Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro každého, kdo někdy o něčem snil a měl odvahu něco pro svůj sen udělat, přichází skutečný životní příběh Roberta Radio Kennedyho. Prožijte s ním jeho změnu - z mladíka, kterému nikdo nerozuměl se stává trenér, bez kterého už se neobejdou. Spolu s hlavním trenérem Haroldem Jonesem Radio motivoval fotbalový tým stát se šampióny a město mu otevřelo své srdce. Skvělé herecké výkony oscarového Cuby Goodinga, Jr. (1997, Nejlepší herec ve vedlejší roli, JERRY MAGUIRE) a Eda Harrise (POLLOCK) vás rozesmějí, rozpláčou a potěší ve filmu o muži, který dokázal, že ta největší vítězství na světě se v životě opravdu stávají. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

golfista 

všechny recenze uživatele

Film je sice zasazený do sportovního prostředí, ale sport je tu jen "pracovištěm" hlavních hrdinů. Především jejich výkony a slušně zvládnutý závěr filmu vytáhly tenhle film o vzájemné toleranci do nadprůměru. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů (patetické a formálně meganudné dojáky o postiženém člověku, které akorát citově vydírají) může natočit jen ¨tvůrce-ubožák. Trapně hloupá sázka na jistotu, kterou diváci vždy sežerou alespoň za těch 60%. je to přeci tak dojemné a hluboce lidské. A hraje tam ten chlápek, co dostal Oscara... ba co víc, přehrává. Jsem dojatej, mámo! Zoufalost pro nepřemýšlivé. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivej emotikon, kde nám Cuba Gooding Jr. ukázal, jak dobře umí hrát, než se na to po pár letech vysral. No a jelikož mi nevadil příběh, byl jsem s filmem spokojen. Plno lidí tu totiž kritizuje citový vydírání a patos. Mně tyhle dvě věci jsou úplně u prdele. Já tady sledoval film kluka, co to v životě nemá lehký a lidí, kteří mu chtějí za každou cenu pomoct...a mně se to prostě líbilo. Tak proč na tom hledat chyby? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $52,333,738Tržby Celosvetovo $53,293,628║ Príbeh podľa skutočných udalostí, čo je spracovaní tak že môže jedine potešiť, k tomu dostatočne emociálne zasýtiť(som si musel normálne slzy utierať) a k tomu treba uznanlivo povedať že Coba Gooding Jr. dopĺnaný Edom Harrisom hrá fantasticky a vďaka jeho výkonu, nám približuje život spočiatku skoro zabudnutho človeka s prezívkou Rádio v jeho mladšom veku. Túto osobnosť nakoniec budeme mať možnosť spoznať a teda hlavne vidieť na záver tohto filmu v krátkych spotoch v skutočnej jeho podobe a velikosti jeho oddaného srdca venujúceho sa fandeniu a pomoci hráčom v Americkom futbale. Cuba Gooding Jr. v jeho najlepšej úlohe! Film je natočený s veľkým citom, označovať ho ako patetický doják by bolo dosť nevhodné a smiešné, to by sa dal potom takto označiť aj Rain Man a iné podobné filmo o ľudoch s nejakým postihnutím..., okrem zručnej réžie Michaela Tollina je film obohatení aj o skvelý hudobný doprovod skladateľa Jamesa Hornera, ten sa pri tomto projekte pekne ukázal a trošku vybočil s jeho klasického hudobného motívu. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Patetické až na půdu, ale lidské až na střechu. Kdo chce uvolnit svou mysl a podívat se na příběh o jednom člověku co měl rád radio, určitě by tento film neměl minout. A komu vadí patetický a lidský přístup k příběhům měl by si pustit nějaký dramatický film plný kvalitní podívané. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Starat se o někoho není nikdy chyba. JE TO VŽDYCKY SPRÁVNĚ!!.... Žil byl jeden chlapec, kterému ke štěstí stačilo málo: RÁDIO. A měl kliku, že padl do oka trenéru Jonesovi, kterej z něj udělal maskota fotbalovýho týmu. Dosáhl toho, že se lehce retardovaný chlapec neodmyslitelně zapsal nejen do srdcí místních lidí, ale i do historie. Dojemný, lehce úsměvný příběh, ve kterém je hodně sportu, ale i hodně citu a taky trocha viny. Prostě skutečný příběh o lidech, který pohladí na duši a který odpůrci vydírajících příběhů o postižených lidech (asi) budou nenávidět! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Poznám, že text: ,,eeeeeeee eeeeeeeeee“ může znamenat víc, než 4stránkový dopis. 2.) Potřebuji si ujasnit priority. 3.) Miluju fotbal a nevím co by mohlo bejt důležitější! 4.) Chci se stát v naší vsi nejoblíbenější postavou všech dob. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * P.S:? V závěrečných titulcích můžete porovnat výkon C.Gooding Jr. se skutečným Robertem RADIO Kennedym! ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to bylo podle reálu, ale nějak se mně zdálo, že to Cuba trochu přehrával a to mě chvílemi iritovalo. Možná to tak nebylo, co já vím, ale mě to přece jen trochu rušilo. Ale faktem je, že nám takoví človíčkové někdy nastavují zrcadlo a svým způsobem říkají, jací jsme my. Někdy je to škola a myslím, že každý se s tím v nějaké jiné formě setkal. Závěr byl dojemný a já takovým lidem fandím, ne každý by to dokázal jako Harold, co si budeme namlouvat. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak ke mně dorazil kamion humanity a přiznám se, že kdyby ho neřídil extrémně charismatický Ed Harris, tak bych to patrně nedokoukal. Těch kýčovitých scén a sentimentálních smyčců bylo na mě zkrátka moc, ale na druhou stranu musím vyzdvihnout skvěle natočenou sportovní část snímku a vynikající závěrečné záběry na skutečného Radia. Jsem prostě rád za to, že se takto lidský příběh skutečně stal, i za to, že byl zfilmován, ale když to srovnám s výletem na Kokořín, tak raději budu zase šlapat než bych se znovu díval. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Radio je naprosto jasným filmem, který nelze ohodnotit jinak, než průměrem. Není tak špatný, abych šel na dvě hvězdičky, ale na druhou stranu na čtyři také nedosahuje. Sympatický sportovní příběh s postiženým hrdinou jasně ukazuje, že tenhle snímek chtěl zabodovat, bohužel je však příliš patetický a netěží ze sebe tolik, kolik by mohl. Radio mi byl sympatičtější, když jen chodil a mlčel, v tu chvíli, kdy začal mluvit jsem začal z filmu cítit zoufalství. Taktéž zrovna nepomohla scéna, kdy Robert pobíhá v dešti na stadionu a snaží se pomoci milovanému družstvu, protože byla jasným útokem na city, který prostě nevyšel podle plánu. Cuba Gooding roli retardovaného hrdiny ale moc nezvládl, v mnoha momentech přehrává, až je to trapné, naproti tomu byl slušný výkon Eda Harrise, ale kdo by čekal něco jiného? Michael Tollin jako režisér moc nezabodoval, je až příliš tuctový a nepouští se do žádných riskatních scén, se kterými by mohl diváka získat. Celkově se tak jedná, jak už jsem se zmínil o jasný průměr. 60% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby film trošku popracoval na scenári, kľudne by mohol tromfovať ostatné filmy podobného žánru o narušených osobnostiach, vzájomného rešpektu a úcty. 70%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně zvědavý jak Cuba Gooding Jr. zvládne roli postiženého Roberta Kennedyho....no a povedlo se mu to na výbornou. Hmmm, na začátku se psalo, že je film inspirován nějakou skutečnou událostí....Radia bych rád potkal ;) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že to až moc okatě ždíme emoce, ale s tím se koneckonců musí u podobného filmu počítat. Nehledě na to, že hrát postiženého musí být pro herce obrovská výzva, stejně jako zábava (jakkoliv hloupě to může znít), takže proč tomu nedat šanci. Cuba Gooding Jr. to zvládnul vcelku dobře, Ed Harris asi nemůže zklamat. Příběh se také líbil, ale první půlka byla lepší, taková chytlavější. Nakonec jde tedy o citlivé drama, které by ale k divákovi mohlo být o něco upřímnější - třeba takový nový Marley a já byl také lov na slzy, ale ne takto natočený. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Radio je další z řady plně sentimentálních filmů. A co jako? Když vynechám to vydírání, které stejně není laciné, vznikne dobře odtočený film s výborným Goodingem jr. (Oscara si zasloužil) a pohodovým Harrisem, který ukázal, že umí hodně dobře zahrát i hlavní postavu. Takže hlášky typu "věčně druhý" nejsou zrovna na místě! Dávat dvě hvězdičky je dost napováženou... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vo všeobecnosti všetky "retard movies" sú na hranici medzi prehnaným sentimentom a príjemným smútkom. Radio okolo tejto hranice kmitá ako zospeedovaný kolibrík a v priebehu jediného strihu sa z milej scény prelieva do totálne gýčovej limonády. Prirátajme si aj prehrávajúceho Cubu Goodinga Jr. a máme najväčšiu inšpiráciu pre "Simple Jack". Ťažko sa mi to hodnotí, ale záverečné zábery so skutočným "Rádiom" ma predsa len presvedčili o tom, že 3* si to zaslúži. Ale pozerať to v o trochu horšej (a cynickejšej) nálade, možno by som dal aj odpad (a to je zároveň aj ne/odporúčanie filmu). ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, v němž mě potěšily především herecké výkony Eda Harrise a Cuby Goodinga Jr. (toho obzvláště, protože mi připadalo, že od dob Jerryho Maguire a komedie Lepší už to nebude točí jenom chujoviny). Příjemná je tu také atmosféra a film navíc neobsahuje žádná chluchá místa, takže já radim, jděte do toho. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak velká pecka to rozhodně není, ale zase na druhou stranu je to příjemný film o postiženém člověku Radiu. Představitel tohoto hlavního hrdiny filmu Cuba Gooding Jr. hrál velmi dobře. Jsem spokojen i se zbytkem hereckého obsazení, třeba s hercem Ed Harris. Příběh je dobrej - mohl být lepší a celkově mě toho dost ve filmu ještě chybělo. Ale slušná jednohubka to je. Takže to hodnotím na 62% = *** ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Dojemnej příběh, skvělej Cuba Gooding a tradičně vynikajicí Ed Harris. Ono i takovýhle citový vydírání jednou za čas prostě neuškodí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding Jr., Ed Harris! Ti oba, mysím si, odvedli skvělé herecké výkony. Na nich celý ten dojemný příběh stojí, a jak se říká, že i padá, tak v tomto případě to neplatí. Nejde o nic složitého... Radio Kennedy je trochu pomalejší, než ostatní a trenér Jones se mu jen snaží v životě pomoct. A tak by měl činit každý z nás! 70% ()

Reklama

Reklama