Reklama

Reklama

Bowling for Columbine

  • Kanada Bowling for Columbine (více)
Trailer 1

Vážný i humorný, sarkastický pohled na posedlost USA zbraněmi. Na pozadí masakru na Columbineské střední škole se režisér Michael Moore vydává na pouť po Spojených státech, aby blíže prozkoumal příčiny, které ženou Američany neustále žít v paranoidním strachu před zlem, servírovaným všemocnými médii. Slavný celovečerní dokument se stal kasovním trhákem a vyvolal vášnivé polemiky mezi diváky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (391)

Anstoss 

všechny recenze uživatele

Dokument je velmi působiví a v mnoho ohledech donutí člověka se zamyslet nad otázkou, proč by člověk měl mýt doma střelnou zbraň. Jediné co bych namítal Mooreovy v jeho bezesporu nejlepším filmu je, že je hodně jednostranný a tak mnohem víc než dokumentem se stává propagandou. Tím se Moore, jak dokazuje ve svém filmu Captain Mike Across America, ani netají. Pro ty co mají po shlédnutí BfC jasno a souhlasí se statistikou vražd v Americe střelnou zbraní jen namítám, že ve Švýcarsku má téměř každý občan doma zbraň. Statistika vražd je ovšem nejnižších v Evropě. 7/10 ()

IvanM 

všechny recenze uživatele

Skvělý až do chvíle, kdy Moore cítí, že jen sledovat a komentovat nestačí. Zátah na obchoďák a Charletona Hestona je pateticky trapný. ()

Pattrick 

všechny recenze uživatele

Amerika, země neomezených možností.. Proč v Kanadě je zastřeleno méně lidí než v USA, protože jste vypatlanci, proto.. ()

madline24 

všechny recenze uživatele

Tenhle dokument mě moc neuchvátil, ale jen mě utvrdil v tom, co si myslím o americké "kultuře" obecně (a to není nic dobrého). V takových chvílích jsem opravdu šťastná za to, kde jsem se narodila a žiju, protože v případě života v zemi "svobody" opravdu není o co stát. ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele

Mnozí tvrdí, že je to zjednodušující a manipulativní. Není, je to jen osobité a s názorem jako všechny Moorovy filmy. A je to skvělá kombinace černýho humoru, absurdity a krušné reality, občas ždíme emoce víc než by mi bylo milé, ale to je holt ta americká potřeba a Michael Moore přes všechny hejty na Ameriku ve všech svých filmech je právě naprosto typickej Američan. Miluje tu zemi tak, že mu nezbývá, než o ní točit takový filmy. Odhaluje pokrytectví mocných a hloupost všech věřících, že rozhodují jen oni sami o sobě a že jistotu svobody jim dává bouchačka. Btw. Manson za odpověď - "nic bych jim neříkal, poslouchal bych,co chtějí říct oni, to je to, co nikdo neudělal" by zasloužil šestou hvězdu. ()

petr8991 odpad!

všechny recenze uživatele

Tento snímek je klasická progresivistická chujovina, ale celkem by ušel nebýt té debilní sebenenávistné animované pasáže... ()

Související novinky

Shame on you Mr. Bush!

Shame on you Mr. Bush!

26.09.2006

Známý výrok Michaela Moora vyslovený při přebírání Oscara za dokument Bowling for Columbine v roce 2002 byl jedním z prvních otevřených útoků na Bushovu administrativu a takříkajíc zavedl nový trend … (více)

Reklama

Reklama