Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(16)

Když lékařskou praktikantku vtáhnou do světa webtoonů stvořeného jejím otcem, zaplete se do záhadné vraždy, ve které má nějakou roli i sám hlavní hrdina příběhu. (Netflix)

Recenze (21)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Až to uvidím podruhé, bude to fundovanější komentář (tenhle seriál poskytuje možnost pořádně si intelektuálně zařádit, jak říká Verbal, přepnu do yntelechtuálního módu:)). Nicméně i na poprvé musím říct, že mě titul bavil, série velmi překvapila, tím jak je na korejské poměry relativně originální, hravá, neustále se žene kupředu nečekanými stezkami. Spíše, než romantika tady bylo hlavní napětí, kdy cesta do králičí nory byla velmi hluboká. Chodit na korejské seriálu s kauzalitou nedoporučuji (na rozdíl od filmu, kde to můžete chtít a čekat), přesto mi přišlo, že pravidla hry zde jsou, jen se neustále mění proměnné v rovnici. Han Hyo-joo výborná jako obyčejná přerostlá komiksová fangirl, co se nevzdává svého iracionálního snu, Lee Jong-suk jako komiksový hrdina Kang Chul je okouzlující hlavní hrdina. Fandové mohou být určitě rozladění tím, že na rozdíl od filmu jsou Korejci v seriálech prudérní, co bych za to dal vidět Han Hyo-joo v černém luxusním prádle, to by byla ikonická scéna (na tohle si Japonci v pohodě troufli s Nanao Arai v sérii Siren z roku 2015). Série je velmi svěží a lehká, ale začíná mít později potemnělé odstíny, akce je relativně pomálu, ale napínavé to je, děj Vám nedá vydechnout. Seriál mě vtáhl, nenutil mě přeskakovat děj, nebo si říkat, proboha co to zkouší? Naopak stále jsem, jako u vytržení čekal, jak z nového průšvihu vybruslí i tentokrát. Výborně zahrál vedlejší roli jednoho záporáka Kim Eui-Sung, který si svoji dvojroli vyloženě užíval. Kamera prvních pár dílů celkem vymazlená a vynalézavá, pak už jen tradiční řemeslná zručnost, nic překvapivého, OST po instrumentální stránce bez výhrad, rád si ho poslechnu. Seriál trochu trpí tím, že začátky pozdějších dílů začínají stylem dorovnáme kousíček děje, nebo to zopakujeme zminula trochu jinak, ale ne vždy se to povede. Je velká otázka, zda zběsilé otáčení dějem se dělo vlivem tlaku a zběsilé improvizace scénáristky, která prostě musela každý díl něco vymyslet, nebo to prostě brala jako výzvu záměrně si sama dopředu komplikovala práci. Bez ohledu na tohle však W patří k hodně zajímavým sériím, které mají potenciál zaujmout a zapsat se do historie této dékády. Určitě mrkněte i na speciál. Obvykle se Zízou shodnu skoro vždy na tom, která série je příšerná (ačkoliv je u diváků populární), tady i u některých jiných(např. The Innocent Man a Time Between Dog and Wolf aj.) to mám prostě hodně jinak. Lee Jong-suk tady nehraje nic výrazně odlišného od I can hear your voice, takže nechápu, co jí vadilo na jeho výkonu (jasně tam byla jeho postava jiná, komplikovanější, ale mimicky předvádí to stejné). ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Tentokrát budu zuřivý zastánce. Jsou to sice spíš slabé čtyři hvězdy a uznávám, že co hloubš jsem se zabrodila do děje, tím víc jsem měla pocit, že se brodí i děj sám, tj. že další vývoj řídí scénáristé a ne scénář jakožto organická, sám do sebe zapadající a sebe respektující entita. Některé zvraty se objevily opravdu z nouze, ne z už existující příze příběhu a jeho pevně daných zákonů. Pravidla se měnila za chodu - ale budu jejich elasticitu bránit, měnila se totiž teprve s tím, jak se oba světy víc a víc propojovaly a jak se rozšiřoval kontext. Je jasné, že s každým dalším odkrytým dílkem skládačky se vynoří i víc možností a zátaras, jak se světy manipulovat. Zkrátka jsem i přes pocit, že mě trochu lakují, neměla W dost. Během dne a půl jsem ho slupla od a do zet. Zásluhu za to má nejen Lee Jong Suk, který tu hraje cedník (těch děr a té krve), ale i hlavní hrdinka, zajímavá "novodobá" žena s kariérou, třicítkou na krku a krušem na kresleného Květinku. (No není nás víc?) Její nevyumělkovaný, ale naštěstí ani neponižovaný charakter působil osvěžujícím dojmem. Han Hyo Joo hraje everywoman, která ještě nemá život úplně vyřešený, zato zachraňuje životy jiných. A to i hrdinův. A to opakovaně. Je schopná a zároveň trdlo; je zamilovaná a zároveň pragmatická. V okoukaném ansámblu korejských popelek vede. (Naplno si mě získala ve scéně s županem.) Dál. Ostatní postavy mají méně prostoru než normálně, protože se nejvíc pozornosti centralizuje na protagonisty a antagonisty, znamená to tudíž méně odlehčujících scének a různých roztomilůstek bokem. Stejnou mincí se také elegantně vyhneme laciným bojům o chlapa, intrikám a triviálním zaplňovačkám, co nikoho beztak nezajímají, anebo rovnou obtěžují. Líbí se mi ta celistvost, cíl. Řekněme, že na začátku je jen obrys obrázku - na konci ho máme vybarvený, aniž by se pořád lítalo a listovalo celými omalovánkami a pleskalo se kousek žluté tady, kousek modré tam bez ladu a skladu. Je to rewarding, ten jeden dokončený obraz. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Poté, co se na monitoru objevilo "W final episode", mám podobné pocity jako Bláznivý pes, věřím a jdu psát komentář, protože nechci (na rozdíl od Bláznivého psa) čekat týden (ale on vlastně nečeká). Prostě. Seriál, ve kterém jsem okolo dvanácté epizody v duchu prosil o chvíli oddychu. Nedá se říci, že tento seriál člověka "drží". Tento seriál člověka "vycucává". Má za sebou x epizod, x emocí a ještě musí dál přemýšlet. ()

