Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

První řada seriálu je pravděpodobně pro diváka, který nikdy nečetl knihy Douglase Adamse, zmatenou směsicí událostí, kdežto pro diváka, který je s Adamsovou tvorbou obeznámen, je seriál fantasticky zmatenou směsicí událostí. První série přináší obrovské množství akce, napětí, humoru, cestování v čase a zvláštních schopností na pozadí netypického vyšetřování podivného zmizení mladé dívky. (Necrotongue)

(více)

Recenze (13)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neopakovatelně osvobodivá a iniciační jízda fantasticky napěchovaná bizarními šílenostmi a gradujícím humorem, s hrdinou (Todd) směřujícím od pasivního tápání a rezignovaného povlávání k aktivnímu odevzdání se a (sebe)přijetí. Mistrně dotažený koncept holistického přístupu (Dirk a Bart), který nejen vedlejší postavy, ale i divák sám několikrát pocítí na vlastní kůži. Do pozdně podzimních večerů naprostá paráda. *** S O. na B12. *~ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komedie/Sci-Fi? Kam se ztratilo slovo mysteriózní? Sem by sedlo jako pověstná část těla na pověstnou nádobu na vaření. Do sledování seriálu se mi popravdě moc nechtělo a ukázalo se, že by to byla veliká chyba. Seriál obsahuje spoustu akce, cestování v čase, stěhování duší a zvláštních schopností a v neposlední řadě velké množství inteligentního humoru. Bavil jsem se přímo parádně a doufám, že na mě ve druhé sérii znovu zaskřehotá Bart. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně dobrý, seriál, který je divný, vtipný a vůbec ne trapný. Zápletka je tak zamotaná a propletená a propojená (všechno je totiž propojené), že nezbývá než s napětím až do konce sledovat, jak se to celé vyvrbí. Jsem zvědavý na druhou sérii. ()

Martrix

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi šestnáct let připadal mi Douglas Adams jako jeden z mála dospělých lidí, který chápe jak šílený svět je. Stopařova průvodce jsem s nadšením zkonzumoval i se všemi pokračováními...přestože některá stála za houby. Když jsem se k Adamsovi chtěl po cca 15-ti letech vrátit, nebavilo mě to a trochu zklamaně (snad ze sebe), jsem Průvodce ani nedočetl. Tento seriál mi potvrdil, že jakkoliv miluju britský humor, tak Adams i Prachett mi prostě nesedí. Nijak mě nepobuřují, ale nudí mě. Je to příliš jemné, bez pořádného nápadu. I když je to chytré, tak současně je to mile naivní a korektní. Po dvou epizodách jsem tento seriál utnul a vracet se k němu nebudu. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Poslední sci-fi tohoto typu, které jsem viděl, byl Stopařův průvodce a to je už hodně dlouho. K mému překvapení jsem se dozvěděl až po shlédnutí seriálu, že se jedná o stejného autora, což dává smysl a je zároveň také mým doporučením, pokud hledáte něco trochu jiného. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedená záležitost. Povídky jsem nečetl, ale Douglase znám skrzeva Stopařova průvodce. Jeho humor je tu patrný, suchý, ironický, zkrátka britský. Americký přínos je vedle přísunu většiny herců i v dobře zvládnuté struktuře vyprávění, což je u takto komplikovaného příběhu jedině dobře. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blazniva blbina, ktora bud ihned odradi, nadchne, alebo zaujme a budete zvedavy, "kde je pes zakopany". Obcas sa zadari a diel je napadity a vtipny, plny WTF-momentov a obcas je to tazka amatercina, skor trapna ako zabavna. Slabsi priemer. Berte to ako silny experiment a tunajsie vysoke hodnotenie berte silne z rezervou. Ak nie ste na totalne blbiny...ruky prec. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

***Sci-fi rozprávka pre deti aj dospelých s kurióznymi postavami, ktorá celkom baví***. Musím priznať že po prvom dieli som bol celkom unesený, hlavne ak vezmem do úvahy, že podobných námetov nie žeby vôbec nebolo, ale je ich hriešne málo. Hlavná postava lúzra pár exceláns (Elijah Wood) totiž zažije smršť udalostí, ktoré by si väčšina ľudí v jeho postavení zažiť priala. Pretože jeho byť krátky život je sériou nudy a samých nezdarov. A to sa samozrejme zmení. Hoci sa miestami hodne tlačí na pílu (scenár a dialógy) celkovo to nie je až tak zle vymyslené. Možno by sa dal spochybniť casting (hlavne u postavy Dirka) ale takmer všetky ostatné postavy mi v príbehu zatiaľ sedia ťip-ťop. Sviežim závanom je tu určite púštny kvet Jade Eshete v postave Farah. Vesmírne koráby a logiku tu nečakajte, zábavu - ako komu sadne - mňa bavilo. Na druhú sériu sa teším. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvom diely som si nebola istá, či v seriály pokračovať. Po druhom som si povedala, že ma to vlastne začína vcelku baviť. A po treťom? Pánimoji, narastajúca závislosť. Extrémne čudné, čudne extrémne, milo šialené, šialene milé a tak zábavné! Po miernom rozčarovaní sa zo seriálu stal klenot o cestovaní v čase a výmene tiel, plný úžasne uletených postavičiek, u ktorých sa však nezabudlo ani na príbeh, hĺbku a emócie. Od tretieho dielu ma to vlastne bavilo už len čoraz viac, zvraty, stretnutia, vysvetlenia, záhady, všetko tu malo svoje miesto pevne dané. Herecky, hudobne, scenáristicky i réžijne tu všetko šlape ako dobre namazaný časostroj a mne nemožno než dať plné hodnotenie - pretože takýchto podivností je v televízii potreba viac. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozobratý príbeh postrihaný na pásiky a poskladaný dokopy. Možno nejaký detail nesedí ale výsledky obraz sedí. Asi tak sa cestuje v čase pokiaľ všetko funguje ako má. Alebo je to tak keď sa niečo pokazilo a daný detail treba napraviť ináč výsledný obraz nebude existovať? Cestovanie v čase býva tradične problematické, obzvlášť ak sa spravia časové paradoxy (Rick and Morty snake planet time paradox). Film je postavený na tom že na konci všetko klapne do seba a dozvieme sa všetko. Jeden z hlavných hrdinov je však dirk a je veľmi otravný človek. Stále strháva pozornosť na seba a človek už čaká kedy dostane po papuli. He just never shuts up! Možno pre niekoho vtipné, pre mňa otravné. Najhoršie dopadli obaja side kicks ktorí môžu len pri vzájomnej výmene pohľadu na seba len pokrčiť ramenami a ísť s prúdom do neistej budúcnosti ktorá snáď všetko objasní. Najlepšie duo patrí dvojici detektívov ktorí idú logicky, síce sú o krok pozadu, ale dobiehajú v rámci možností viac než zodpovedne *raised eyebrows* ()

Majrek 

všechny recenze uživatele

Mně osobně okouzlil hlavně začátek série - byl úžasně Adamsovský - v originalitě, vtipných narážkách, absurdním chování postav i spletenci různých dějů. Postupně sice docházelo k rozplétání jednotlivých zápletek, ale zároveň se dál utahovaly vedlejšími ději, a to tak, že z nich nakonec vznikl gordický uzel všelijak zašmodrchaných myšlenek. A trochu mi tam nesedlo poměrně dost násilí, které pro Adamsovo vyprávění není typické. Ale budiž, rozhodně to byl vydařený filmařský počin... :) ()

Reklama

Reklama