Reklama

Reklama

Godzilla - Útok z neznáma

  • Československo Útok z neznáma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Godzilla se opět musí utkat se zlem. A to s tříhlavým monstrem, kterého chce využít pro své plány na ovládnutí planety - mimozemská civilizace. V pořadí šestý film s Godzillou. Jedna z hlavních inspirací pro ''Mars útočí'' Tima Burtona. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Partnerské problémy, zákeřní mimozemšťané a souboj oblud! Vesmírná sci-fi linka přinesla příjemné osvěžení do žánru kaiju (i když není zcela výjimečná). Samozřejmě bestií numero uno je King Khidorah, který ale proti spojenectví Godzilly a Rodana nemá šanci. Na svoji dobu obstojné speciální efekty - létající talíře, blesky, magnetické vlny; devastace papundeklových domů, modelů vláčků či armádní techniky je úsměvná, avšak pro fanouška žádoucí stejně, jako kašírované hory. Po letech musím jednu hvězdu přihodit, jelikož jsem si tentokrát snímek užil naplno. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

I když jsem tomu moc nevěřil, „Godzilla - Útok z neznáma“ je další dobré kaiju které Honda v 60. letech natočil. Spojení s mimozemskou civilizací je zase jednou funkční, navíc jsou zde výborné efekty, pokud tedy pominu lidi v kostýmech. Po téhle stránce jsem se skutečně skvěle bavil, navíc to má i nějakou tu romantickou zápletku a spoustu destrukce, prostě všechno, co by kaiju film měl mít. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

V pořadí šestý film v němž se objevil legendární ničitel japonské zástavby Godzilla představuje pro vývoj žánru japonských filmů s monstry zásadní změnu. Filmy se stávají především nenáročnou únikovou zábavou, kde prim hrají speciální efekty a fantastická prostředí nepoznaných (v tomto případě mimozemských) světů. Hlavní atrakcí však stále zůstávají monstra. V Útoku z neznáma producenti postavili Godzillu a taktéž populárního Radona proti strašlivé tříhlavé příšeře nazvané King Gidora (všichni tři se utkali již v o rok starším filmu). Godzilla samozřejmě ze všech tří monster dostává největší „herecký“ prostor. Útok z neznáma pro ni znamenal obrat od hrozivé příšery k miláčkovi převážně dětského publika. V mnohých scénách gigantický ještěr figuruje coby vlastenecký artikl (obzvláště v záběrech s horou Fudži) a současně se stává i objektem soucitu a vlídnosti ze strany lidských hrdinů. Měnícímu se věkovému průměru diváků odpovídá komiksová stylizace chování, pohybů a mimiky Godzilly převzatá z dobových animovaných seriálů. (původně napsáno pro obal DVD společnosti Filmhouse) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pro šesté pokračování se režisér Ishiro Honda rozhodl spolupracovat s americkými kolegy, kteří měli dopomoci Japoncům vylepšit již „zastaralé“ triky a povznést tuto „Gojira sérii“ na lepší úroveň. No záleží na úhlu pohledu, ale já si myslím, že mělo zůstat raději všechno při starém i vzhledem k tomu jakým směrem se následující pokračování začali ubírat. Po trikové stránce se sice dostavilo mírné zlepšení (hlavně tedy po té vizuální), ale naštěstí ani tentokrát nechyběli různé modely vojenské i jiné techniky, ani papundeklové baráčky a mosty. Zábava se tak mohla rozběhnout naplno, i když tentokrát v dosti odlišném hávu. Mimozemská zápletka mi totiž není zrovna dvakrát pochuti, ale vzhledem k dalším dílům jsem si musel začít zvykat. Již v minulém díle mi přišlo, že z mé oblíbené monster série začali tvůrci dělat jakousi variaci na komedii a ani tady s tím nepřestali. Především pak moje oblíbená Gojira již vůbec nepůsobila zlověstným dojmem (tak jako tomu bylo v prvních dvou dílech), ale spíše se tu chovala jak cvičená opička. Někoho to možná rozesměje, ale já se popravdě moc nebavil. Japonci jsou však na podobné blbosti přímo vysazení a tak se hororová podstata začala díl od dílu pomalu vytrácet stále víc a víc. Naštěstí to tvůrci celé zachránili povedeným závěrem, který probíhal pěkně postaru. 55% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to v prvom rade ani veľmi nie je o Godzille a ak by ju aj ostatné monštrá vyškrtli zo scenára, ostalo by samo o sebe celkom obstojné campy sci fi béčko. Príbeh v prvej polovici je dosť ubíjajúci, keďže je v podstate totožný ako predošlý diel, no aspoň sa väčšina odohráva na Planéte X. V polovici filmu nastáva zvrat a príbeh je hneď zaujímavejší, i keď stále je to prvoplánová zábavka. Navyše doteraz najviac family friendly - samotná Godzilla sa úplne inak pohybuje, skôr pôsobí ako nejaké 8 ročné dieťa. A v jednej scéne predvádza akýsi tanec šťastia! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S výnimkou Mothry má tento film rovnaké obsadenie monštier ako predošlý. Taktiež ich hrajú rovnakí herci. (MerlinPolcic)
  • Tento film je v chronologickom poradí šiestym filmom s tematikou Godzilly. (dyfur)

Reklama

Reklama