Reklama

Reklama

King Kong vrací úder

(neoficiální název)
  • Japonsko King Kong no gjakušú (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina výzkumníků přistane na ostrově, který obývají pravěká zvířata a gigantická opice King Kong. Nechybí však ani šílený vědec, toužící zničit svět s pomocí svého ohromného robota Mechani-Konga. (Hans.)

Recenze (9)

Lima 

všechny recenze uživatele

KING KONG ESCAPES__Víte, jak zklidníte nadrženého King Konga? Prostě ho pěkně poprosíte. Jinými slovy, Kong opět útočí a opět pod vedením Ishiró Hondy!! Ne, ani zdaleka to není taková pecka, jako jeho předchozí KING KONG vs GODZILLA, má spoustu hluchých míst, ale i tak se zde dají vyzobat pěkné filmové nuggety. Děj začíná na severním pólu, kde zlý profesor Who sestrojí MECHA-KONGA, ocelového robota velikosti a podoby King Konga, za účelem těžby vzácných drahokamů. MechaKong se ale, opásán bombami, které hází do ledové krusty, aby se dostal k vytouženým nerostům, na nic se nezmůže. Mezitím u ostrova kdesi v Pacifiku zakotví válečná ponorka, z níž vyletí vznášedlo (všechno roztomilé modýlky), které - s osazenstvem dvou velitelů a jedné poručnice jménem Susan - vletí do ostrovní džungle. Zatímco pánové jdou na průzkum terénu, dáma zůstane u vznášedla. Kde nic, tu nic, objeví se pravěký ještěr (herec v ještěřím kostýmu), Susan začne ječet a probudí tak v nedaleké jeskyni Konga. Ten si na ještěra došlápne a začíná souboj. Kdyby vás zajímalo, jak takový ještěr bojuje, nuže: vyskočí a oběma nohama ve vzduchu kopne Konga do břicha, který udělá kotoul vzad. To se opakuje asi třikrát, až se Kong nasere, nasadí ještěrovi kravatu a přesně mířenými pěsťovkami na žaludek vyřadí protivníka z provozu. Mezitím naši hrdinové prchají z ostrova, cestou zpět k ponorce nad mořem je napadne jakýsi mořský had, Kong opět přispěchá na pomoc, hada zrube a následně přileze k ponorce, ve kterém se zatím ukryla Susan, do které se beznadějně zamiloval. Nadržený Kong třese ponorkou, buší do ní pěstí a znemožňuje tak ponorce odplout. Susan vyleze z ponorky a slovy "Kong, please dont shake the ship. I sleep and i eat on this ship." Konga přesvědčí. Ponorka odpluje, Susan s kolegy zvěstuje celému světu, že objevili Konga a profesor Who se rozhodne opici unést, aby mu pomohla vytěžit drahokamy. K zulíbání roztomilými vrtulníčky bombarduje Konga éterovými bombami, těmi ho uspí, naloží na loď a odveze na sev.pól. Zároveň také unese Susan, která se zrovna vrací na Kongův ostrov. Kong, ovládaný jakýmisi anténkami, naraženými na kebuli, hrabe v ledu jak vzteklej, hledá drahokamy, ale poté, co spatří unesenou Susan, vzbouří se, prolomí mříže a utíká polární krajinou pryč, směr Tokyo (proč zrovna tam, to netuším), kde na něj armáda útočí modýlkami tanků. Who tam za ním doveze MechaKonga a závěrečný souboj může vypuknout. K tomu se ještě přimotá Susan, která se svými unesenými kolegy mezitím utekla ze spárů šíleného profesora, přiběhne za Kongem a se slovy: "Calm down, Kong. We´re your friends!" se nechá dobrovolně čapnout do jeho tlapy, to vše za úžasu přihlížejících vojáků ("Není šílená?" - "Není, je v pořádku.Kong byl na ní vždycky něžný."). Opice se Susan v tlapě, společně s Mecháčem, šplhají na místní televizní věž, na které dojde k zuřivému souboji, ve kterém taková pěkná rána po hlavě vyrvaným zábradlím je to nejmenší. Co myslíte, kdo vyhraje? ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Robotickej King Kong mi přišel realnější jak ten živí , ale zajímavá podívaná , efekty na bodu mrazu ale snaha na film v té době rozhodně byla velká, jak souboje s dinosaurem tak následně i souboj v moři, uspáni King Konga pomocí vrtulníku zajímavá podívaná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Lahôdka s najlahôdkovejších kaiju lahôdiek. Až sa toľko sladkého vychvaľovania na cool drsoňa King Konga nehodí. Nebudem zbytočne naťahovať komentár, film je vlastne takmer do bodky tím istým čo pred tým a čo potom. Kaiju veľdielo, ktoré si zaslúži zapísať do zlatého fondu sci-fi žánru. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Potenciál to má, je to relativně zábavné, ale japonský Kong vypadá prostě jako by byl 20let na cracku, ti američtí hrdinové jsou sympatičtí jako dřevěný kolík v řiti a finální souboj dvou Kongů rozhodně není tak parádní jak ho divák celý film očekává..... Chtělo to méně vatoidního děje a více zábavnějších fightů-jinak je to takový nevýrazný průměr subžánru. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ishirô Honda se možná stal v kaiju žánru postupně příliš velkým suverénem, opakoval se a na pořádné triky trochu kašlal, ale v případě snímku „Kingu Kongu no gyakushu“ se mu alespoň podařilo vytvořit výborný akční film, kde vám nebudou postavy ukradené a na který se dá dobře dívat. Pořád se něco děje a vaše pozornost zůstane připoutána k filmu, i k tomu divnému King Kongovi, který se prostě nepovedl. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

