Reklama

Reklama

Kaidžú sóšingeki

  • Japonsko 怪獣総進撃 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na konci 20. století jsou všechny zemské kaiju shromážděny a uzavřeny na ostově známém jako Monsterland, který spravuje Organizace spojených národů. Zvláštní kontrolní středisko je postaveno pod ostrovem, aby lidé zůstali v bezpečí a mohli monstra v klidu studovat. Při jedné z běžných komunikací s Monsterlandem je náhle a záhadně přerušeno spojení a všechna monstra začnou útočit na světové metropole. Doktor Yoshida z Rady bezpečnosti OSN objedná kapitána Yamabe a posádku jeho lodi Moonlight SY-3, aby vše vyšetřili. Ti zjistí, že vědci se stali řízenými otroky ženskou mimozemskou rasou, která má pod kontrolou i monstra. Jejich vůdkyně požaduje, aby lidé kapitulovali, nebo budou úplně vyhlazeni. (Hans.)

(více)

Recenze (24)

Lima 

všechny recenze uživatele

10) GODZILLA - DESTROY ALL MONSTERS (1968)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Honda tentokrát smíchal své oblíbené ufony, Godzillu a všechna monstra, která jí jako protivníci provázejí celou sérii, nebo se objevila v některém z příbuzných filmů TOHO comp. Dokonce se zde hraje i na temnější struny, včetně hromadné přestřelky mezi lidmi, zobrazením krve i sebevraždy, což v této sérii dosud nebylo zvykem. Všechna monstra včetně Godzilly jsou držena na Monster Island, který ovládnou záhadní mimozemšťani - Kilaakové z malé planety mezi Marsem a Jupiterem a mentální kontrolou vyšlou monstra vstříc světovým metropolím. Rodan demoluje Moskvu, Baragan ničí Paříž, Mothra je v Pekingu, Manda (nováček v podobě mořského hada) v Londýně a konečně Godzilla tentokrát pro změnu demoluje New York. Na Tokyo samozřejmě také dojde, sejdou se tam Rodan, Godzilla a Manda a tentokrát celé město srovnají se zemí (opět). Celá tahle bizarní představovačka vrcholí scénou, kdy všechna pozemská monstra bojuje proti vesmírnému Kingu Ghidorahovi. Nezasvěcený divák z toho bude mít dobrou bramboračku, zkušení „godzilláci“ si na tomhle smlsnou, byť už zde začíná být Honda stínem svých předchozích slavných let. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu co není, to nejspíš neexistuje a existovat nebude. Patlanina, u které člověk jen přemýšlí, jestli prostě Honda opravdu musel použít všechny latexové obleky a rekvizity ze všech Godzilla filmů naráz, nebo mu to opravdu přišlo jako dobrý nápad jen tak spontánně. Nebudu si tu stěžovat na ztrátu ducha, konzistenci ztratil Godzilla už pradávno, tohle radši ani ducha nemá. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Inu, doba takovýmhle pakárnám přála. Nicméně, někdy se i mistr unaví, a toto mi přišlo poněkud odfláklé. Honda se snažil nahradit kvalitu kvantitou, prostě vzal všechny ingredience (spolu s Godzillou všechna monstra, co měl, i nová, ufony, japonský vesmírný program, hrdinnou a maximálně neschopnou armádu, vědeckou skvadru...), nacpal je do hrnce a podusil. Ten eintopf je asi do půlky neslaný nemastný, nelíbil se mi. Teprve když se začnou dít věci v Japonsku, je konečně druhá půle obvyklý standard. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

7/10 Ultimate combo. Sú tu asi všetky monštrá, vrátane ufónov, je tu zničená nejedná metropola, dokonca aj akúsi tajomnú atmosféru to má, len to všetko padá na vykastrovanom príbehu, ktorý je do veľkej miery totožný s predošlým ufónskym filmom Útok z neznáma. Osobitosťou samou o sebe je neschopnosť rozprávať príbeh a to, že 10% z hovoreného slova je voice over reportéra, ktorý vyzerá ako japonský Michal David. ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je naprosto skvělý díl. Akce od začátku až do konce a také napětí. Jediné co bych tu pokáral je fakt,že Ishiro Honda tento díl naprosto režisérsky i dějově nezvládl. Jde o to,že Honda nám správně nepředstaví všechny monstra tohoto snímku,kterých tu je víc než je zdrávo. Ten,kdo neviděl VŠECHNY předešlé Godzilly a další filmy s nimi související,bude bloudit tímto filmem jak v Labyrintu a říkat si:"Co to je?","Jak tohle dělají?","Co je proboha tohle za monstrum????". Úvodní scéna,kdy se nám režisér snaží představit dotyčná monstra je také velice "neinformativní" a navíc nám představí jen asi polovinu. A co se týče mimozemšťanů,ty jsou sice dobří,ale kdo neviděl Battle in Outer Space a Godzilla vs. Monster Zero nebude mít ani páru co to vlastně je za tvory. V závěrečné bitvě se tak utkají Godzilla,Godzilla junior,Rodan,Mothra,Anguirus a Manda s King Ghidorahem a doufám,že ho už konečně zabili,protože po několika dílech mi už začal být dotěrný. Je těch monster na vás moc? A ve filmu je jich ještě víc a dokonce i taková monstra,která tam spolu nebojují,nebo se tam objeví v jednom záběru. Ale i přes tyto nedostatky v představování monster to je jeden z nejlepších dílů. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých prvních Godzillovských dobrodružství. Dnes mě to spíše nudí ale za nostalgii a hodně kvalitní efekty dávám 3*, je to jako každá jiná Godzillý eskapáda jen určena pro děti. Takže nečekejte žádné velké ničení města, a ani nějaký lepší příběh, dětský film na jedno zkouknutí, ale musí se nechat že Honda umí. ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání s Ishiro Hondou a jeho filmy s Godzillou, Mothrou a dalšími monstry, které se všechny vlezly do tohoto snímku. Všechny tyto příšery obývají ostrov Monsterland, který je obehnán bariérou, aby se odtud nemohly dostat. Ale přiletí mimozemšťané s cílem ovládnout planetu Zemi, zmanipulují monstra a pošlou je po jednom na hlavní města po celém světě (Moskva, Paříž, Londýn, New York...), které zničí a následně se všechny dohromady sejdou na "ničené" v Tokiu. Lidé to tak samozřejmě nechtějí nechat a s mimozemšťany bojují. Ovládnou znovu tyto monstra a naopak je zase pošlou proti mimozemské základně kdesi v japonských lesích, kde se odehraje asi nejzajímavější část filmu, kdy všechny zrůdy bojují proti Ghidrah, tříhlavé létající vesmírné stvůře. Pět dlouhých minut se perou při doprovodu neuvěřitelných pazvuků. Nevím jak hodnotit, pokud bych měl hodnotit stejným metrem jako všechno ostatní, samozřejmě je to odpad. Ale ačkoliv to Japonci mysleli vážně, já to tak samozřejmě myslet nebudu a dávám aspoň ***, protože je to mnohdy zábavnější než mistrné kousky Eda Wooda. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jistě, doba pokročila, takže to působí jako blboučká amatérština. Triky jsou levné, zápletka i dialogy komické, herecké výkony ochotnické. Přesto nepostrádá jisté kouzlo naivismu kombinovaného s dětsky naivní hrou poháněnou fantazií bez limitů a omezení. Přesně v duchu bitev, které třeba v mých dětských letech probíhaly každou volnou chvíli v mém pokoji na koberci. A účastnila se jich tehdy i plastová Godzilla. Fialová. Ta samozřejmě nechybí ani tady (i když tedy není fialová), a navíc jsou tu všichni další staří kámoši, od Angilase až po Rodana. A ještě navrch jako bonus létající talíře, které jakby právě ulítly z filmů Eda Wooda a ufoni v pláštěnkách s kapucí. A všichni se mydlí, města se řítí k zemi podupána desatery monstry, lasery, exploze, tanky. Co víc si dítě ve mně může přát. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Devátého pokračování se ujal opět sám režisér Honda, který se rozhodl navrátit této sérii její tvář. Po dvou nepříliš vyvedených dílech, které byli určeny převážně mladší generaci, musel přijít s něčím novým, co by z „rodinného filmu“ udělalo opět hororovou podívanou. Rozhodl se proto shromáždit většinu do té doby známých monster do jednoho filmu. Na place se tak spolu objevili: Gojira, Minilla, Mosura, Rodan, Gorosaurus, Anguirus, Kumonga, Manda, Baragon, Varan a King Ghidorah. Někteří z nich se tu sice mihli jen na okamžik, ale většina z nich nás opět pobaví likvidací papundeklových baráčků, nejrůznějších modýlků, atd. Konečně se opět přitvrdilo a díky tomu se výrazně zlepšila i samotná atmosféra. Bohužel k tomu docházelo povětšinu času pouze ve chvíli, kdy se na scéně objevili výše zmíněné monstra. Zbytek scénáře totiž už tak zajímavý nebyl. Sice se tu a tam objevila nějaká ta akčnější pasáž, ale jinak to byl vopruz (především pasáže s mimozemšťany). Jak se zdá, Hondovi začala pomalu docházet šťáva a kvalitu svých prvních kousků se mu už nikdy nepodařilo zcela obnovit. Sice bylo vidět výrazné zlepšení speciálních efektů a finální souboj byl doslova pastvou pro oči, ale prostřední část doslova uspávala. Místy z toho vznikal opravdu chaotický guláš. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nooo! Tak toto áno! All star monster team v plnej zbroji. Killovačka aká nemala vo svojej dobe obdoby, a v dnešnej dobe by jej asi nikto nedal zelenú, asi by sa totižto nikdy nezaplatila. A tak našťastie tu boli štúdio Toho, režisér Ishirô Honda, trikový tvorcovia a zástup tých najpodivnejších kreatúr aké si viete predstaviť. Špičková kaiju zábava. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No teda, docela slabota(na Hondu určitě). Skoro mi až přišlo, že to Honda vlastně nechce moc točit o monstrech a tak tu monstra-navzdory názvu-mají překvapivě málo prostoru a když už ho mají, jde vlastně jen o loutky té či oné strany lidskoufonského konfliktu. Destrukce světových metropolí jsou trestuhodně nevyužité(Moskva, Paříž i New York jsou jen půlminutové prostřihy v TV). Ani to Tokyo nedostalo ve třech tak na prdel jako to jindy zvládá Godzilla sama. No a největší akce(bitka monster s Kingem Ghidorahem)je docela fail-nebo snad někdo čekal, že přesilovka 5,5:1 bude něják napínavá? Samotný příběh je takový rozplácaný, zdlouhavý a ve své naivitě překombinovaný. Kosmonauti v úchylných žlutých skafandrech pořád poletují ze země na měsíc a zpátky a pak zase někde jinde atd..no nevím no asi je už tu znát, že úpadek série jede v plném proudu(před rokem tragický Son Of Godzilla a za rok měla dorazit děsivá Revenge). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ishirô Honda udělal ve snímku „Kaiju soshingeki“ to, že představil spoustu monster, většinou ve statických záběrech, a místo toho, aby se s nimi rozhodl udělat skutečně skvělé sekvence, nechal opět normální herec odehrát hlavní část filmu, zhruba více jak hodinu. To je strašně škoda, protože tenhle film v sobě měl obrovský potenciál. Ten finální souboj není špatný, ale v celém filmu toho mohlo a mělo být mnohem více. Takhle jen koukáte na monstra, kterých je nakonec zbytečně moc. Scénář sám o sobě špatný není, ale ne jako skutečně výtečný kaiju film, který by ohromil stejně, jako představa toho, co vás asi čeká. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

