Reklama

Reklama

VOD (1)

Námorný seržant Mike Stevens (Armie Hammer) dostane rozkaz zlikvidovať v púšti vodcu teroristickej bunky. Mike je dobrý sniper, ale v rozhodujúcej chvíli zaváha a situácia sa osudovo zvráti. Spolu s kolegom Tommym (Tom Cullen) sa musia dať na útek a bežia priamo do mínového poľa, kde Mike stúpi ľavou nohou na mínu. Úplne sám a bez možnosti pohybu musí prežiť najbližších 52 hodín. Tak dlho totiž trvá záchranná misia, ktorý by mu mohla zachrániť život. Ide len o to, či to psychicky a fyzicky vydrží. Pátrajú po ňom teroristi, ohrozujú predátori, slnko, smäd a blíži sa piesočná búrka... (TV JOJ)

(více)

Recenze (74)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Docela neotřelý námět ovšem né natolik atraktivní, aby se divák bavil celých 106 minut. Finální rozuzlení se dalo odhadnout už z traileru, za to palec dolů, alespoň Armie Hammer je sympaťák a pár momentů bylo zajímavých, ale celkově pouze průměr v každém ohledu. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sú tu. Medzi nami. Filmy s minimom postáv. Odohrávajúce sa na brutálne obmedzenom priestore (truhla, miestnosť, auto). Mína je ďalším z nich. A zároveň je ikstý dôkaz toho, že podobné záležitosti majú super zápletky. Ale nie scenáre. A to je ku*va rozdiel. Niečo také „extrémne“ má šancu zaujať diváka počas krátkometrážnej stopáže. Nie počas celovečernej. Takže po dobrom rozbehu a uchádzajúcom strede prichádza rozvláčne finále, ktoré diváka ubije do polokómy a nakoniec je rád, keď prídu titulky. Paradoxne, Mína získa napätie, drajv a atmosféru až ku koncu, kedy na rad príde viacero solídne mrazivých flashbackov, ktoré vás možno dokonca mierne dojmú. Poteší hlavný hrdina, ktorého nemáte chuť vlastnoručne zavraždiť, čo je veľké plus, pretože je to jeden z minima hercov, ktorých tu uvidíte. Nanešťastie niekomu „múdremu“ napadlo natiahnuť chabý námet až na takmer dve hodiny. To je (samo)vražedné. Takže 2*. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Začátek nadějný a pak se to začalo hroutit, věřím, že měl halucinace, ale bylo jich nějak moc a pak SPOILER: myslím, že jako zkušený voják by měl tušit a kdyby trochu písku odhrabal, tak by mu to docvaklo, co mu říkal místní vesničan. KONEC SPOILERU. Tak si alespoň poskládal priority a vztahy v rodině........ doufám. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco při terapii u psychiatra se standardně sedí na gauči, mariňák Mike Stevens při ní stojí na kusu železa.. Italské autorské duo Fabio a Fabio zastávalo ještě před natáčením názor, že mít šarmanta Armieho Hammera v hlavní roli znamená pro jejich film smrt. Neměli pravdu, byl mrtvý už dávno.. Utopen v zbytečných monolozích, s ohledem na obsah šílené délce, nefunkčních halucinacích a papírem šustícím filozofování, při němž si voják stojící na nášlapné vartě ujasňuje životní priority (v tomto případě alespoň ještě jednou rozeznít Annalbell jeho výsosti paní Wallisové). Nestydatý spoiler: S myšlenkou na pískem zavátý rezavý berberský kastrol (či něco v tom smyslu) si už od začátku nelze nepohrávat.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Postaviť celý film na tomto obľúbenom prvku z prevažne vojnových filmov, keď vojak skočí na mínu mi prišiel ako slušný nápad, síce sa tu toho dalo dosť pokaziť, ale veril som tomu a navyše filmy odohrávajúce sa na minimálnom priestore s jednou výraznou postavou sú väčšinou zaujímavé, preto som sa na Mine tešil a musím povedať, že som teda veľmi príjemne prekvapený, lepšie to už asi ani dopadnúť nemohlo. Už úvodná akcia mi prišla obstojná a hlavne umožní si obľúbiť hlavného hrdinu, Armie Hammer ma tu teda až prekvapivo dosť baviť, je to sympaťák, má dobre napísanú postavu a nemá to problém utiahnuť aj herecky. A celá časť na míne je podľa mňa v rámci možností skvelo zvládnutá, nechýba nejaká tá akcia, aj keď samozrejme nič veľké, ale aj tie nočné strety s vlkmi dokážu zaujať, rovnako ako jedna výraznejšia prestrelka, stretnutia s civilmi tiež zaujmú a rovnako ako aj v iných podobných filmoch si film síce musí pomáhať flashbackmi alebo nejakou tou paranoiou, čo mi často dokáže pokaziť celý film, ale tentoraz aj tu môžem len chváliť, flashbacky dokážu pridať na emóciách a tie paranoidné prvky sa mi zase zdali režijne