DIG KONG! DIG! Hodně dobrej film, ale nemůžu mu dát víc hvězdiček, kvůli Susan. Její otravné volání Kong kazí celý film. Co ale film naprosto vyzdvihuje, tak je tajemná Madame Piranha z Japonska, která v každé scéně má jiné šaty a moc jí to sluší. Velice mi imponovala, a jí tuším dosti imponoval velitel Carl. Usuzuji tak z toho, že ho dvakrát pozvala k sobě na drink, během jeho zajetí na severním pólu. Bohužel doktor Who obě tyto seance přerušil. Carl zřejmě byl i v hledáčku Susan. Statečný Jira, který ji sundal z Tokyo Tower hrál v jejich očích jen druhé housle. Již zmiňovaný doktor Who byl velice výborný záporák a jeho využití Konga jako kopací mašiny se mi docela zamlouvalo. Hned jsem si vybavil Golema jak peče chleba. Robot Kong byl totálně cool a scény s ním jsem si dost užíval. Živého Konga zase tolik nepochválím, protože v moderní verzi filmu Ostrov lebek sundal z oblohy všechny helikoptéry a tady se mu nepodařilo ohrozit ani jednu. Souboje jsou trošku slabší, ale zase to filmaři dohání roztomilým prostředím. Rád bych šel s hodnocením vejš, ale fakt to nejde. A to jsem některé scény opravdu prožíval. Hlavně ty s Madame Piranha. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

I když se tento přes 50 let starý snímek nevyrovná ještě starším snímkům např. Gappa, nebo X Nestvůra z vesmíru, vyniká svojí akčnosti, krásnými herečkami a kvalitou barevného širokoúhlého obrazu už na DVD. Tahle japonská klasika se nikdy v české distribuci neobjevila. ()

mrclTV odpad!

všechny recenze uživatele

King Kong Escapes nemohol vytvoriť niekto súdny. Ja tomu neverím...Tento vlak ma minul, a nielen to, on snáď ide úplne opačným smerom, ako by som to čakal...Nedá sa povedať, že by išlo aspoň o nejakú formu "guilty pleasure", lebo pozeranie tohto tu, nie je žiadne "pleasure". Dúfam, že som našiel dno japonských monster filmov. ()

Reklama

Reklama