Reklama

Reklama

Pozdě na hněv

(festivalový název)
  • Španělsko Tarde para la ira (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

José (Antonio de la Torre) je tichý a opatrný muž, který tráví své dny v baru s majitelem Juanjem (Raúl Jiménez) a jejich přáteli. Trpí nespavostí a zajímá se o Anu (Ruth Díaz), Juanjovu sestru, která pracuje jako číšnice v baru svého bratra a se kterou po nocích mluví po internetu. Ale pohoda jim skončí a cesta pomsty začíná, když Curro (Luis Callejo), Juanjův bratr, je propuštěn z vězení po osmi letech od loupeže v klenotnictví, kde prodavač skončil v trvalém kómatu a prodavačka byla zabita jedním ze zlodějů... (ČSFD)

(více)

Recenze (29)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Když na to Francie sere, tak hold Revenge žánr musí převzít Španělé. Nedosahují sice intenzity a brutality Frantíků, přece jen Španělé byli vždy zajímaví svými zvraty, atmosférou a tajemností, ale snaha se cení. Film má zajímavého hlavního hrdinu, postupnou gradaci a samotnéj revenge nepatří mezi nejhorší, z židle však diváka nevytrhne. Lehce mi vadil televizní look a tempu bych určitě přidal na razanci, ale slušné. 65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Španěláci mě hned z kraje učarovali zajímavou kamerou z pohledu zadních sedaček v autě a s výhledem na řidiče. Mám pocit, že s takovým nápadem jsem se snad nikdy nesetkal a stačilo málo, aby mě kamera držela v napětí. Jenže po slibném startu se rozjel čirý průměr, který sem tam zachránila jízda v autě. Jenže pokud jsou scény za jízdy v autě nejlepší a zbytek je průměr, tak jak jinak tenhle film mám hodnotit? ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Španělská senzace, která vyhrála na cenách Goya cenu pro nejlepší španělský film roku 2016 se dá možná trochu přirovnat k poprasku, který v Americe způsobil Ben Affleck se svým režijním debutem Gone Baby Gone. Mladý a uznávaný herec Raúl Arevalo (ten mladý detektiv z La Isla Mínima) hned ve svém režijním debutu prokáže nebývalou inscenační jistotu. Jednoduchý scénář podpořený dobrými herci a syrovou, téměř až dokumentární formou (ruční kamera, natáčení na 16 mm) má nemilosrdný tah na bránu. Nezklamávající Antonio de la Torre znovu ukazuje proč patří mezi současnou hereckou elitu současnosti. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok, ktorý klame "telom". Zabudnite na klasické spracovanie zosnovania plánu na dokonale prepracovanú pomstu. Toto nie je americké klišé či kórejská story, z ktorej nad priebehom udalostí divák doslova žasne s otvorenými ústami. Nie vždy musí človek pod návalom hnevu premýšľať nad budúcimi krokmi či následkami. A presne taký je "The fury of .." Skrátka, jasne a stručne popisuje "reálne" konanie muža, nezbehlého v kriminálnej činnosti, ktorý túži po jedinej veci - pomste. Možno to ozaj chcelo strhujúcejšie tempo, ktoré by si diváka obľubujúceho akciu dokázalo viac získať na svoju stranu, no vďaka spôsobu spracovania sa jedná o solídny film, ktorý stojí za pozornosť. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil čirou náhodou když jsem hledal Film Le Patient(2020). Omylem jsem zadal La Patient a vyskočil na mě tenhle film. Jestli můžu podotknout tak z mýho původně hledanýho filmu Le Patient se vyklubala nuda jako prase. Kdežto tenhle film celkem překvapil. Nejde sice o nic novýho pod sluncem a tenhle revenge určitě neoslní ani svou krvavostí(téměř bez krve). Navíc má snímek i pozvolnější tempo což bude možná někomu vadit. Na druhou stranu ale působí lidsky a hlavně uvěřitelně. Oceňuji i to, že José (Antonio de la Torre) není žádnej akční hrdina ale prachobyčejnej člověk. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Veľmi surové, realistické a podfarbené znepokojujúcou muzikou, ktorá vytvorila veľmi tiesnivú atmosféru. Navyše tie ksichty v hlavných úlohách.... No veru, mama by ma s nimi nepustila von sa hrať. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomsta po Španělsku. Atmosfericky a herecky slušné, ale chybí zde jakýkoliv tah na branku a film si prostě jen tak lehce jde vpřed. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Civilní revenge thriller, který je v tomto případě až moc civilní. Nic proti hercům, ti byli dobří, ale celkově to na mě působilo jako snaha o něco, co by mělo přesahovat prostou střílečku. A to byla z mého pohledu chyba. Dalším nedostatkem bylo kostrbaté tempo a chybějící gradace. Kdyby to tvůrci pojmuli jako obyčejné béčko, udělali by lépe. 40% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Španělský "Chuck Norris" ve španělské civilnější verzi Přání smrti.Relativně tuctový příběh, zajímavě natočený. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Civilne pojaty revenge flick s az prilis pomalym tempom. Akcie je minimum. Namiesto nej sa dockame nekonecnych rozhovorov, ktore su o nicom. Postavy ma tiez nezaujali, takze vysledok je tazka nuda. 4/10. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu se nedá nic říct, aby to nebyl spoiler. Je to film o pomstě, o brutální pomstě. Začátek není nic moc, než se člověk rozkouká a začne se něco dít, trvá pár desítek minut. Ale pak to stojí za to a konec taky nezprznili. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další revenge snímek, který je tolik, ale přitom mě pořád baví. V tomhle realistickém španělském pojetí to vůbec není patrné. Hned první vražda - ale i vlastně záznam z videokamery - jsou hodně drsné a nejspíš vás nenechají chladnými. Finální gradace není nijak excelentní, ale nejistota průběhu vás přiměje sledovat každou scénu. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho mi trvalo,než sem si zvyknul na celkem tuctovej hereckej ansámbl,ale jak čas plynul ,nejenom že sem si zvyknul,ale i hodnocení se z počáteční jedný hvězdy vytáhlo až na slabší tři.Přece jen se tady hodně mluví,a ta až nepěkná reálnost mi dost pila krev.50%. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