a vizuálne veľmi vyspelé, na to, že sa nejedná o nejaký výrazný a ambiciózny film je to až prekvapivo skvelo podané. Len z toho finále mám teda poriadne rozporuplné pocity, je to síce originálne a možno aj trochu nečakané, aj keď v priebehu sa predsa len nejaké tie náznaky nájdu, ale inak to hlavného hrdinu, ktorého som si celý film vážil a fandil mu dosť poníži. Takže asi by som bol radšej za klasické a očakávané ukončenie, ale ani tomuto nemôžem uprieť zaujímavosť a takto si na neho budem spomínať dlhšie. A režijne tu nemám absolútne čo vytknúť, film nepotreboval žiadny vysoký rozpočet, ale aj tak má atraktívny vizuál, dobre zvládnutú akciu, fungujú emócie, rovnako ako paranoidné prvky, tu nemám čo vytnúť. A aj hudba sa mi celkom páčila. Takže pre mňa je Mine veľmi príjemné prekvapenie a bavilo ma to viac, než väčšina podobných a omnoho slávnejších filmov. Veľmi dobrý film. 78% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kterak americký voják neuposlechl rozkaz a Alláh ho ztrestal. Kouzelný nápad o chlapíkovi, který uprostřed pouště stoupl na minu a musí čekat 52 hodin než dorazí kamarádi z pyrotechnického útvaru má jednu velkou chybu a tou je délka. Armie Hammer přežívající v poušti je fajn, ale ve chvíli, kdy začne mít halucinace film stočí poselství od k přežití k žádosti o ruku a to je... divné. Mina má spoustu skvělých scén - písečná bouře, která přivane mrtvolu s baterií do vysílačky, ale odvane vysílačku, hladové vlky - ale nepřináší nic nového. Kouká se na to ale poměrně dobře a ta premisa je prostě neodolatelná. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bol som poriadne navnadený, mám rád tento typ filmov o prežití. Prvá hodina je fajn, všetko klape, ale potom prišla tá problematická druhá necelá hodina, ktorá trvala večnosť, bola neskutočne naťahovaná a to najhoršie čo mohli urobiť je kombinovať vidiny, halucinácie a spomienky s realitou. Skôr či neskôr by v týchto podmienkach začalo v hlave magoriť každému, to je isté. Nevadilo by mi zopár takýchto záberov alebo scén. Režisérska dvojica však nemala dosť a kombinuje a kombinuje až z toho vznikol guláš...Stačilo sa krotiť a mali by sme tu výborný film, takto ostalo len pri pokuse o dobrý film. Všetkým, ktorým sa film páčil, ale v konečnom dúsledku sklamal ako mňa odporúčam podstatne lepší a kratší francúzky vojnový film Piege . 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tohle hodně bolelo. Mine je k uzoufání předvídatelnou sbírkou těch nejšablonovitějších armádních/válečných klišé, a taky film, jehož veškeré (na papíře možná silné) scény zabíjí nevhodná melodramatická hudba. Legračně přepálený akční začátek a roztříštěný emo konec bylo obojí vyloženě utrpením sledovat, jediným plusem filmu zůstává sem tam ucházející Hammer a prostřední část, drze opisující od 127 hodin. Videokazety na tyhle trapný low-budget céčkový paskvily! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Začiatok ma bavil a tým to skončilo. Ako Armie Hammer skočil na mínu a ako sa čas priblížil ku konečne dĺžke filmu, to začínalo byť čoraz viac nudné. Tvorcovia si vykopali hrob hlavne tým, že je film prišli dlhý, pretože stáť na míne celý film, kde sa skoro celý čas nič nedeje, to skrátka nemôže fungovať. Natočené je to pekne, keby sa to ale zostrihalo na takých 85 minút, určite by to nielen mňa viac bavilo, ale navyše by sa tam viac dialo a hlavne by to malo lepšie tempo. Záver filmu trošku predvídateľný, ale stále je fajn a radím ho medzi klady. 55% - 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl film z roku 2014 Piégé, asi bych byl dějem filmu nadšen. Takhle se ale neustále vkrádal pocit, ž už jsem to viděl a že je to prachsprostá vykrádačka. Samozřejmě to bylo krapet jiné a neříkám, že to bylo špatné. Např. rozhovory s Berberem a všechny ty halucinace byly docela zajímavé. Já osobně bych zřejmě využil tělo mrtvého kolegy, když už bych se rozhodl z miny odskočit. Překvapuje mne, že to hrdinu nenapadlo. Je vidět, že film netočili Amíci. Z hrdiny by se na konci stal ještě větší hrdina, tady se vrací rozsekán na maděru... Vezmem-li v úvahu, že každý druhý voják jezdí na mise aby zdrhnul z domova a každý třetí má nějaké trauma z minulosti, pak po takovémto zážitku s nimi asi už armáda nemůže