Reklama

Reklama

Cestovatelé časem

(seriál)
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
Kanada, (2016–2018), 25 h 52 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Brad Wright

Hudba:

Adam Lastiwka

Hrají:

Eric McCormack, MacKenzie Porter, Nesta Cooper, Jared Abrahamson, Reilly Dolman, Patrick Gilmore, Leah Cairns, J. Alex Brinson, Jennifer Spence (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Tým pěti "cestujících", kteří cestují z velmi temné budoucnosti pod vedením tajemného "ředitele". V podstatě jsou schopni promítnout/přenést své vědomí na lidskou bytost, která buď umírá, nebo má v úmyslu zemřít v 21. století. Každý tým se skládá z historika, lékaře/doktora, dvou vojáků a jednoho vůdce. Jejich vědomí se přenáší na náhodnou osobu stejného pohlaví, jako je osoba z budoucnosti. Žijí v těle svého hostitele, zatímco pracují na svém poslání. Historik je také schopen informovat a přednášet události, které se stanou v 21. století, a tak je možné tyto události ovlivnit nebo změnit. (AXN)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tváří se to dost vážně, ale u seriálu, který se zakládá na premise cestování zpátky do minulosti, krádeži těl lidí těsně před jejich smrtí a záchraně světa, bych možná čekal raději nějaký ten nadhled. Uvidíme, sympatické obsazení a docela ok atmosféra mě nutí koukat dál, ale v poslední době mám z originální produkce Netflixu pocit, že kvantita začala vítězit nad kvalitou. Snad je to jen přechodné období a streamovací gigant se zase rychle sebere. 7/10 ()

bruxmeister 

všechny recenze uživatele

Dokud nebudete více do hloubky přemýšlet o principech cestování časem, tak si seriál užijete. Nejvíc mě bavila deep undercover atmosféra, která se postupem času v sérii vytrácí, protože hlavní postavy kvůli ústupkům v ději stále více porušují vlastní pravidla, které se nám tvůrci snažili vštěpit od začátku seriálu. Postupně to degraduje na "trotlovskou" úroveň logiky v rozhodovacím procesu postav, kdy vlastně samy popírají díl za dílem účel, pro který byly v post apokalyptickém světě vyškoleny/vychovány. Škoda, první půlka série je fakt zábavná. ()

Reklama

Thommy91 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní díl mě doslova nadchnul. Slíbil důmyslnou podívanou. Bohužel svůj slib nedokázal dodržet. S každým dalším dílem upadal do stereotypu béčkových, mnohdy až céčkových seriálů. Druhou sérii jsem sledoval už jen ze setrvačnosti a mezi jednotlivými díly dělal stále větší prostoje. Úvod třetí série mě zase zaujal s zkoukl jsem ji na posezení. Byl jsem celkem příjemně překvapen. Iikdyž seriál pálí od boku jedno klišé za druhým, tak si najde čas i na kvalitní momenty. Jakoby si však autoři uvědomovali, že současný stav už zachránit nemůžou, ukončili třetí sérii s myšlenkou restartu...Každý ať si na to udělá názor sám. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Špičkový seriál prezentující zajímavou premisu cestování v čase, která je ale jiná, než byste čekali a nedočkáte se v ní laciných časových paradoxů, které mají překvapit za každou cenu, neboť tvůrci se soustředí na jednosměrnérné cestování do minulosti, resp. naší současnosti, ve které se rozehrává pohlcující thrillerová zápletka, která si libuje v napětí a chytrém vyprávění, nikoliv v nelogických hrátkách s časem. Titulní skupina agentů z budoucnosti je velice sympatická a každá postava má své klady i zápory, díky kterým působí velice lidsky a přirozeně a budete se rádi zajímat o jejich osudy. Travelers jsou málo známým seriálem s výtečně vytěženým originálním konceptem, který by si zasloužil více pozornosti a větší popularitu. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Brad vylezl ze svého SG stínu, a z mého pohledu ho to hezky vykoplo nahoru. Travelers frčí na zajímavém nápadu kvantového provázání a přenosu vědomí v čase, a byť v každém dílu sledujeme takový proces, který nastartuje klíčový děj dané epizody, jde však i o něco jiného, než jen o velký plán, jak vyhrabat lidstvo budoucnosti ze sraček, kterým dala základ společnost 21. století (AI to ale nepochybně nebyla). Takže nejzajímavější částí je adaptace cestovatelů, kteří převezmou životy svých hostitelů. U téhle třísériové pomalejší jízdy jsem si hodně užívala kameru, kde občas převzaly vládu téměř statické celky a polocelky snímané extrémně širokoúhle a extravagantní přechody do detailů. Na mě osobně to mělo atmosféricky emotivní efekt a vlastně i osvěžující, no a taky pro mě zcela neznámé kanadské obsazení. Palec nahoru za postavu Davida! ()

Galerie (347)

Zajímavosti (3)

  • Herci Ian Tracey (Ray) a Jennifer Spence (Grace Day) už oba předtím hráli v seriálu Continuum (od r. 2012), který se také zabýval cestovateli časem z budoucnosti do naší současnosti, kde ztvárnili postavy Jasona a Betty Robertson. (Nyan)
  • Cestovatelia z budúcnosti sa pokúšajú zabrániť zrážke vesmírneho telesa so zemou, podobne ako v československom seriáli Návštěvníci (1983). Konanie cestovateľov v obidvoch seriáloch riadi vyspelá umelá inteligencia. (BufordTannen)
  • Interiéry, které v seriálu (v epizodách Ave Machina – 2017, 11:27 – 2017, Perrow – 2018) reprezentují nemocnici, jsou stejné jako v seriálu Dobrý doktor (od r. 2017), kde také reprezentují nemocnici. Ve skutečnosti se jedná o prostory patřící Vancouver Community College. (Chufu)

Reklama

Reklama