Reklama

Reklama

Euforie

(festivalový název)
  • Švédsko Euphoria (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Oceňovaná švédská režisérka natočila podle vlastního scénáře drama o otevírání a léčení starých ran. Film zasazený do blízké budoucnosti sleduje cestu dvou povahově odlišných a léta odloučených sester na tajemnou evropskou kliniku. Ines doprovází Emilii a do poslední chvíle netuší, kam sestra výletem do luxusního resortu míří. (Febiofest)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (27)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Eufória je presný opak toho, čo pri tomto filme zažijete. Teda jedine, že by ste milovali smrteľné choroby a smrť. Vtedy to bude pre vás vzrušujúci zážitok. Pochmúrny príbeh je vycibrený silnými dialógmi a veľmi kvalitnými hereckými výkonmi oboch zúčastnených, ktoré naozaj vyzerali ako sestry. Dalo sa to pozrieť. Len nechápem, či všetci hodnotiaci videli tento film dosť dobre. Taký diskutér sochoking sa sťažuje, že vo filme ani raz nevidel postavu matky, ktorá je 5 rokov mrtvá... ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Ach tyhle umělecky tragické (nebo spíš tragicky umělecké) filmy! Závažné téma (jak jinak než života a smrti), postavy ze zarytě statečnými výrazy (sevřené rty a zírání do daleka), ohňostroj a pokojné smíření, které má diváka uzemnit do hlubin lenošky, kde zůstane (zírat do daleka se sevřenými rty) o samotě rozjímat (jak jinak než o životě a smrti). Houbeles. Odpověď na otázku, jestli svoboda člověka sahá až sáhnutí si na život, mívá jinou odpověď, když dojde na lámání chleba, než při filozofování u obrazovky s krátkým chorobopisem a dlouhou chvílí. A byla už filmově položena mnohem lépe. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Celkom som prekvapený, že v záhlaví k filmu nie je spomenutý Mark Stanley , ktorého som nedávno videl v hlavnej úlohe v psychologickej pochmúrnej dráme Dark River .V tejto snímke hrá tiež jednu z podstatných rolí a je smutné, že chlapík, ktorému v tomto filme nefunguje ''péro'' nemá tu, na tejto strane, nahodené ani svoje meno! No mňa by to asi určite sralo... Osobne mi film nesadol. Na Evu Green s jej lesbickým účesom som sa nedokázal pozerať a charakter, ktorý hrala, zase vystáť! Obe segry riešili vzťah s matkou, ktorá vo filme ani nevystupuje (čo mne osobne dosť vadí) a teda nevieme, či máme byť nasraní na ňu, alebo na ktorúkoľvek zo sestier. Možno vám sa to bude ľúbiť, takže na základe môjho komentu by som film neodsudzoval. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak Euphoria na mě ani trochu nefungovala. Lisa Langseth mě neoslovila jako scénáristka, ani jako režisérka. Popravdě nebýt účasti Evy a Charlese, tak bych tady splétal ostrou kritiku, kde by se to hemžilo výrazy jako patetické, dostatečně nevygradované, nevyužitý potenciál námětu... . Jenže Eva Green, Eva Green, Eva Green. Nikdo nedokáže cedit tak velkou škálu emocí skrze mimiku, jako to umí ona. Přestože je dvorní herečkou Lisy Langseth Alicia Vikander, tak tady si to všechno pro sebe urvala tato neuvěřitelně emoční kráska. Bez její účasti by byla Euphoria nudný film o povahově rozdílných sestrách, které se vypořádaly s traumatem z mládí natolik odlišně, že k sobě ztratily cestu. Najdou se asi dvě zajímavé myšlenky, ale jinak je to jako na motivy naivní povídky dvacetileté holky. Chybí tomu hořkosladkost, jakou umí čeští tvůrci. Ale protože jsem měl po dlouhé době možnost vidět Evu...tak za to ty dvě hvězdy dám. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

O nejtěžších tématech způsobem, který chce důkladně prohledat každé zákoutí dospělé duše. Činí tak ale bloudivě, zdlouhavě a před nejtěžšími volbami nebo okamžiky často uhne, zidealizuje je nebo se jich hlavní hrdinky doberou pomocí rozporuplných vedlejších postav. Komplexní ambiciózní nápřah tak dopadá jen s poloviční silou, jakkoli se Alicia s Evou překonávají. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Bavorsku (Německo). (sirjohn)
  • V květnu 2016 bylo oznámeno založení společnosti Vikarious Production, patřící herečce Alicia Vikander. První počin společnosti bylo podílení se na tomto filmu. (sirjohn)

Reklama

Reklama