Reklama

Reklama

Mothra tai Godzilla

  • Japonsko モスラ対ゴジラ (více)

Obsahy(1)

Lidstvo nalezne na moři obří vejce a následně ho odveze do Japonska. Od dvou víl se vědci dozvědí, že vejce pochází ze vzdáleného ostrova, kde vládne jistá Mothra. Jakmile se do Tokia vrátí stará známá Godzilla, vědci neváhají a odjedou na ostrov přemluvit Mothru, aby zničila Godzillu. Mothra jim vyhoví a odletí do Tokia zabít Godzillu. Godzilla však Mothru porazí a Japonsko nasadí do boje tanky. Ani ty však Godzillu nezastaví. Víly proto zařídí, aby se z vejce vylíhly larvy Mothry dříve. Stalo se tak a dvě larvy Mothry se vydaly zničit Godzillu. Pomstí svou matku? (Spinosaurus)

(více)

Recenze (30)

Lima 

všechny recenze uživatele

6) GODZILLA vs MOTHRA (1964)___ORIGINAL SHOWA SERIES 1954-1974___Mothra mě ze všech godzillích protivníků baví nejvíc. Má zajímavé „zázemí“ (božský původ, mytický ostrov, noblesní vzhled) a její „děti“, hlásné trouby a verbální kontakt s lidstvem v jednom, tedy dvě malé víly v oranžových šatičkách s kožíškem přes ramena, mě vždycky dostávají. Zde mají v godzillí sérii poprvé prostor a pomocí jejich sladkého zpěvu „Mosuraja, Mosuraja“ přemluví Mothru, aby lidstvu pomohla zničit Godzillu. Následuje mnoho soubojů Godzilly s Mothrou, s lidmi a se dvěma larvami (které se vylíhnou z obřího vejce, vyplaveného z moře a ukrytého do obřího inkubátoru), z nichž jedna se zakousne Godzille do ocasu a druhá na ní ze zálohy, ukrytá mezi skalami, stříká žlutý lepkavý sekret. Takže vcelku příjemný díl a óda na papundekl, plyšovou můru, modýlky tanků, letadel, vrtulníků, raketometů, kulisy ostrova, které jakoby z obrázku Strážní věže vypadly, přehrávající herce, spoustu patosu a všudypřítomného vážného tónu :o) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nejhustší děj, nejlepší hudba (ta především, dělá hodně). Vílí dvojčata překvapivě málo WTF. Vlastně doposud nejlepší Godzilla, byť Mothra je dost neohrabaná a na rozdíl od Godzilly její velikosti nevěřím ani na chvíli. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Velká zábava, která naivitu vyvažuje tučnou porcí parádně zpracovaných soubojů, skoro až fantasy feelingem a hlavně malou porcí debilního japonského humoru. Může být. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kvalitná campy zábava. Najväčším plusom je poctivý príbeh so zaujímavou mytológiou okolo Mothry, i keď chcelo by to osekať tak o desať minút, resp. dať do filmu viac Godzilly, keďže tá sa objaví až po polhodine a oproti minulým dielom jej ničenie je obmedzené. Každopádne záverečný súboj Godzilla vs. Mothra a Godzilla vs. megalarvy je bohovský! ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Takový klasický díl,ale hlavně velice naivní. Honda za to nemůže,ten odvedl kvalitní práci. Může za to fakt,že Mothra prostě není rovnocený soupeř. Mothra jen upí kousat svými pidikusadli a foukat vítr a to proti Godzille prostě nestačí. Ani ten závěr s těmi larvami není tak dobrý jako třeba v Godzilla vs. Monster Zero. Takže průměr. Mothra se ale nemusí za nic stydět. Čeká jí velká budoucnost. A hned to předvede v dalším dílu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Upřímě Mothru mám ze všech monster nejméně rád, a to hlavně díky těm dvou scvrklím Japonkám které mě doslova pijou krev. Tady je proti Godzille což bylo fajn hlavně akční scény stály za to, jen je tu další naprostej špatně danej humor kterej na celé sérii nesnáším. No já si dávám od Godzilly zase nějaký čas pokoj. ()

Max-Wesslo 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapený, jak dokáže film z dílny Ishiro Hondy být i napínavý. Úvodní nález obřího vejce vyplaveného po velké noční bouři je tak záhadný, že by se i Shyamalan mohl přiučit. Ve srovnání s ostatníma Godzillama má tato velmi slušný scénář a vynikající hudbu a to z ní dělá zřejmě nejlepší film této série. I herecké výkony jsou nesrovnatelně lepší, už to nejsou jen primitivní výkřiky, ale propracované dialogy. Samozřejmě to člověk musí všechno brát s nadhledem, stále to má velkou spoustu chyb a nelogičností a pořád je to sranda. Ale myslím, že Honda měl k dispozici trochu větší rozpočet a je to znát. Objevuje se zde nový styl točení, kdy Godzilla už neničí jen plastové město, ale v popředí se objevují reálné záběry na město a za ním běží na plátně Godzillí pochod. Ve filmu jde zhruba o tohle: Po nálezu obřího vejce místními rybáři a obyvateli ho od nich odkoupí nějaký podnikatel s výhledem na velký finanční výdělek. Ale na scéně se objeví dvě malé trpasličí slečny z jistého ostrova, ze kterého vejce pochází, a varují podnikatele a také hlavní hrdiny snímku, aby vejce vrátili nebo se stane něco hrozného. Hrdiny jsou dva novináři (žena fotografka a muž) a nějaký vědec. Ti se snaží přemluvit podnikatele, aby vejce vrátil (marně). Z ničeho nic se z hlíny vyhrabe Godzilla a začne ničit nevinné městečko, až dokráčí k velkému inkubátoru ukrývajícího vejce a začne ho ničit. Naši hlavní hrdinové mezitím na výpravě na ostrov Mothry přemluví místní obyvatele v čele s trpasličíma ženama, aby poslali Mothru proti Godzille. Začne velký boj matky o své dítě. Ale Godzilla všelicos vydrží a postupně na ní útočí ještě stovky hraček (tanky, letadla, děla) a nakonec taky dvojčata vylíhnuvší se z vejce. Jak to skončí neprozradím, abych nespoileroval. Výhradu bych měl proti lidskému útoku, protože stále se opakující záběry děl střílejících na Godzillu začnou nudit. Ale na závěr potvrdím úvodní větu, že mě film dosti překvapil a zaslouží si v rámci Hondovy série alespoň 4 hvězdy. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Štvrtý "godzillí" príbeh má v sebe potenciál, priznávam, že vkladaný humor mi dosť prekážal, evidentne sa tvorcovia rozhodli, že musia svoju sériu obohatiť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Trvalo tři roky než se obě monstra postavila proti sobě. Paradoxně se tak stalo v době, kdy od následujících dílů změní Gojira strany a začne pomáhat lidem. To však nic nemění na tom, že souboje obou monster do jisté míry uchvátili většinu fanoušků této monster série. Začátek filmu probíhá opět kolem již vyzkoušené šablony, kdy se diváci nejprve seznámí se všemi důležitými postavami v ději. Tentokrát však nechal Tokio oddychnout a rozhodl se trochu poničit jiné město. První polovina filmu se točí okolo obrovského vejce, jehož obsah zůstává zahalený pod rouškou tajemství. Tedy ne pro ty jenž svědomitě sledují režisérovy filmy pěkně popořadě. Byl jsem rád, že zde opět zazněla lyrická píseň "Mosura No Uta". Ta už bude s Mosurou navždy spjata.Opět zde máme šanci sledovat již zaběhlé triky, které už snad ani nemůžou nikoho znechucovat. Někoho možná nebaví se dívat na ničení papírových baráků a přehlídku dětských hraček viz modely tanků a aut – jenže právě tyto momenty japonští diváci na této sérii milovali společně s gigantickými hrdiny nejvíc. Lidé si už totiž zvykli, že se ničeho lepšího nedočkají ( což měli pravdu, protože se tyto triky objevují až do posledního dílu celé série) a tak nad nimi přestali lámat hůl. Pokud se vám zdají hrozné, nudné a nezajímavé, tak se na ostatní Gojiry ani nedívejte! S každým dalším dílem jde totiž kvalita celého snímku rapidně dolů. Tedy až na pár výjimek. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No nevím je dost dobře že nám každý díl dá dobré monstrum proti Godzille ale tady mi to moc dobré nepřišlo. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Mothra je super - už ako larva sa vie inteligentne uhýbať spŕške kameňov, ako motýľ vie vláčiť samotného Godzillu za chvost a neodmysliteľne k nej patria víly-dvojičky, ktoré vedia ľúbezne spievať. O posledné spomenuté som sa síce pred sledovaním obával, no nebolo treba. Godzilla nie je iba prehliadka monštrier, je to aj naivný príbeh plný pátosu a do neho tieto rozprávkové víly zapadli bez problémov. Akokoľvek však môže byť príbeh fajn, stále je jednoduchý a moju pozornosť vyše hodiny neudrží. Ubrať tak 10 minút ľudskej drámy v prospech Godzillých súbojov a nemal by som čo vytknúť. Súboje sú totiž aj tentokrát vrcholom filmu. 70% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Sme ešte v 60. rokoch, séria ešte nestihla nachytať tu obrovskú dávku detinskosti, ktorej sa to podarilo v 70. rokoch ( aj keď mne osobne to nevadí ). Už by sa mohla nejaká československá distribučná spoločnosť ( možno najlepšia by na to bola Řitka ) zobudiť a vydať tieto filmové skvosty. Tie dva kúsky ktoré boli u nás vydané, a o ktorých viem, nestačia. ()

