikové stránce se sice dostavilo mírné zlepšení (hlavně tedy po té vizuální), ale naštěstí ani tentokrát nechyběli různé modely vojenské i jiné techniky, ani papundeklové baráčky a mosty. Zábava se tak mohla rozběhnout naplno, i když tentokrát v dosti odlišném hávu. Mimozemská zápletka mi totiž není zrovna dvakrát pochuti, ale vzhledem k dalším dílům jsem si musel začít zvykat. Již v minulém díle mi přišlo, že z mé oblíbené monster série začali tvůrci dělat jakousi variaci na komedii a ani tady s tím nepřestali. Především pak moje oblíbená Gojira již vůbec nepůsobila zlověstným dojmem (tak jako tomu bylo v prvních dvou dílech), ale spíše se tu chovala jak cvičená opička. Někoho to možná rozesměje, ale já se popravdě moc nebavil. Japonci jsou však na podobné blbosti přímo vysazení a tak se hororová podstata začala díl od dílu pomalu vytrácet stále víc a víc. Naštěstí to tvůrci celé zachránili povedeným závěrem, který probíhal pěkně postaru. 55% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zábavném zábavném béčkovém dílku mě asi nejvíc překvapily propracované a často i mechanické kulisy a rekvizity a záběry letu lodi vesmírem vypadaly kupodivu velmi realisticky. Příběh je neuvěřitelně překombinovanej, herci toporní a nějaký hlášky naprosto stupidní, ale jako celek to překvapivě funguje. Naprosto mě odrovnal vtípek(?) s obrácením lodi o 180 ° ve stavu beztíže při prvním letu na planetu X :-D No a pak ten ochránce dam, svíjející se Xané, geniální monstra v čele s Gojirou a jejich bránici cupující bitky… Perfektní! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Z Godzilly se sice stala tancující a boxující karikatura, ale kromě ní nám tento výborný béčkový barevný invazní náklep nabídne ještě další dvě monstra, krásně se pohybující a létající na špagátech, mimozemšťany a kosmické lety. Chyběl mi tam už jen James Bond, i když svým způsobem tam vlastně byl. Vidět to ve dvanácti-třinácti letech, byl bych z toho v sedmém nebi. Ono je to tak hloupé, nenáročné a naivní, až je to vlastně dobré. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Otrasní 60's mimozemšťania (prečo si vtedy všetci mysleli, že mimozemské civilizácie nemôžu mať vkus?) boli nakoniec znesiteľnejší ako som čakal, no napriek tomu ma mrzelo, že odobrali značný čas Godzille a jej kamarátom. Lebo síce ničenie superinteligentnej formy života zvukom je fajn, no ten záverečný boj monštier, to je jednoducho zlato! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jednoducho krásne naivnučký kaiju sci-fi, s total destruction scénami. Klasika o ktorej sa nebudem zbytočne rozpisovať. Chcel by som to vidieť na veľkom plátne. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Zase Honda, zase ufounský děj, zase dobře natočeno a zase nuda... Nemůžu si pomoct ale mě ty emzácké zápletky asi moc neberou-Nebo spíše mám pokaždé silný dojem, že Honda chce točit film o mimozemšťanech a nejjednodušší cestou jak ho realizovat je přidružit k tomu nějákou tu Godzillu aby mu to TOHO odkleplo a zaplatilo. Monstra jsou tady zase jen bezduché loutky a nějáká destrukce nestojí za řeč: Pár papírových chatrčí v nějáké vesnici a pár betonových v nějákém malém městečku-toť vše(!!).. Pak tu jsou dvě bitky G+R-vs-KG obě se stejným-a až nudně jednoznačným- průběhem a výsledkem. Navíc už tu vykukují náznaky blížícího se úpadku Gsérie.konkrétně(a nejzřetelněji)v godzillím"tanečku výtězství", který dává jasně tušit, že studio je připraveno nechat Godzillu infantilně šaškovat i do budoucna. Monstra mají extrémně málo prostoru a pokud od oka odhadnu, že vyplňují 15% délky filmu, je to možná číslo dost nadsazené. Abych jen nebrblal, filmařsky je to rozhodně lepší než pozdější Fukudovy patlaniny a čistě jako scifíčko- bez očekávání důrazu na monstra -to má své kouzlo. Ani esteticky to není tak"plastově vyblité"jako pozdější a dějově velmi podobný Destroy All Monsters...Takže-katastrofa to není ale jinak průměr, průměr, šeď, šeď. ()

Reklama

Reklama