Zelilu007 

všechny recenze uživatele

W pro mne nebylo těžké ohodnotit. Do první poloviny skvělá, promyšlená a pěkná podívaná. Asi už lze tušit jak to pak na člověka působilo po přehoupnutí do druhé poloviny, kdy se vše absolutně nevím ani jak změnilo a seriál se snažil protáhnout děj a vůbec celou tu myšlenku do nezdárného konce. Konec jako takový byl už opravdu poslední kapkou. Nelogičnost a vůbec mi to tedy nepřišlo jako happyend. Je mi to docela líto, protože to mělo super myšlenku a tak nějak jsem si i zvykla v průběhu na Lee Suka, ale tohle se jim opravdu nepovedlo. ()

Ivuse 

všechny recenze uživatele

W začal a já byla u vytržení, nápad geniální, herci úchvatní. Seriál mě strhl a já se těšila na každý další díl a nemohla se dočkat až následující týden ty další vyjdou. Jenže pak se něco stalo a já si u jedenáctého nebo dvanáctého dílu naplno uvědomila, že mi něco chybí, a že už to vlastně trvá déle. Kde se to jen zlomilo? Co se vlastně stalo? Nejspíš v bodě, kdy jsme uviděli vrahovu tvář a autorovi se stalo to, co se mu stalo, v tu chvíli byla moje reakce: WTF?. V mnohém souhlasím s komentářem od = Tomas.Senti. Hlavně souhlasím s "uspěchaností příchozích scén" a také to považuji za největší problém. Myslím si, že když člověk W sledoval zároveň s překladem, tedy s odstupem týdne mezi díly, tak měl možnost lépe se zamyslet nad vývojem a tím pádem mu docházelo, že má seriál jisté mezery (sledovat ho bez větších pauz, tak věřím, že bych od seriálu odcházela jako smyslů zbavená) :D nezamýšlela bych se, ale hltala to se vším všudy. Na konci mi zůstalo hodně otázek, nedořešené věci a já byla docela vytočená. Chemie mezi hlavními hrdiny byla, ale vztah mohl být lépe do hloubky rozvinutý, abychom pochopili, proč se do sebe vlastně tak šíleně zamilovali. Hyo-joo jsem viděla asi poprvé (oprava, já ji viděla poprvé v Iljimae, ale tam jsem měla oči asi jen pro hlavního hrdinu! :-D protože jsem vůbec netušila, že ona byla jeho vyvolená -_-) - dialog u výtahu mě dostal do kolen. Doufám, že si Jong-Suk příště vybere nějaký méně překombinovaný seriál, protože já toho chlapa žeru, i ten jeho široký úsměv, který někomu přijde creppy. :D :D Ale víte, co mě bavilo nejvíc? Přechody scén z hraného na kreslený webton (to mi přišlo naprosto špičkové). ()

Galerie (213)

Reklama

Reklama