Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Modrooký postrach je zpět – a bude se mstít... Potulného pistolníka Djanga zná na Divokém západě každý. Modrooký samorost cestuje z místa na místo, vyhledává vrahy a další odsouzence k trestu smrti a pomocí speciálně upravené oprátky jim pomáhá přežít vlastní smrt. Tyto své dlužníky pak využívá k menším prácičkám jako vydírání či zastrašování; brzy je však čeká větší úkol, jímž se navždy vykoupí z jeho služeb. Django totiž kdysi přišel o ženu, kterou nade vše miloval, a nebude mít klid, dokud její zhoubce nebude za svůj čin náležitě potrestán. Čas odplaty právě nadešel… Snímek z roku 1968 volně navazuje na slavný Corbucciho western Django, namísto Franca Nera však postavu vychytralého pistolníka hraje Terence Hill. Rolí charismatických záporáků se ujali Horst Frank a George Eastman, režisér Ferdinando Baldi ubral oproti Corbuccimu na syrovosti a přidal na humoru a dialozích. Závěrečné vyrovnání je nicméně velmi působivé a film se tak v sérii djangovských westernů řadí k těm nejpovedenějším. (Česká televize)

(více)

Recenze (66)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Terence Hill jako Django, stejné modré oči, stejný ohoz , ale o nějaký ten pátek míň, protože Preparati la bara ! by se dal brát de facto jako prequel Corbucciho Djanga. Ze začátku jsem si vůbec nemohl zvyknout, Baldiho pojetí je daleko hravější a ukecanější než syrový a mlčenlivý originál, komické postavičky, zejména poštmistr, mne přímo iritovaly a Hill přes všechnu snahu prostě není Nero. Postupem času jsem ale srovnávání hodil za hlavu, šlo to celkem snadno, protože příběh se vcelku povedl, Django začal být temnější a duo záporáků Frank a Eastman prostě nemohlo zklamat. Nakonec přišlo ještě Djangovo přímo epické vyrovnání s oběma zloduchy a já byl nadmíru spokojen. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že Terence Hilla mám ve škatulce pohodový týpek co zfackuje kdejakýho grázla a ještě mu přitom sežere fazole, ale nikdy nechybí humorný nadhled, ale tady je Terence fakt drsnej a nasranej, tak nasranej, že ani nesežere ani fazoly. Charisma z něj jde na míle daleko až mě mrzí, že podobně ostrý týpky nehrál častějc. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

K tomu, aby si člověk uvědomil, jaký je originální Django klenot, si stačí pustit tento o dva roky mladší "prequel". O tom, že Terence Hill je tou nejlepší možnou náhradou za Franca Nera, není pochyb. Téměř všechno ostatní je ale strašné. Pokud si nechcete kazit chuť celým tímto (značně nepovedeným) snímkem, pusťte si to zhruba v čase od 1:14 do 1:17. Toto je jediná skutečně povedená scéna z celého filmu. Jediná, která dělá původnímu Djangovi čest. Zbytek nestojí za nic. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Terence Hill je minimálně stejně dobrý jako Franco Nero, záporáci jsou skvěle démoničtí (modrooký Horst Frank, drsný dlouhán George Eastman), hudba skvělá a celé je to příjemně svižné. Takový lepší průměr, ale asi jediný poživatelný z toho nepřeberného množství Djangových sequelů. 60%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Perfetní špageťák....jeden z lepších a mých oblíbených.... Tentokrát v Djangovi poznáme slavného herce T.Hilla, k nepoznání podobný Nerovi, zachmuřený vážný výraz, rychlá ruka, modrá očka a role, která mu slušela, škoda, že jich měl v životě jen několik takových.!! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Westerny mám celkem rád, ale toto má s westernem společné jen koně a oblečení, jinak je to takové na můj vkus příliš moderní (kulomet na konci) . ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie som si istý nakoľko ide o oficiálnu časť série, ale nie je to zlý film. Ale ani výnimočný. Nemá toľko originálnych prvkov ako "jednotka", ale vo výsledku je len o trochu slabšia. Zásluhu na tom má aj scenár, kde postupne ani neviete, kto má byť hlavný záporák a po zastrelený pár adeptov, začne film strácať na napätí i zaujímavosti. Vďaka tomu pôsobí finále takmer famózne - skôr to však pripisujem tomu, že som už nečakal takúto priam nevyhnutnú scénu... Hill dobrý, ale jeho postava mohla mať trochu väčšiu hĺbku... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování úspěšného westernu, tentokrát s Terencem Hillem v hlavní roli. Překvapivě mě film bavil o něco více než v případě Nerova "Djanga" a ani zde nechybí skvělá scéna s kulometem. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Django je skvelá postava z Divokého Západu, dva roky pred týmto filmom jej dal Franco Nero punc kvality. Pokračovanie si však zahral až v roku 1987, tu ho vystriedal rovnako charizmatický Terence Hill. Treba uznať, že to zvládol výborne a posúva priemerný western trochu vyššie. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Každý pohled na Terence Hilla mi i přes skvělou imitaci Franco Nera bude na tváří probouzet úsměv. Ať se mračí sebevíc, prostě to nefunguje. Ani ta banda nevinně odsouzených, které v tomto filmu zachrání před šibenicí, ho nebere zcela vážně a podfoukne ho. Ale vážně. Tento film o Djangovi má o fous větší spád než originál, skoro stejného hrdinu, fajn písničku a docela dobrý příběh. A to je trochu problém, protože podobných filmů (nejen o Djangovi) jsou tucty. Ten původní svou odtažitostí hlavního hrdiny a corbucciovsky pomalejším tempem vytvořil kult. Hillův Django se sympatickým úšklebkem je prostě fajn až moc. Ale ten závěr na hřbitově je parádní! ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro mne docela zklamání. Táhne se to jak smrad, spousta okecávaček, ale hlavně nelogického chování postav. SPOILERY. Třeba u úvodního přepadení dají jistící ránu smrti vozkovi, ale Djangovi ne. Taky nevíme, co Djanga tak táhlo k tomu padouchovi, charakter se moc nemění, takže musel být hajzl už předtím. A co to je za nápad udržovat si jako bandu mstitelů odsouzené na smrt? A pak je filmařsky hodit přes palubu jedním mexikáncem? Líbí se mi scéna na hřbitově, která působí jako slušný prequel daleko lepšímu Djangovi s Francem Nerem. Líbí se mi i scéna „podej mi tu pistoli za hlaveň“. Ale celkově je to takové upocené, se skoky v ději, nelogičnostmi, které mne štvaly. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Víš, mám rád lidi, lidi totiž většinou mají dost rozumu na to, aby se nenechali zabít !! Tak proč takovej nemůžeš bejt i ty, Django ??" ()

