Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lehkomyslný mladý zlodějíček Jack Ryan si nedělá příliš starosti s dodržováním zákona a nevydrží dlouho na jednom místě. Jediné, co k životu potřebuje, jsou mořské vlny, na nichž se může prohánět na surfu. Nedávno dorazil na Havaj a našel si práci na stavbě u Raye Ritchieho, stavebního magnáta, který se rozhodl postavit rekreační středisko navzdory protestům místních obyvatel. Kvůli jejich demonstraci nemohou dělníci začít pracovat a Jack se hned první den dostane do sporu se stavbyvedoucím Lou Harrisem. Tomu se totiž nelíbí jeho nápad zahrát si během nucené pauzy baseball. Nakonec ho mladík praští baseballovou pálkou, je vyhozen z práce a zatčen. Pobavený soudce Walter Crewes ho však propustí, a dokonce mu nabídne práci údržbáře a bydlení ve svém letovisku. Upozorní ho také na Rayovu milenku, svůdnou Nancy Hayesovou, a prozradí, že zdaleka není tak nevinná, jak vypadá, a že už několikrát stála před soudem. Jackovi se tak líbí, že ji navštíví v Ritchieho domě. Zjevně si padnou do oka a dívka mu prozradí, že Ray má na své chatě dvě stě tisíc dolarů v hotovosti na úplatky. Chce milence opustit a okrást, a k tomu potřebuje Jacka. Ten se sice nechá přemluvit, čeká ho však řada potíží, ať už je to Ritchieho věčně opilá manželka, občasný kumpán Frank Pizzarro, naštvaný Harris, nebo nepředvídatelná Nancy. Ta má nejen rozehraných několik partií současně, ale také nejedno tajemství. (TV Nova)

(více)

