Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modrooký postrach je zpět – a bude se mstít... Potulného pistolníka Djanga zná na Divokém západě každý. Modrooký samorost cestuje z místa na místo, vyhledává vrahy a další odsouzence k trestu smrti a pomocí speciálně upravené oprátky jim pomáhá přežít vlastní smrt. Tyto své dlužníky pak využívá k menším prácičkám jako vydírání či zastrašování; brzy je však čeká větší úkol, jímž se navždy vykoupí z jeho služeb. Django totiž kdysi přišel o ženu, kterou nade vše miloval, a nebude mít klid, dokud její zhoubce nebude za svůj čin náležitě potrestán. Čas odplaty právě nadešel… Snímek z roku 1968 volně navazuje na slavný Corbucciho western Django, namísto Franca Nera však postavu vychytralého pistolníka hraje Terence Hill. Rolí charismatických záporáků se ujali Horst Frank a George Eastman, režisér Ferdinando Baldi ubral oproti Corbuccimu na syrovosti a přidal na humoru a dialozích. Závěrečné vyrovnání je nicméně velmi působivé a film se tak v sérii djangovských westernů řadí k těm nejpovedenějším. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Někde jsem slyšel Tarantina říkat, jak si představuje, že Djangova žena, které v původním filmu Django veze květiny na hrob, byla černoška. No tenhle "prequel" tuto fantazii vyvrací, byla to blondýna 😅. Každopádně solidní špageťák, jsem rád, že jsem ho měl možnost vidět. Hlavně jsem si užil herce v hlavních rolích, Hill, Eastman i Frank byli prostě skvělí. Zpracování bylo sice na italský western spíše průměrné, ale pár drsných a povedených scén by se tu našlo, například epické uhoření Eastmanova záporáka v saloonu, nebo stylová závěrečná "přestřelka" na hřbitově. Celkově tedy tenhle kousek Corbucciho klasice ostudu rozhodně nedělá, i když ta byla přece jenom minimálně o třídu lepší, takže hodnocení tři silnější hvězdičky bude muset v tomto případě stačit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Terence Hilla mám ve škatulce pohodový týpek co zfackuje kdejakýho grázla a ještě mu přitom sežere fazole, ale nikdy nechybí humorný nadhled, ale tady je Terence fakt drsnej a nasranej, tak nasranej, že ani nesežere ani fazoly. Charisma z něj jde na míle daleko až mě mrzí, že podobně ostrý týpky nehrál častějc. ()

Reklama

kyLuke 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování původního Djanga s Francem Nerem . Terence Hill je výborný , film je velmi dobře natočený a má zajisté propracovanější a tak trochu jiný scénář , než předchůdce . Nicméně starý Django se mi zřejmě líbí více , protože má prostě větší spád , ale to nic nemění na tom , že je film "Ať žije Django" Výborný ! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film rezisera Ferdinanda Baldiho povazujem Odia Il Prossimo Tuo, tuto ide o vyslovene priemerny western navyse len so samotny Hillom, bez Spencera. Hill cestuje od A cez B, C, D ... aby tu a tam vykonal spravodlivost ... skoda len ze reziersky je to nudna rutina, dialogy dobre, ale žtempo o nicom, a Terence Hill by tymto v zivote neprerazil - drsnakov bolo ako zrniek piesku niekde na morskej plazi. Potom uz v 70-kach zacal tocit tie prave talianske blaznive komedie - a tym aj duo BS/TH pretrazilo : 66 % ()

anais 

všechny recenze uživatele

Každý pohled na Terence Hilla mi i přes skvělou imitaci Franco Nera bude na tváří probouzet úsměv. Ať se mračí sebevíc, prostě to nefunguje. Ani ta banda nevinně odsouzených, které v tomto filmu zachrání před šibenicí, ho nebere zcela vážně a podfoukne ho. Ale vážně. Tento film o Djangovi má o fous větší spád než originál, skoro stejného hrdinu, fajn písničku a docela dobrý příběh. A to je trochu problém, protože podobných filmů (nejen o Djangovi) jsou tucty. Ten původní svou odtažitostí hlavního hrdiny a corbucciovsky pomalejším tempem vytvořil kult. Hillův Django se sympatickým úšklebkem je prostě fajn až moc. Ale ten závěr na hřbitově je parádní! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Po úspěchu westernových komedií s Budem Spencerem a Terencem Hillem byl tento film v Německu v 70. letech předabován a uveden jako komedie. Obsah byl zcela změněn a stopáž zkrácena na 82 minut. Django (Terence Hill), zde pojmenován Joe, tu dokonce několikrát mluví o Budu Spencerovi a odkazuje na společné filmy s ním. (odpadlik123)
  • Django (Terence Hill) je fiktivní postava, která se objevuje v řadě spaghetti westernů. Původně ho hrál Franco Nero v italském filmu Django (1966), od té doby se objevil ve 31 filmech. (sator)

Reklama

Reklama