Reklama

Reklama

Mechagodzilla no gjakušú

  • Japonsko メカゴジラの逆襲 (více)
Trailer

Poslední film tzv. Shōwa série a zároveň poslední od slavného Ishirô Hondy recykluje zápletku předchozího dílu. Ukazuje se, že Mechagodzilla nebyla zcela zničena a mimozemšťané se jí snaží opravit. V tom jim pomáhá zneuznaný profesor Mafune a jeho dcera, která telepaticky ovládá Mechagodzillu. Mimozemšťané navíc pod svoji kontrolu získávají gigantického plaza Titanosaura. Na Godzille opět je, aby zachránila svět, a tentokrát bude čelit přesile… (Ertai)

(více)

Recenze (23)

Lima 

všechny recenze uživatele

16) TERROR OF MECHAGODZILLA (1975)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1975___Legendární Ishiro Honda je mým nejoblíbenějším godzillovským tvůrcem, ale tady je jenom stínem svého slavného období. Ten příběh jakoby odvyprávěl tak na půl plynu, zejména prvních cca 50 minut se zde staticky debatuje více než by bylo záhodno, s vizualizací levné televizní inscenace a děj se nikam neposouvá. A ten název je docela zavádějící. Hlavní prostor zde má totiž podvodní ještěr Titanosaurus, kolem něhož se většina dění točí, Godzilla s Mechagodzillou hrají jenom druhé housle. Samozřejmě oblíbený Hondův prvek – mimozemšťani – zde nesmí chybět. Ale jinak překvapí, že triková úroveň u Hondových filmů od časů ´King Kong vs. Godzilla´ nepostoupila ani o píď. Což mě vlastně i v postavě samotné Godzilly docela cynicky těší, ta zde pořád vypadá – a také v celé sérii naposledy – jako nějaká semišová hračka z dětského pořadu s Dádou Patrasovou a je to docela legrace jí pozorovat při pohybu, které jsou neodolatelně komické a afektované. Až posledních 20 minut – vypuštěním Mechagodzilly ze svého stanoviště – se konečně Honda utrhl ze řetězu a takový wrestlingový souboj Godzilly s Titanosaurem není vůbec marný, i na rány pěstí a kopání do hlavy tu dojde :o) Ale jinak…..lehce pronuděný zážitek. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Godzilla skončil neslavně, co si budeme povídat. Z původního monstra zbylo až příliš antropomorfní zviřátko, které se mlátí za lidi, protože... těžko říct proč. Fukuda ani Honda to neutáhli a byla to ke konci dost nuda. Poslední díl se sice loučí na pro sérii mírně nadstandardní úrovni, především díky opravdu ultimátní destrukci na konci (nevadí ani místy chabší choreografie než obvykle), opotřebení a nutnost restartu jsou ale jasné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Rozlučka Hondy s Godzillou a vůbec režírováním, poslední Godzilla staré éry... má velmi zvláštní spodní tóny, takovou nezvykle silnou melancholii. Je zde jedna z mála vyloženě zajímavých ženských postav celé série. Nejobsazovanější Godzillí herec Sahara si zde dokončuje vývoj a po rolích relativně mladého frajera, mladého otce, muže středního věku, zde hraje roli šedivého staříka, a po řadě i nijakých výkonů jej zde role zjevně baví. Godzilla samotný je v roli spolehlivého kamikaze výborný a zábavný... a má důstojné protivníky. Spokojenost na závěr... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Posledné diely klasickej ságy mi dosť pripomínajú úpadkové filmy Hammer Studios ale vlastne aj Universalu. Treba dostať monštrum opäť do príbehu, tak vymyslíme nejaký debilný príbeh, no akosi sa nám to vymkne z rúk a 2/3 filmu monštra niet a všetko zachraňuje posledná polhodinka. Tá je ale chvalabohu famózna! Nabudúce: srať na ľudí, venovať sa monštrám! ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu mám rozporuplné pocity. Je fajn, že se Honda vrátil a důstojně zakončil velkou sérii, ale kdo sakra nevěřil, že to pod Hondovým vedením dopadne dobře? Já jsem věřil v dobrý film už od začátku. Taky jsem ho dostal, ale čekal jsem víc. Celý film se tak nějak seběhl hrozně rychle a já jsem vůbec ani neměl čas vychutnat takové nezbytné prvky jako rozšlapování domečků nebo souboje všech monster. Zkrátka krátký a rychlí film, ze kterého si už jen velmi málo pamatuju. Možná by filmu prospěla větší délka, ale to je asi nezrealizovatelné. Děj začíná tam, kde skončila jednička. Mimozemšťani nedali pokoj a opět plánují zničení Tokia. Mechagodzillu opravili. Do toho se sem přimíchá vědec, který objevil nějaký nový druh dinosaura či co (už si to moc nepamatuju). Hodně mě překvapilo, že Titanosaurus zde má daleko větší prostor než Mechagodzilla, jejíž postava se pohybuje na pomezí vedlejšího záporáka a křoví. Nicméně i to jí stačí, aby diváka uchvátila. Ještě bych se chtěl zmínit o jedné věci, která mě zde zklamala, a to jsou efekty. Je rok 1975 (2 roky do odstartování Star Wars) a ty efekty se od roku 196?(prostě od filmu Mosura vs. Godzilla) nepohli ani o krok. Dokonce bych řekl, že v Útoku z neznáma a Destroy all monsters! byli efekty o chlup lepší. Tohle všechno však nic nemění na tom, že přes velké ambice a lehké zklamání Honda natočil skvělí snímek a důstojně zakončil přibližně 20 let trvající sérii. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel další díl Godzilly který mě tak trochu minul. Já strašně nesnáším ty násilný humorný vsuvky kterých tady bylo poměrně požehnaně. A to v podání těch nejhorších herců jaký jsem za poslední dobu viděl, fakt to bylo strašné a jediné co se mi líbilo byly ty efekty a kostýmy sice nebyly nejlepší ale byly pozeratelné, ale mezi jinýma godzilýma filmama to u mě propadlo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Patnáctý díl sebou nese příchuť rozloučení nejen s režisérem Hondou, ale zároveň jde o poslední díl původní série, která odstartovala klasikou z roku 1954. Bohužel jsem očekával podobnou podívanou, jakou předvedl minule Fukuda, ale k mému rozhořčení se tak nestalo. Přesto jsem si ho z nostalgie „užil“ alespoň tak, že jsem u toho neusnul. Opravdu jsem se musel ovšem prvních padesát minut neskutečně snažit. Všechno naštěstí zachránil povedený závěr. Díky Hondo za všechno co jsi udělal, ale možná to chtělo odejít do důchodu o něco dříve! Vše mezi 40%-60% procenty je přijatelné, ale jen díky povedené závěrečné bitce trojice monster. Z úcty se nakonec přikloním k vyššímu hodnocení. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Honda se s žánrem-který víceméně založil-rozloučil důstojně, vkusně a zručně, což je-po několikaletém terroru infantilit, demence a fušérství-pro Godzillu zásadní vysvobození. Demolice jsou parádní-Titanosaurus je sice jen taková hezká loutka emzáků, ale když se do ničení pustí Mechagodzilla všechno kolem je v plamenech. Navíc má film docela říz a na dosavadní poměry série je tady dost krve, mrtvol, odhalených prsou(ano jen jeden pár, ale stejně jde myslím o rekord :D ),nějáké ty hezké pohledy do lidské biomechaniky atd... Závěrečná bitka je řádně epesní a skoro bych řekl, že takhle vytočenou Godzillu jsem neviděl ani nepamatuju(možná naposledy, když jí larva Mosury kousla v 64.do ocasu :D :D) = Hezké-vážně hezké. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Mekagojira no gyakushu“ tu jednu éru uzavírá příjemně a poslední pochod gigantického monstra na konci je prostě ikonický, i když se v podobných obdobách objevil i v předchozích filmech. Gojira jde sám do oceánu a sledujeme ho zezadu. Parádní. Film obsahuje skvělé trikové scény, hlavně finální souboj je nabitý akce, bouchá to, střílí se zde, hoří plameny a mlátí se to hlava nehlava. Parádní akční a zábavné béčko. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Velice zábavný díl, je tu dostatečně zajímavá zápletka, málo vaty a hlavně souboje monster jsou naprosto vydařené! Z té hromady japonských moster movies je tento film určitě vydařenější. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Totálna stupídnosť s katastrofálnym scenárom, slabými hercami a smiešnymi súbojmi s tými najprimitívnejšími trikmi. Celý film je nechcene smiešny a naivný, podobne ako ďalšie časti série. Ľudia v odporných gumových kostýmoch poskakujúci po do očí bijúcich zmenšeninách mesta či krajiny. Katastrofa. Film je zrejme určený čisto pre fanúšikov Godzilly a tým som aj ja. Nikomu inému nemôžem doporučiť a odporúčam vyhnúť sa tomu. 20% ()