Recenze (91)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Představte si, že přijdete do hospody a dáte si smažák. Víte, co od toho očekávat, je to nejlevnější jídlo v menu a víte, že Vám to chutná a dobře se najíte. Smažák je takový ideální srovnání s tímhle filmem. Jdete na tenhle film s tím, že tam hrají dobří herci, vy ho zapnete a postupně zjišťujete, že to není nic zvláštního. Na film se podíváte, ale druhej den už si na něj nevzpomenete...asi jako na ten smažák. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Další havajsky pohodový, ničím výjimečným vybočující z řady (vlastně krom hereckého obsazení, které si vyloženě užívá dovolené, namísto aby se věnovalo filmu). Wilsonovská klasika, podpořená mentorským Morganem Freemanem a celkem nezvykle neškodným Charlie Sheenem. Hloupučký příběh, nudný konec, krásné roštěnky a průměrné vtipy. Film pro chvíle, kdy se vám nechce přemýšlet a venku je alespoň deset pod nulou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na Saru Foster je vskutku radost pohledět (navíc mi kapku připomíná Sheri Moon).. tím ale výčet pozitiv končí!! Trestuhodně nevyužitá herecká sestava a ranec podprůměrných vtipů v NIJAKÉM kabátě.. A režisér Armitage jakoby si neustále někam odbíhal a na některé scény místo něj dohlížel nějaké náhodný kolemjdoucí. Inu, ani Freeman není neomylný!! Holt proti gustu žádný dišputát. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Celý film pro mne byl čekáním. Před začátkem filmu jsem čekal na to, o čem snímek bude. Po prvních scénách jsem čekal na to, jak to bude dál. Po první polovině snímku jsem čekal na to, co z tohoto příběhu vyleze. A během posledních 20 minut filmu jsem čekal na úchvatný závěr. No, a se závěrečnými titulky mé čekání skončilo, aniž bych se dočkal nějakého zajímavého filmového zážitku, který vybředne z průměrných filmových snímků. Nedočkal jsem se tedy, a celý film mi tak přišel jako čekání na Godota (pro ty, kteří neví co to je Čekání na Godota, jedná se o absurdní drama od Samuela Becketta, kdy dva muži čekají na jakéhosi Godota, aniž by někdo věděl, kdo to je = čekání na někoho nebo na něco, co se nestane či co nepřijde). Film však měl i několik vtipných scén (božská byla scéna s ukradeným mobilem, který zazvonil: "Haló." "Dobrý den, vy jste mi ukradl mobil?" "Ano, to jsem byl já." "Aha, a nevolal mi náhodou Viktor." "Ano volal." "A co říkal." "Říkal, že jednal v afektu a že to tak nemyslel, že se omlouvá a máte mu zavolat..." - prostě vtipná scéna, na kterou dlouho nezapomenu). Tři hvězdičky z mé strany zachránil výkon Owena Wilsona, docela pěkně scenérie Havajských ostrovů a vcelku zajímavý, nikoli však bravurní scénář. Tři hvězdičky jsou pro tento film tak akorát. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Herecká sestava hvězdá, avšak příběh nikterak převratný. Chvílemi jsem pojímal podezření že herci velice rádi využili hawajskou lokaci jako možnost dokonálé dovolené, namísto skutečné práce. Alespoň stopáž filmu je tak akorát. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Je to skoro spíše VELKÝ PODRAZ pro diváky, při sledování hvězd typu Freeman, Sinise, Sheen, Owen Wilson a jeho bratra Andrewa čekáte něco více, mnohem více. Za sledování to ale stojí a velká rána se nakonec zas tak nekoná. A také mě pobavil Morgan s hláškou "Bůh je imaginární postava pro osamělý dospělý", kdy už o film dříve Boha hrál v Božském Bruceovi. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ještě než jsem stačil dát nohu přes nohu a nasadit brindák už se povalovala nahá na lehátku. Následovala ta nejpřitažlivější promenáda po pláži, jakou jsem kdy viděl, a to v bikinách zářících svou žlutí tak, že moje tyčinky a čípky spolu začaly hrát mikádo. Potom se bez varování svlíkla za křovím a hupsnula do vln ozářených zapadajícím Sluncem, jakoby se snad vůbec nezajímala o můj vaskulární systém. To byla ovšem teprve rozcvička, protože následoval plavecký výcvik v bílém kostýmku, lekce kterak nosit tílko bez podprdy, aniž byste si všimli, jakou barvu to tílko má, a one-woman show v modrém ručníku, který kdybych získal jako suvenýr, vzal bych si ho za ženu a měl s ním děti. Očividně to ale nestačilo, čili na řadu přišly další bikinky, tentokrát oranžovější než Paroubkova šála a stejně tak oranžový nakupovací kompletek, se kterým kdybych spatřil podobný výstavní kus v Albertu, musel bych i s košíkem aspoň na půl hoďky zajet do mrazáku. Naděje na první nadechnutí mi svitla zhruba ve dvou třetinách filmu, kdy na sebe natáhla upnuté rifle; no jo, jenže to by v nich nesměla stát zadkem ke kameře... A tak sesunut pod křeslem v toužebných bolestech jsem už jen z posledních sil vnímal grandiózní závěr, kdy na své tělo připomínající všeobecně známý výklad ráje navlékla modravé šaty s výstřihem dělajícím z nich v podstatě jen dva závěsy volající po rozhrnutí... Sáro Fosterová - buď mou! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skutočne bohovský casting, ktorý bohužiaľ až na Wilsona a Foster je totálne nevyužitý (Charlie Sheen!!!). Hlavným kameňom úrazu je bla-bla scenár, v ktorom sa prakticky nič nedeje, len pobehuje po pláži, tvári sa pohodovo a kecá sa do vetra. V konečnom dôsledku takým je aj celý film - pohodový ale totálne o ničom. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, jak se v tomhle při nejlepším průměrném filmu mohlo sejít tolik hvězd (O. Wilson, M. Freeman, G. Sinise, V. Jones, Ch. Sheen atd.). Samozřejmě to má pár světlých chvilek, ale ty bych spočítal na prstech jedné ruky a jinak je to nuda. Hvězdná sestava byla brutálně nevyužita. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 8/10/// +Sara Foster je koc, jo a český dabing je ok -celkově je to velké prázdné nic/// Tak tady si asi chtěla skupinka herců vzít dvouměsíční dovolenou na malebném ostrově a nějakýho chytráka napadlo při té příležitosti natočit film. Sepsal si tedy velmi jednoduchou zápletku, pospojoval ji nijak nevýrazními dialogy a herům řekl "žádný stres, pěkně si to užijem a ještě na tom vyděláme" Herci ho vzali za slovo a nedramaticky sem tam něco odvykládali, tedy alespoň tak aby z toho vyzařovala pohodička a sami tvůrci se nenudili. K dobru určitě můžu přičíst pěkné prostředí, lokace atp. To je opravdu na co koukat. Taky tady uvidíte svoje oblíbené herce a jako že jich je tady hafo. No ale to je pomalu všechno čím film zaujme. Naštěstí je krátký a tak nudí jen trošku. Takže ve výsledku je to takový nemastný neslaný průměr, který na vás nic nezanechá a to je škoda./// Celkem 59%/// ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný film na sobotní odpoledne. Owen Wilson a Morgan Freeman jsou samozřejmě skvělí, bohužel jsou skoro to jediné, co drží tuhle krimi-komedii pohromadě... I přes nijaký scénář se dá film vpohodě dokoukat a morbidní rozhovory ve finální scéně mírně připomínají slabý odvar Tarantinovských dialogů. Btw... Charlie Sheen je bezkonkurenční.:-D ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Ani po požití několika litrů Gutalaxu by nemohla vzniknout větší s..průjem. Než jsem viděla tyto hýbající se a mluvící obrázky (film tomu odmítám říkat), tvrdila jsem, že Freeman je nejen báječný herec, ale vybírá si i role a v blbostech nehraje. Hraje... Tahleta prasárna je děsná od začátku do konce, scénář (jestli to vůbec nějaký má) načmáral nějaký notorický alkoholik pod vlivem sedativ za hodinu, devadesát minut se Velká rána natáčela, pak zcela náhodně 2 minuty uklízečka vystřihla a šlo to do světa. Velká rána je skutečnou obrovskou ranou mezi oči nebohého diváka, pěstí do nosu vkusu, kopem pod pás i amerického konzumenta filmových snímků. TFUJ! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy je najlepšie komentovať 5 minút po ich skončení, pretože tak rýchlo vyšumia z hlavy, že neskôr už ani neviete, že ste niečo videli. Podobný prípad (atmosféra a nevyužitý potenciál prostredia a hereckých megahviezd), ako Rattnerovo Po západe, či ako sa to volalo. Dúfam, že sa aspoň pri natáčaní všetci dobre bavili. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že je to naprosto špatné, ale vzhledem k potenciálu pánů Wilsona, Freemana a dalších je to prostě podprůměr. Párkrát jsem se zasmál, ale téměř nepřetržitě jsem cítil, že je celá látka naprosto nevyužita. Škoda. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazený film, který přítomnností Owena Wilsona evokuje komedii ale ve skutečnosti neví čím chce být. Nudná thrillerová komedie, která zaujme jen exotickými exteriéry a reozesměje, tak maximálně stupidně přepointovanou zápletkou plnou zbytečných postav. ()

Reklama

Reklama