Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní film studia NBC War Stories vypráví o nesnadném životě válečných reportérů, kteří se sjeli z celého světa, aby podali svědectví o občanské válce v Uzbekistánu, jež se rozhořela mezi represivním vládním režimem a islámskými fundamentalisty. Tento příběh, který se stal událostí roku, je věnován novinářům, kteří pracují za bojovou linií v neúnavném souboji o senzační, exkluzivní příběhy. Jeff Goldblum hraje Bena Dansmorea, dopisovatele Baltimore Sun, který se snaží vyrovnat se s nedávnou smrtí svého kolegy fotografa. Nyní musí spolupracovat s naivní začátečnicí Norou Stone (Lake Bell), jejíž idealistické představy se záhy střetnou s Benovým otrlým realismem. K výlučnému novinářskému společenství patří i ambiciózní a okouzlující zpravodajské eso Gayle Phelan (Louise Lombard - House of Elliot), reportér kabelové televize Ian Rhys (Jeffrey Nordling) a nevypočitatelný vyzvědač Abdurain Rainy Tamarov (Noam Jenkins). Při prvním společném úkolu Ben s Norou zjistí, že Američani náhodně bombardovali utečenecký tábor. Ben však je s jejími fotografiemi nespokojený a Nora se vrací do svého hotelového pokoje. Tam zjistí, že kdosi polepil jejími snímky všechny zdi a připsal vzkaz: podívej se zblízka. Vystrašená dívka to udělá a na fotografiích objeví ukryté tanky militantní vojenské skupiny, bojující mezi stromy za táborem. Poté, co s Benem místo znovu propátrají, chtějí s touto senzační informací vyrukovat. Musejí ji však konfrontovat se zdrojem, který, alespoň jak se domnívají, jim tento tip dal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Falko 

všechny recenze uživatele

Film posobi televizne, ale napokon je to aj televizny film a natocil ho reziser Robert Singer, ktory ma skusenosti predovsetkym s televiznymi serialmi a filmami. Avsak namet je celkom zaujimavy a film bol natoceny iba 2 roky po 11. septembri 2001, takze tema bola dost cerstva a taktiez je zname viac pripadov, ked boli novinari pozabijani alebo uneseni a neskor zavrazdeni islamskymi teroristami, s ktorymi sa proste nedalo vyjednavat. I v tomto pripade, aj ked sa to odohravalo v Uzbekistane slo novinarom o zivot, len to bolo trosicku zamotane a chvilkami aj nudne, avsak dalo sa na to pozriet... 12.05.2010 ______ Jeff Goldblum - (Ben Dansmore) +++ Lake Bell - (Nora Stone) +++ Louise Lombard - (Gayle Phelan) +++ Jeffrey Nordling - (Ian Rhys) +++ Noam Jenkins - (Rainy Tamarov) +++ Ed Begley Jr. - (Ed O´Brian) +++ Hudba: Jay Gruska +++ ()

MaideN-SK 

všechny recenze uživatele

PEkné na tomto filme je že sa veľmi nesnaží prikláňať k ani jednej zo strán. Príbeh je dobrý, film sa dá pozrieť v dňoch kedy človek nechce veľa akcie a má záujem trochu porozmýšľať nad tým čo videl. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Filmu dost škodí nejistá režie, televizní výprava a některé zbytečně rozvleklé dialogy. Přesto je to působivý pohled na práci a život válečných reportérů. Taky nastoluje pár zajímavých témat. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Podle mě velice zdařilý snímek ze života válečných reportérů,kteří s nasazením života informují veřejnost o hrůzách války a lidském utrpení.Reportérů snažících se vyburcovat veřejnost.Hodně podobný "Živě z Bagdádu"ale pro mě lepší. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • V 51. minutě arabští povstalci postřílejí novináře 3 puškami AK-47, pouze 1 arab má jinou zbraň. Většina balistických vest, určených pro skyté nošení pod oblečením, však nevydrží jediný přímý průstřel z této zbraně. Balistická vesta novinářky Gayle (Louise Lombard) ve filmu odolala náporu 4 střel z AK, vesta jejího kolegy dokonce 5. (tulakfelix)

Reklama

Reklama