Mol 

všechny recenze uživatele

メカゴジラの逆襲 Hodně dobrej kousek do série. Vrátila se legendární hudba z prvního dílů, Godzilla je tady pěkně nasraná a Titanosaurus je důstojné a koukatelné monstrum, oproti některým nesympatickým kaiju. Film graduje a závěrečná scéna s kyborgovou Katsurou a biologem Akirou, který ji vyzná lásku, je fantastická. Stíhačky, tanky, výbuchy. Všeho dostatek. Vřele doporučuji. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Obstojná, ale přesto poněkud nevýrazná tečka za Showa sérií. Hondův rukopis dává filmu šťávu, poměrně ponurý a melancholický příběh a obecně trochu dospělejší ráz filmu patří k tomu lepšímu co Godzilla do té doby nabízela. Destrukce a efekty jsou bohužel příliš forgettable a místo pořádného třesku tak akční stránka tak trochu vyšumí do prázdna. ()

bierce 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů popisující souboje Godzilly, tentokráte s Mechagodzillou a Titanosaurem, kteří jsou ovládáni robotem v podobě krásné ženy.Rozhodně jeden z lepších filmů o Godzille. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Souboje jsou skvělé, tři ještěrky si dávají docela do těla. Nápad s ovládáním Mechagodzilly i Titanosaura počítačem voperovaným do mozku dcery profesora XY je hodně bláznivý. A k tomu mimozemš'tani odkudsi z daleka, kteří už mají narýsované plány a projekty nového Tokia, které postaví na ruinách toho současného. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Kdo jiný by měl zakončovat první éru Gojiry než Iširó Honda, který režíroval úplně první Gojiru a poté i 8 jejích pokračování rozprostřených do jednadvaceti let. Epilog Gojiry však vypadá hodně odbytě, obzvlášť ohledně triků. Nejen, že chvílemi vypadají mnohem staršího data, ale z nějakého důvodu jsou monstra při soubojích a při letu natočeny tak, že se jim zadní část těla vymrští a přejdou do vertikální polohy ve vzduchu. Mechagodzilla je navíc od posledního střetnutí s Gojirou nefunkční a většinu filmu se ji snaží zprovoznit, aby se mohla schovávat za Titanosaurem. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hondova posledná Godzillovina sa oproti tej Fukudovej strááášne dlho rozbieha, furt sa len kecá, kujú sa pikle a celé to pôsobý nejak nedomyslene. Väčšina filmu sa sústreďuje na pátranie po akomsi zmutovanom morskom koníkovi Titanosaurovi. Mechagodzilla je medzitým v oprave, ozajstná Godzilla má veget niekde na Havaji a zradcovský profesor paktuje s emzákmi čo nosia obleky z alobalu. Nakoniec sa to predsa len rozfofruje, konečne dorazia obe Godzilly, začnú si rozbíjať huby a všetko okolo vybuchuje. To je fajn, len škoda že sa na to čaká tak dlho. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Priame pokračovanie Godzilla vs. Mechagodzilla ma zaujalo oveľa menej ako predchádzajúci film. Mlátenie prázdnej slamy, ktoré neprináša moment prekvapenia. Vlastne neprináša nič neopozerané, opäť sú tu mimozemšťania so svojím "masterplanom", opäť im ide po prstoch dvojica vyšetrovateľov z Interpolu a je tu aj nerozhodnutá žena, ktorá nevie na čiu stranu sa pridať a dôjde ako vždy na tradičný súboj kostýmových hercov, pričom si privolali do partie nového neohrabaného kamaráta.... ()

Reklama

Reklama