EMERGENCY! EMERGENCY! MOTHRA IS NOW IN DISTRICT NUMBER 5! Zdá se, že mi v roce 99 něco uniklo, che che. Ne teď vážně. Zatím co u nás po Václaváku jezdily tanky, tak japonský lid vyrážel do kin na nový kaiju movie, a není divu. Já bych vyrazil také hned. Vždyť tolik kaiju pohromadě se jen tak nevidí. Japonská armáda opět selhává a zničení města se jí dá připsat půl na půl s monstry. Tolik na slepo vypálených raket, které minuly cíl se jen tak nevidí. Kiraky jsem chvilku podceňoval, protože jejich tah s králem Ghidorahem mi připadal hloupý, ale naštěstí se ukázalo, že to byla jen záminka jak získat čas pro ohnivého draka. Fandil jsem lidem a jsem rád, že Kirakové neovládli zemi. Gojira saved the day! ♥ ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Desátý film s Godzillou je velmi rozporuplným příspěvkem do této ságy. Honda začíná pěkně zostra a nabízí luxusní městskou destrukci, tedy prvek který prakticky naprosto chyběl v předešlých dvou filmech pod taktovkou Fukudy. Na druhou stranu scénář je vyloženě hloupý, charaktery jsou ještě hloupější a jejich dialogy jsou přímo tragické. Po Fukudově filmech, kde právě tyto prvky (v rámci možnosti) vyčnívaly je to vážně děs. Ale koho to zajímá, že? Miniatury jsou parádní, monster je tu nepočítaje a finální bitka je necharakteristicky drsná. Díky ní si film ušmudlané čtyři hvězdy zaslouží. Překvapivá ostrost této scény totiž nabízí unikátní pohled na to jak by to s Godzillou mohlo být, kdyby se filmy od třetího dílu nevydaly rodinnou a vyloženě kids friendly cestou. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Slabé. Jako by Hondovi docházely nápady a zmohl se jen na jakousi recyklaci, kompilaci všeho, co se v předchozích dílech série objevilo. To samo o sobě slibuje nezapomenutelnou podívanou, a ono nic! Přes rekordní počet monster jim je věnováno snad rekordně málo času a více než o monstra jde o válku mezi lidmi a další mimozemskou rasou. Po té, co monstra uniknou z ostrova, začnou útočit na světové metropole. Ale žádná kaiju řežba se nekoná, jen pár záběrů jako by z televizního zpravodajství. Pak se vrhnou na Tokijo. Taky nic moc. A závěrečný souboj tam je jen tak z nutnosti, nemá vůbec grády. A mezi tím spousta vaty, nudy. Promarněná šance. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Mimozemšťania si nedajú pokoj a ovládnu všetky pozemské monštrá ktoré potom vyšlú ničiť svet. Na japonský monster film neobvykle drsné, je tu samovražda skokom, prestrelená hlava a aj jedna operácia. Monštrá pekne vyčíňajú, ale je ich tu napchatých nejako veľa, takže sa viaceré mihnú len tak bez úžitku. Vtipné je, keď armáda strieľa po Godzille stovkami rakiet ktoré lietajú naverímboha všetkými smermi a na samotnú Godzillu nemajú žiadny efekt, akurát ešte viac doriadia mesto. Hrdinný kozmonauti nakoniec prekazia emzákom diabolské plány a dostanú naše monštrá spod ich kontroly. Tie sa potom musia ešte popasovať s čumburákom Ghidorahom, ktorý ale proti takej presile nemá veľké šance nech už má hocikoľko hláv chrliacich blesky. Mimozemský dobyvatelia tentoraz nevyzerajú ako tanečníci elektro-boogie, ale ako akvabely s kúpacími čiapkami a lietajúce taniere zas miesto vianočných ozdôb pripomínajú lekvárové šišky. Ufóni, monštrá, akcia, papundekle - podarená, aj keď dosť zbrklá a chaotická kombinácia. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Padesát let předtím, než MCU přišlo s Infinity War, se o zakončení filmové série velkolepým crossoverem pokusili hoši v Toho. A jakkoliv každý fanoušek Godzilly a kaiju filmů obecně podvědomě cítí, že by snímek s vpravdě gigantickým titulem "Destroy All Monsters" měl zbožňovat, realita je poněkud jiná. Ishiro Honda zde dosti okatě kopíruje dějovou linku z Godzilla vs. Monster Zero a nohy mu podráží i viditelně limitovaný rozpočet, což vede k tomu, že se mu poprvé v rámci godzillí série ne zcela daří vytvořit pocit globálnosti a epičnosti příběhu. Kvalitně udělané (i když stále ochucené jistou dávkou humoru) destrukční a soubojové scény táhly v šedesátých letech a fanoušky táhnou i dnes, laciná a vzhledem k charakteru snímku nezdravě béčková sci-fi zápletka, které chybí atmosféra a spád, musela nudit i v samotné době vzniku filmu. Tohle, King Kong Escapes a především navazující obludnost jménem Godzilla's Revenge, je dozajista nejslabší částí Hondovy filmografie v rámci tokusatsu žánru. Naštěstí se s námi tento velikán v roce 1975 nakonec rozloučil s důstojností a monumentálností... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