seeker23 

všechny recenze uživatele

Tento Godzillí crossover má v sobě díky eco-fantasy rovině ukrytou jak zvláštní poetiku tak infantilnost i pohádkovou naivitu v nejvyšší možné míře. Hodná Mothra je až dojemná a díky její neantropomorfnosti dostávají souboje opravdu bizarní charakter: buď obletování v motýlí podobě či panožení a hryzání do ocasu v podobě housenčí - no bavil jsem se náramně. A i triky už jsou mnohem zdařilejší než dříve, nedočkáme už se trapných igráčků a i tančíky už nepůsobí natolik modelovitě. Klišé jsou tak monstrózně absurdní, že občas opravdu těžko hledat, zda je přesah ke komičnosti záměrný čí nikoli (proč hrozící a hrozivá Godzilla neustále zakopává?) - o to je však zajímavější tyhle filmy sledovat. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Není to žádná tragédie-pořád je to příjemná zábava, ale tentokrát mi tam pár věcí prostě nesedlo. Ty dvě malé zpívající trpaslice mi lezly pekelně na nervy, nemůžu si pomoct ale měl jsem pocit, že herec v godzillím obleku je po většinu natáčení namrdaný jako čolek-no a pak je tu finální absurdní "bitka" godzilly s dvěma larvama při které se dozvíme, že asi nejzranitelnější místo godzilly je špička jejího ocasu(ten hysterický amok co spustila jsem trochu nepobral :D) a, že Godzilla která se lehce vypořádá i s celou armádou(tentokrát až překvapivě vynalézavou) vlastně porazíte, když jí hodíte do moře obalenou do záclony........No peklo :D ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Problém u kaiju filmů této éry je v tom, že Ishirô Honda a jeho spolupracovníci natáčeli v neskutečně rychlém sledu, a tak bylo potřeba natáčení přizpůsobit. To se projevuje v tom, že animatronika v podstatě vymizela, tedy v případě Gojiry, protože ten je většinou jen kostýmem člověka, což nevypadá tak dobře. Společných záběrů s Mosurou nebo Mosurami je pak strašně málo. Je to škoda, protože právě animatronika dává těmhle filmům neskutečné kouzlo. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

モスラ対ゴジラ Teda trochu mi bylo líto pánů Kumayama a Torahata, kteří chtěli jen rozjet byznys, v podobě zábavního parku pro rodiny s dětmi, které by si po celotýdenním shonu mohli trošku odpočinout. Bohužel necivilizovaní ostrovní lidé, kteří ještě pořád serou v křoví a celý den se jen válí a jí bobule, nemají pro tento způsob života pochopení. Tragický osud tak dostihl tyto dva pány. Jinak Gojira je v tomto díle opravdu naštvaná a není divu. Úplně každý jí totiž nakopává prdel. Z mého pohledu hodně kvalitní kaiju film. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší příklad Godzilly ve své zláté Showa éře. Oproti King Kong vs. Godzilla se zde zub času takřka nepodepsal a Godzilla Vs. Mothra je dodnes ukázkovým dobrodružným sci-fi a vrcholným Kaiju filmem. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Místy překvapivě vážné konverzační drama na pozadí demolice Godzillou. Honda poprvé představil jednu z nejikoničtějších postav mytologie. Mothra a její magická historie, larvy, víly, naštvaná Godzilla a (překvapivě) funkční herci. Jsem zvědav, jak si s Mothrou a její fantasy mytologií poradí americká produkce. Na široký mainstream je to stále přeci jenom dost bizarní, ač neuvěřitelně zábavné. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Plnotučný kaiju monster movie - gumová Godzilla, modýlky tanků, papundekl... Tady to ale vůbec nevadí! Oproti King Kong vs. Godzilla je méně bláznivější (i tak je ale bláznivá dost), bláznivost ale nahrazuje skvělá dramatická hudba (první zjevení Godzilly dokonalé!) a propracovanější příběh (můří mytologie - až na ukvičená dvojčata fajn zpestření). úžasně roztomilá plyšová vizáž Mothry je už jen třešničkou na dortu. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Chudinka Godzilla, ona byla vlastně jenom veliké trdlo a oni na ni za to byli oškliví. Vždyť prakticky všechno, co zbourala, rozbila vlastně omylem a ti hloupí lidi na ni pak stříleli hračkami... :( ()

Reklama

Reklama