neviem prečo niekto označil ten film ako "thriller" !!!!! Je to španielska dráma ktorá vydiera diváka pozorovaním duševného stavu chlapíka ktorý ostal sám s ochrnutým otcom v nemocnici. Chlapíka, ktorý sa nevie vyrovnať so situaciou že ostal sám (manželku mu náhodne zavraždili pri lúpeži v klenotníctve) a cely film vymýšľa ako sa pomstiť. Napriek toľkým chválam, film je pre mna sklamaním. Očakával som predsa len niečo akčnejšie. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Počáteční nesourodost byla divákovi vynahrazena ve druhém dějství, kdy se osamělý vdovec vydává vstříc vendetě za svou zesnulou choť. Přívětivá metráž je nasycená tvrdými výrazy a okysličenou krví. Bravurní scénáristickou perlou je skutečnost, že tam, kde film začal i skončil. Doslova. 77% ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Zaprášenej, zrnitej thriller s obrovskou věrohodností postav. Úvodní loupež šperků vytvoří past na budoucí zvraty a divák má hned o čem přemýšlet. Pomalé tempo a pomsta podáváná neobvykle za sucha a za studena, to byly dvě jasně nejsilnější stránky filmu. Jako režijní debut je to u mě na zasloužený potlesk. ()

Belbo 

všechny recenze uživatele

Existenční, místy skoro avantgardní, rozprávka o pomstě. Hollywood by příběh zprznil do předvídatelné řezničiny, španělé z něj udělali osoby a originální útvar. ()

Reklama

Reklama