počítat... Ke konci se film už dost táhnul a já si začínal přát aby si to rozmyslela buď mina, nebo Mike. Hammer mně v hlavní roli celkem bavil, jen mně krapet štavlo, že jsem to viděl v italském dabingu.. Přeci jen šlo o Amíky a tak ta italština mi tam úplně nesedla. Celkově dávám filmu za tři plastikové vojáčky. * * * ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|59%| Rozhodně to není špatný film, téměř po celý čas se dal úplně v pohodě sledovat. Jenže celkově mě až tak moc neoslnil. První cca půle snímku byla ale víc než vydařená. Úvod je zajímavý, pár přestřelek, díky nevydařeného zásahu a až v cca 20 minutě se šlápne na minu. Scéna, kdy parťák hlavního hrdiny šlápne na minu a přijde o obě nohy je drsná a realistická. No, po čase se film začne věnovat pouze onomu vojákovi, který uvízl na mině. Celé je to zajímavé, jenže po čase mě to přestane bavit. Ne, že bych se nudil, prostě je tu pár věcí, které mi neseděli. Třeba když si představuje nebo vidí ducha svého zemřelého parťáka, má vidiny jeho Jenny apod. K tomu takový divný závěr. Takže škoda té pokročilé druhé poloviny, jinak by mě to možná bavilo víc. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že čo som čakala, to som aj dostala ... napriek všetkému som sa výrazne nenudila a Armiemu Hammerovi to v tej púšti vskutku pristalo. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Lákadlo na válečný film, který NENÍ VÁLEČNÝ. Jenom nějakej kokot tam stojí v pustině na mině a vzpomína na píčoviny. Parádička. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komorní survival o stojící na jedné postavě vojáka, který se snaží osvobodit z nášlapné miny. Bohužel je tato myšlenka zpracována dost nezajímavě a tvůrci si připravili minimum nápadů, čím by diváka udrželi v napětí. Jsem zvědav film "The Wall" který zpracovává podobnou myšlenku "uvěznění", ale vypadá mnohem zajímavěji. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kým mal labu na míne, tak sa to ešte dalo. potom už nevedeli čo tak prišli spomienky, halucinácie, preludy a to bola zívačka, hoci jemu sa s vyschnutými perami zívalo asi už ťažko. Kľačať na slnku pol filmu nie je divácka extra trieda na sledovanie a z hľadiska počtu hodín, ktoré mali prejsť to nie je ani vôbec reálne, už dávno by bola z neho krkovička. Ale aj sniper, ktorý odmieta strieľať je z ríše fantasy. Takže nie zlý nápad na film celkovo, ale konkrétne nápady do neho už chýbali. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Minimalistický príbeh s minimom postáv ( zväčša v retrospektívach ) rozpráva o jedinečnej psychickej katarzii amerického vojaka "uväznenom" na míne v púšti. Práve dôraz na psychológiu je atraktívny a posúva film vyššie a ozvláštňuje ho. 3+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Maníků stojících na mině už tu pár bylo, ačkoliv většinou se jednalo o filmovou epizodu, protože postavit příběh jen na tom, že někdo stojí na bombě, zase není tak dobrý nápad. To si zjevně kluci španělský neuvědomili a tak postavili Hammera na minu, přidali k tomu černocha s turbanem, nějakou halucinaci, myšlenky na přítelkyni a hromadu všech klišé, na které si jen vzpomenete. A aby toho nebylo málo, tak vyústění, které eventuálně mohlo překvapit, naznačovali celou dobu. Zdrcnout to na hodinu, tak by se to asi dalo, ale tady těch minut bylo prostě moc. 35% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Film má slušnou šťávu, dokud se režiséři Ferda a Ferda, teda Fabio a Fabio, nerozhodnou prohnat hlavního hrdinu psychoterapeutickým mlýnkem nastřádaných životních strastí. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Pominu-li né příliš přirozené a racionální chování jak během prvotní akce, tak i potom - se jedná o písečnou nudu. Vyloženě mi pila krev ta vydírající a zejména generická hudba, co na sílu se snaží tahat z diváka emoce. A nesmíme opomenout naprosto frustrující chování toho milého pána, co tam našeho hrdinu poučoval, místo toho aby se mu snažil nějak pomoct. Bylo znát, že se scénárista snaží držet pevných mantinelů jen aby hlavní postavu udržel na té mině. Závěr je pohádkovej a jediné co mohu pochválit, tak pořádné nazvučení zbraní, za to i dávám jednu hvězdu, vlastně za zvuk celkově. Uvidíme co nabídne Wall. ()

Reklama

Reklama