erl 

všechny recenze uživatele

Skvělý Django! Nera vystřídal Terence Hill který tu ztvárnil svoji životní roly. Příběh je na špageťácký poměry nadstandardní. Režie Baldiho je velice slušná. Herecké obsazení dobré. Vše končí báječnou scénou s kulometem v rakvi. Klasika a povinnost pro všechny milovníky westernů. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Terence Hill je jako Django úžasný. Celkově se jedná o velmi solidní spaghetti western, který sice úrovně Corbucciho Djanga nedosahuje, ale i tak je to dobrá zábava. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Blbé provedení, blbý nápad, blbé dialogy, blbý scénář, blbé chování postav, blbá hudba, Terence blbě napatlaný krémem na boty. Blbost. Tady nebylo nic, o čem by se dalo mluvit kladně. Skutečně důstojný nástupce Djanga. Franco alespoň nevypadal směšně a... blbě. ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

První souboj na pistole hned v 5. minutě? To mi bylo jasný, že tenhle film se s tim mazat nebude. Bohužel se tvůrci nemazali ani se scénářem, takže se nám během filmu objeví tolik wtf, stejně jako uhrů na obličeji náctilété smažky po provařeném víkendu. I přes krátkou stopáž jsem se párkrát přistihnul, jak mi padaj víka a dalo to hodně odříkání to dojet na jeden zátah. Není to vtipný ani nadsazený, jen rádoby drsný. Ale holt je to furt Terence! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Za najlepsi film rezisera Ferdinanda Baldiho povazujem Odia Il Prossimo Tuo, tuto ide o vyslovene priemerny western navyse len so samotny Hillom, bez Spencera. Hill cestuje od A cez B, C, D ... aby tu a tam vykonal spravodlivost ... skoda len ze reziersky je to nudna rutina, dialogy dobre, ale žtempo o nicom, a Terence Hill by tymto v zivote neprerazil - drsnakov bolo ako zrniek piesku niekde na morskej plazi. Potom uz v 70-kach zacal tocit tie prave talianske blaznive komedie - a tym aj duo BS/TH pretrazilo : 66 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nebyť záverečného guľometu a mena Django, iba ťažko by som hádal spojitosť s Djangom z roku 1966. Jednotka je samozrejme o čosi lepšia - je atmosferickejšia a obsadenie hl. hrdinu je tiež kvalitnejšie. Predsalen Nero sa hodí na rolu frajerského tuláka ovládajúceho zbrane určite viac ako Hill. Neviem ako to dokázal, keď po tej meganakladačke bol o pár minút fit ako rybička - asi má superschopnosti. Zato záporáci dodávajú dvojke väčšiu šťavu a hoci je príbeh trochu nesúrodý, nemožno snímku uprieť dobré remeselné spracovanie, aspoň čo sa týka akcie. ()

Reklama

Reklama