První film s Godzillou nebyl o uvěřitelnosti. Ale měl atmosféru, monstrum, které představovalo rozpoložení Japonců po WWII. Čím víc z tohoto univerza ale vzniká, tím vehementně horší a méně zábavné jsou. a platí to i když tam mrdnete 10 monster, který si to ve finále rozdají s jedním parchantem z vesmíru. Mimozemšťani, kolonie na Měsíci, potvory...a nuda i trapnost. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Keď som si všimol, že tento film je rodinný, spozornel som. Po prvých minútach som si myslel, že to bude infantilné (rozumej - ešte infantilnejšie ako priemerná japonská produkcia) sci-fi podobné Jurskému parku. Ale už onedlho boli moje domnienky vyvrátené - ako toto múže byť rodinný snímok, keď to je široko-ďaleko najdrsnejší kaiju film? - ovládanie myslí, UFO a mimozemšťania, pitva, prestrelky, ďaleká budúcnosť, ničenie miest všetkými obludami... A príde aj Ghidorah. Áno, je to pomerne bláznivý mix, ale tentokrát ma celkom bavil, dokonca sa mi zdalo, že efekty su už konečne o malý kúsoček lepšie ako v doterajších filmoch (až na niektoré pohyby hercov v oblekoch, tie su stále smiešne). Ale nad niektorými scénami mi rozum stál tak či tak - komentovaný zápas na život a na smrť na konci napríklad. ()

Reklama

Reklama