Reklama

Reklama

Dobré mravy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2016–2017), 17 h 27 min (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Michelle Dockery, Juan Diego Botto, Terry Kinney, Lusia Strus, Todd Williams, Gideon Emery, Bobby Batson, María Botto, Daniel Faraldo, Michael Harding (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Letty Rainesová je zlodějka a podvodnice, jejíž život je vždy pouze jeden nesprávný krok či jedno špatné rozhodnutí od katastrofy. A přesně tak to má ráda. Po propuštění z vězení se snaží nějak vyjít, a když zaslechne, jak někdo najímá zabijáka na vraždu manželky, rozhodne se plán překazit. Rozpoutá tím divoké dobrodružství s okouzlujícím vrahem, když se společně zapletou do nebezpečného vztahu plného vášně. (Filmbox)

(více)

Recenze (18)

emma53 

všechny recenze uživatele

A prosím co nejrychleji další sérii. Tuhle jsem slupla na dvě části a nevím jestli mám milovat a litovat nájemného vraha, kleptomanku každým coulem, která miluje svého syna a bojuje o jeho navrácení s vervou sobě vlastní, její maminu (pěkné kvítko) s jejím truhlíkem, který má srdce na dlani, ale já je beru se vším všudy a poslední díl přímo vybízí k pokračování. Každá postavička je svojská a já bych je určitě viděla ráda ještě jednou. Je mi cekem jedno, že to na mě pomrkávalo mainstremem. Jak píše jeden uživatel, žádná nuda to není už od první klapky a problémů je tam hafo, které by chtěly doladit. A synek není vůbec žádné pako, jen mu přeji, aby se dobře rozhodnul, ona to totiž není vůbec žádná legrace.....a co agentka FBI a její zatčený, který tady má také své dané místo ? Určitě to chce pokračování.........a bude:-) ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyhodili ji ze střední, utekla z domova a už v 16 letech kradla, o rok později se sjela na veřejnosti. Následovaly další krádeže i jedna (ne)milá skutečnost: ve 23 se jí narodil syn Jacob. Když mu bylo šest, řídila pod vlivem drog, nakonec o něj přišla. Kdyby se předávkovala, nikomu by zřejmě nechyběla. Přeživší. Všechen její majetek je v jednom hotelovém pokoji. Když není ve vězení, jezdí z města do města, zdrží se stěží na pár týdnů a čeká na příležitost. Je zlodějkou, kapsářkou, podfukářkou. Zhruba tak zhodnotí šarmantní Javier, introvert, který je zároveň nájemným vrahem, jistou Letty. Osud je spojil a udělal z nich jeden z nejpodivnějších (obchodních, mileneckých) párů ever. Černohumorná dramatická série, kdy každá epizoda má krapet jinou strukturu/náladu a kdy o zajímavé zvraty není nouze. A další z velkých předností je pak Michelle Dockery. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jakmile se dostanete na šikmou plochu, už vám to pod nohama bude vždycky klouzat a ujíždět. Velmi povedený seriál. Chytrý, vynalézavý a skvěle zahraný. První polovina dýchá příjemným humorem, který v druhé polovině téměř vymizí, ale zato jej nahradí napětí a nečekané zvraty. Závěr pěkně zadělává na pokračování. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli nájemný vrah a mrcha zlodějská, kteří k sobě přes počáteční averzi nacházejí cestu. Na první pohled tak trochu kýč, ale když se ponoříte do minulost obou hrdinů, získávají jejich charaktery úplně jiný rozměr. Perfektně napsané a neustále se vyvíjející postavy jsou vůbec největší doménou seriálu a to neplatí jen o ústřední dvojici. Máme tu vykutálenou matku a jejího o generaci mladšího přítele, probačního úředníka se slabostí pro svou klientku, oprsklou agentku FBI a řadu dalších svérázných postav i postaviček, které promlouvají do osudů všech zúčastněných. Co se herců týče, tak tady hraje první housle výtečná Michelle Dockery, kterou fantasticky doplňuje Botto a za zmínku stojí i Lusia Strus. Doufám, že tohle neskončí jen u dvou sérií. 100% ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele

S1: Respect. Najzazivnejsi serial poslednej doby. Kvalitni herci, zaujimava zapletka, viditelny vyvoj, ziadna epizoda nebola nudna. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Náborový film byl vyroben pod záštitou Svazu zasloužilých nájemných vrahů a Asociace zlodějů a podvodníků. 1) Nejzajímavější na tomto bizarním příběhu jsou lidské charaktery. Postavy se mihotavě potácejí na hranici mezi peklem a očistcem. Vlastně jsou tu jen skoro samí záporáci, i když mají pár světlých chvilek. 2) Krkolomný závěr řady vzbuzuje úsměv. 3) 41letý Argentinec Juan Diego Botto (nájemný vrah Javier) má své skromné charisma, ale za okouzlujícího (obsah podle Filmboxu) bych ho tedy určitě neoznačil. 35letá Michelle Dockeryová (zlodějka Letty) propůjčuje své ožralé postavě pochybný zlodějský šarm, zatímco 60letou Ann Dowdovou (vyšetřovatelka FBI) bych v její roli ani nechtěl vůbec potkat. 4) Psáno po první řadě. 5) 7. 4. 2019 - Druhá řada k dobromyslnému vrahovi, který likviduje jen ty, co si to zaslouží a ke zlodějce se svědomím, která okrádá jen ty, které to nebolí, už nic nového nedodala. Není divu, že třetí řada nebude. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Mě to prostě nebavilo. Byť je tam dost celkem originálních postav, tak duo zlodějka a vrah v podstatě nic extra nepředvádí a řešení rodinných sraček mě fakt časem otrávilo. Jediný co Letty umí, když se něco pokazí, je narvat si flašku do krku a udělat další kravinu. Nalákalo mě hodnocení, ale druhou sérii riskovat nebudu. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Po recenzi na prvni serii na Tvzone jsem tomu dal sanci ne jen proto, ze me prekvapilo, ze jsem to na poprve minul, ale protoze me zaujala jedna vec. Ve zminene recenzi je dost vychvalovano velka rozmanitost kazdeho dilu a skakani mezi zanry. Moc jsem si to neumel predstavit, ale nejen, ze to tak opravdu je - co dil, to samostatny kus celku, ktery posunuje pribeh dal, odhaluje charaktery a pokkazde trochu jinym pojetim, ale hlavne to funguje. Na cistych pet hvezd to pro me neni, ale nuda opravdu nenastava a po druhe serii klidne pridam ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Po dvou epizodách první série jsem tedy hodně na rozpacích a mám podobné výhrady jako dalia ve svém komentáři. Kostra je dobrá, na základních postavách se dá stavět, a také jen letmo procházející figury naznačují obohacující potenciál. Hlavní slabinu zatím vidím v chatrném scénáři, který stěží drží děj pohromadě. Nabízí se srovnání s https://www.csfd.cz/film/331570-takovi-normalni-americane - podobná struktura, ale jak precizně propracované charaktery i příběh! Přesně jak píše dalia - přidání odlehčující komediální složky (samozřejmě v rozumné míře) by umožnilo akceptovat logické nesrovnalosti a nevěrohodnost jednání postav (nemá smysl uvádět příklady - jsou jich mraky). ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Je to tak prehnané,až je to nakoniec dobré.V hlavnej roli geniálna zlodejka a zabiják sicario plus černošský chlapec,akcia,humor,dráma.1.séria 80%.2.séria dosť stratila na tempe,začala sa tváriť psychologicky a až záver to trochu napravil 65%. ()

anaad 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý seriál někde na pomezí krimi a psychologického dramatu.Na jedné straně tu máme zlodějku, která si chtěla alespoň trochu dát do pořádku svůj zpackaný život, na druhé straně nájemného vraha, který ji přinutí ke spolupráci. Máme tu pár, který si nemůže věřit, který má problematickou minulost i přítomnost, přesto dokáže nakonec nějak společně fungovat. A i když můžeme sledovat řadu napínavých momentů, tak neméně velký důraz je kladen na vykreslení nejednoznačných hrdinů. Pokud máte rádi psychologické kriminálky, tak tento seriál rozhodně za pozornost stojí. 4,5* ()

Foxikus 

všechny recenze uživatele

Doufám, že to bude mít další série, protože to naprosto žeru. Úžasný seriál, kde mě nejvíce zaujala Michelle Dockery, jako hlavní herečka, coby zlodějka Letty, která narazí na nájemného vraha a jejich osudy se zapletou do sebe. Úžasné vyobrazení dnešní doby...co můžu na to říct...nemám slov...úžasné! Dávám 100% (5 hvězdiček) ()

Pierre95 

všechny recenze uživatele

Prostě pecka! Nemůžu se dočkat 2. série. Michelle Dockery zde předvádí herecký koncert a je to její zatím nejlepší role v kariéře. Přál bych jí za to minimálně nominace na Emmy a Zlatý Glóbus... ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii hodnotím jako průměr, i když závěr série byl svižnější a trochu mi vylepšil dojem z celku. Vadila mi jistá žánrová nevyváženost, která se projevovala i kolísajícím tempem příběhu, některé části byly napínavé, jiné rozvláčné a celkem nudné. Vzhledem k tomu, že je seriál označován jako drama, mi vadila i dost velká nevěrohodnost až absurdita postav, kterou bych u komedie spíše akceptovala. Jednoznačně největší předností seriálu je Michelle Dockery, která je velmi hezká a sympatická a patří k mým oblíbeným herečkám. Nicméně se samotnou postavou Letty jsem měla celkem problém, její chování mi často lezlo na nervy, navíc si neumím představit, že by takto silná alkoholička vždy vypadala perfektně a měla nad sebou takovouto kontrolu. A opravdu si máme přát, aby taková osoba vychovávala dítě? ()

slatkakuca 

všechny recenze uživatele

Doufám, že třetí serii natočí co v nejbližší době, protože mě ten seriál děsně bavil. Chvilku jsem uvažovala, že to u mě není 100% kvůli rozvleklejšímu řešení rodinných vztahů včetně boje o Jacoba, což mě nikdy moc nebaví, ale nakonec vyhrálo stoprocentní nadšení. Letty byla boží, hrozně mě bavila ta její parukovohotelová a alkoholicko kleptomanská poloha, mnohem víc než ta mateřská. No a Javiera bych asi taky milovala i přes fakt, že je sicario. Nejsilnější díly pro mě byly travesti club, kdy jsem napětím nedýchala a drogový dýchánek, ufff. ()

Reklama

Reklama