Reklama

Reklama

Krásy Řecka: Ostrovy

(seriál)
  • Německo Griechenland von Insel zu Insel (více)
Německo / Řecko, 2013, 3 h 45 min (Minutáž: 45 min, Alternativní 5x52 min)

Režie:

Johannes Backes

Scénář:

Johannes Backes

Kamera:

Jörg Adams

Hrají:

Gregor Höppner (vypravěč)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Řecko neznamená jen moře a krásné pobřeží. Poznejte kouzlo i jiných jeho oblastí. Vydejte se poznat půvab řeckých ostrovů. Od Kyklád, Dodekán, přes Krétu až po Jónské ostrovy... Řecko je země hustých lesů a zasněžených hor, vysokých útesů i holých písčin. Jeho přírodním krásám se vyrovná jedině historický význam. Zažilo první evropské civilizace, zakladatele filozofie i rozhodující bitvy. V tomto seriálu uvidíte pozoruhodné letecké záběry malebných zátok, dechberoucích pohoří, divokých říčních delt, idylických vesniček a starobylých klášterů. Tentokrát se vydáme na pět řeckých ostrovů, kde se znovu setkáme s obyčejnými místními lidmi. Rybáři, mniši, sochaři mají vlastní jedinečný pohled na zdejší historické stavby, posvátná místa, starodávné tradice a kulinářské umění. Zavítáme na Kyklády a vulkanický ostrov Santorini, Dodekany nedaleko tureckého pobřeží, světoznámou Krétu, Peloponéský poloostrov, na který jako první turisté zavítali starověcí Římané, a na Jónské ostrovy v čele s oblíbeným letoviskem Korfu. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

RottenFox 

všechny recenze uživatele

Tak nadějné téma, kór pro milovníka Řecka, jako jsem já, a takhle to zpráskat. Jsem zvyklý, že většinou v podobných dokumentech zaberou trochu času nějakou hňupovinou. Ale zbytek pořadu vyplňují záživné věci pro místo typické. Tady jsou to jen ty hňupoviny. Většinu zde ukázaných míst jsem navštívil a musím říct, že tenhle dokument stojí fakt za vyliž. Zrovna z takových zajímavých míst to mohlo být opravdu lepší, tohle je promarněný materiál. Hvězdičku dávám za to, že tam občas člověk mimoděk někde v pozadí zahlédne známou krajinku... ()

subic 

všechny recenze uživatele

1. díl Kyklády, což je hlavně Náxos a Santorini, 2. díl Dodekany, což je hlavně Rhodos, 3. díl Kréta, 4. díl Pelopones, 5. díl Jónské ostrovy a hlavně můj oblíbený Korfu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ó, slnečné Grécko, Ty krajina krásna, pradávna. Ty si kolískou európskej kultúry a demokracie. Z Tvojich ušľachtilých ideálov sa sformoval náš životný štýl. Tvoje víťazstvá nad ukrutnými barbarmi nám dali príklad sily a hrdinstva. Tvoja fylozofia, umenie, veda, šport... to všetko má pre nás nevyčísliteľnú cenu. To od Teba pochádza všetko, čo nás charakterizuje, Ty nádherná, starobilá Hellada. Si perlou Stredomoria. Si matkou Európy. Si kusom raja na Zemi. Ach, milované Grécko ako rád by som Ťa opäť navštívil. *** ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama