Reklama

Reklama

Znovu zrozen

Trailer

Obsahy(1)

Toshiro (Tak Sakaguchi), bývalý příslušník zvláštních jednotek, nyní vede poklidný život na japonském venkově. Navzdory zdánlivě pokojné existenci se však Toshiro snaží zkrotit destruktivní sklony, díky nimž se kdysi stal předním vojákem v elitní jednotce zabijáků. Když se jeho bývalý velící důstojník, tajemný Fantom (Akio Ôtsuka), rozhodne vystoupit ze stínu, aby se pomstil, Toshiro se vrhne do víru vražedného běsnění namířeného proti skupině nemilosrdných vrahounů. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

animario 

všechny recenze uživatele

Naivně jsem čekal něco jako japonskou verzi Jasona Bourna,ale Re:born je japonsky podivnej akčňák.První půlka se mi líbila,cool a tajemnej Tak Sakaguči s výrazem kitanovskýho jakuzáka,v boho hadrech a prvních combatech s anonymníma zabijákama(ulice a tel.budka nejvíc).Po nesmyslným příchodu jeho 2 sidekicků ale odstartuje dost amatérská repetetivní jízda,bez motivace,souboj v lesích působí jako choreograficky slušnější studentskej film(ale použití rýče a srpů chválim)a hlavní obrejlenej nepřítel byl spíš xmíchu,stejně jako závěr.Ach-jó.. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Plusom je pochopiteľne "zero range combat" systém v jeho fyzickosti, mrštnosti, efektívnosti a dôraze, ktorý ponúka niečo, čo dokonca aj v tomto subžánri vidíte iba zriedkavo. Zamrzia občas až stroboskopicky bleskurýchle strihy, ktoré odsúdia viaceré kombá na detailnejšie študovanie až s vymoženosťou play/pause prehrávania. Príbeh sa snaží aj o akýsi twist, ale v porovnovaní so spomínanou choreaografiou hrá iba druhé husle. ____Akcia z hladiska prezentacie efektivneho (rozhodne nie efektneho) zneskodnenia protivnika pri optimalizacii pohybov a energie je naozaj impozantna. Ovsem prave takyto typ kontaktnej konfrontacie so sebou nesie aj riziko mensej prehladnosti pre filmove spracovanie v kombinacii s menej prehladnym strihom. A to sa u Re:born miestami objavuje. Ono vlastne ani to mozno velmi lepsie natocit neslo, ak chceli zachovat tu efektivitu a mrstnost zvoleneho stylu boja v jazyku hraneho filmu. ____ P.S: Preto ak chcete o danom systéme boja vedieť viac a aj si ho lepšie vychutnať pre študovanie, odporúčam rozhodne viaceré making-of videá k tomu filmu na youtube, ktoré bez limitov strihu hraného filmu ponúkajú väčšiu prehľadnosť. 7/10 ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Toshiro Kuroda (Tak Sakaguchi) pracuje v obchodě se smíšeným zbožím a stará se o dívku jménem Sachi (Yura Kondo). Toshiro vede poklidný život, ale je to bývalý voják ze speciálních jednotek, kterého dožene minulost... K mínusům patří slabší příběh a pomalejší rozjezd, protože na delší souboje si divák chvíli počká. Do 50. minuty je to docela slabota, protože Tak Sakaguchi se v akci předvede pouze ve čtyřech kratších scénách (náměstí, noční ulice, obchod a telefonní budka). Jakmile se děj přesune do lesa, začíná inferno, které končí teprve závěrečnými titulky. Bojový systém Zero Range Combat je velice rychlý, efektivní a kromě končetin se v něm používají krátké zbraně s čepelí (posloužil i malý rýč s teleskopickou násadou). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Rok očekávaný Re:Born je konečně v plné palbě a byť jsem byl lehce skeptický ( Japoncům akci moc nevěřím), tak tohle se vlastně povedlo, ale o nějakém velkém nadšení se také mluvit nedá. Příběhově mě to téměř vůbec nebavilo a občas jsem se ztrácel v tom kdo je proti komu, ale samotná akce je rozhodně zajímavá a nabídla něco nového. Sice zamrzí občas kamera, která je často příliš blízko a nechybí i nenáviděné střihy, ale nebylo to tak špatné jak v jiných filmech. Hlavní hrdina je opravdu frajer, nový Bruce Lee minimálně v rychlosti. Mrštnost, dynamika a efektivnost s nožem je místy neuvěřitelná a velmi mě potěšil souboj s malým rýčem, což jsem doposud nikde neviděl. Většina akce se odehrává uprostřed džungle a na čistý souboj s rukama zde dojde tuším jen na dva? Většinou se používají právě nože a jiné sečné zbraně a je to naštěstí i pěkně krvavé. Finále představí nový bojový styl, ale moc mě nenadchnul. Technicky je to spíš průměr. Bavil jsem se a myslím, že si chlapi za snahu zaslouží 4 hvězdy. 70% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na Re:Bornu jsou jasně patrné dvě věci ... první je ta, že se jedná o nadšenecký projekt několika kaskadérů, a druhá je, že budget na film šel snad celý z kapes filmového štábu (fakt je vidět, že je to nízkorozpočťák jako prase). Děj je velice prostý a až videoherně hloupoučký ... ale na to tak nějak sere pes, když tvoří jen 25% filmu. Zbytek je prostá close combat likvidace ... dalo by se říct, že je to něco jako trošku horší japonský Raid (i tady si hlavní choreograf zahrál jednoho z hlavnějších záporáků). A já doufám, že od téhle bandy, ještě něco uvidíme, a dostanou trošku více peněz. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Akční choreograf Yoshitaka Inagawa si ve filmu také zahrál v roli vojáka, který má krycí jméno Abyss Walker. (Rominator)
  • Někdy v počáteční fázi vývoje filmu u projektu figuroval Sion Sono, protože má v závěrečných titulcích kredit Collaborated with original draft. (Rominator)

Reklama

Reklama