Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdiny jsou tři chlapci, bratři Mark, Marty a nejmladší Marshall Stoufferovi, kteří si na dluh pořídili videokameru a se svolením rodičů se o prázdninách vydali na dobrodružnou cestu divočinou, aby naplnili svůj sen. Chtějí totiž natočit život divokých šelem v jejich přirozeném prostředí uprostřed divoké a člověkem dosud jen málo poznamenané přírodě. Přestože se postupně mění zábavná prázdninová cesta v životu nebezpečné dobrodružství, podaří se chlapcům "ulovit" některé opravdu unikátní záběry, například medvědů přezimujících v jeskyni. Dobrodružství a strádání ji však přinese nejen úlovky na videokazetách, ale také změní jejich životy. Chlapci dospějí, uvědomí si, co od života očekávají i naopak co od něj neočekávají a Marshall si o tom dokáže rozumně a vážně promluvit s autoritativním otcem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

DexMASTER094 

všechny recenze uživatele

- SPOILER - Scéna kdy jdou kluci za Billem je u nás v rodině dneska už klasika kterou každej zná... "Bile!? ... Bile notak kde vězíš?! ..... No, von sem přišel už před léty, ... pro holinky z krodýlý kůže. A dneska má celej oblek z krokodýlaaaaaa ahahaha!!!" Je prostě nejlepší z celýho filmu ;) :D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Prečo?“ – Musel som.“ – „To je všetko?“ – „Áno.“ Tak toto je snáď prvý film, ktorý by som chcel zažiť. Je to, ako keby sa stretli Ernest Hemingway, Stephen King a Timothy Treadwell. Herci sú len postačujúci a niektoré zábery vedome či nevedome pripomínajú slabší dokument, ale napriek tomu je to silných 60%. Traja mladí bratia prehovoria chudobných rodičov ku kúpe kvalitnej videokamery a na niekoľko týždňov sa sami traja na vlastnú päsť vrhnú do americkej divočiny, nakrútiť dokument o dravcoch, aby v ňom okrem reality zhmotnili aj svoje sny, ktoré ak nezhmotníme, môže byť raz neskoro. Keby chcel niekto pôvabnej AMERICKEJ DIVOČINE vyčítať predvídateľný scenár, nech vie, že snímku v roku 1997 nakrútil kanadský režisér William Dear (HARRY A HENDERSONOVCI/1987) na základe skutočných udalostí, všetci traja bratia v neskorších rokoch pomerne výrazne žiarili na poli prírodopisnej tvorby a postavu rozprávača snímke, ktorú bratia vtedy napriek útokom všetkého možného i nemožného (medveďov, sobov, štrkáčov) nakrútili, v skutočnosti naozaj nahovoril Robert Redford. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nie je to moj salok kavy, pre mna su selmy mackovite dost nebezpecne a s ursus arctos by som sa tiez nechcel nazivo stretnut. Taky Canis Lupus ked je hladna svorka, zautoci na cloveka. Normalne ale canis lupus nie je krvilacna selma, skor starostliva hlava rodiny . 40 % ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Kluci cestou na Willis Peak projíždějí kolem tří mužů spravující své auto, kteří je později okradou. Produkce ve skutečnosti do těchto třech malých rolí obsadila skutečné bratry Stoufferovy. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama