Reklama

Reklama

Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana

(seriál)
  • Velká Británie Neil Gaiman's Likely Stories

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílná kolekce pozoruhodných příběhů od oblíbeného spisovatele fantasy Neila Gaimana. Povídky, které se odehrávají v Londýně, jsou příznačně temné. Gaimanův Londýn představuje místo, v němž se skutečnost prolíná se světem fantazie. Neobvyklé příběhy ze současnosti. Neil Gaiman je plodný autor, jehož dílo je často převáděno na filmové plátno i televizní obrazovky (Hvězdný prach, Koralína a svět za tajnými dveřmi, American Gods). Ze svých povídek nazvaných Likely Stories vytvořil úžasný seriál s lehce surrealistickými, gotickými prvky a poněkud magickým pojetím skutečnosti. I když se některé postavy objevují v různých epizodách, každý příběh může stát samostatně. Povídka Cizí části pojednává o osamělém mladíkovi Simonovi, který sice už léta neměl pohlavní styk, přesto se záhadně nakazí sexuálně přenosnou chorobou. Krmiči a pojídači je lehce strašidelný milostný příběh, v němž je mladý Eddie požírán, kousek po kousku, svou velmi starou přítelkyní, která potřebuje k přežití čerstvé maso. Zatímco povídka Hledá se dívka sleduje světoznámého fotografa Deana, který v rozhovoru popisuje tazatelce Mirandě svůj podivný životní příběh i ženu, jež se mu stala múzou, Zavíračka naslouchá mladému spisovateli, který v privátním, uzavřeném klubu vypráví děsivou historku o nějakém podivném zážitku z dětství. Stejně jako ostatní Gaimanova tvorba je i kolekce Uvěřitelné příběhy Neila Gaimana vskutku originální, naprosto přesvědčivá a rozproudí vaše mozkové závity. (Cinemax)

(více)

Recenze (1)

RobLord 

všechny recenze uživatele

Zajímavé povídky, které měly vyjít pouze knižně. V podobě seriálu je to při dnešní konkurenci bída. Diváka otráví už úvodní znělka. ()

Související novinky

12. Festival krátkých filmů Praha

12. Festival krátkých filmů Praha

11.01.2017

Autor pohádek pro dospělé Neil Gaiman, vítězové BAFTY, snímky vyprávěné netradičním způsobem či pestrá Mezinárodní soutěž. Festival krátkých filmů Praha, jenž organizuje Film Servis Festival Karlovy… (více)

Reklama

Reklama