Reklama

Reklama

Trailer

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Hrdinové první série se vracejí, aby se věnovali novému případu. Dříve, než si Dirka Gentlyho nějaký případ vybere, musí všichni řešit potíže, které jim působí Hugo Friedkin v čele Black Wing, sekce tajné služby. Události brzy nabírají tempo kvůli propojení dvou diametrálně odlišných světů a před Dirkem stojí téměř neřešitelný úkol... (Necrotongue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak obrovský propad v kvalitě mezi první a druhou řadou byl nečekaným překvapením a velkým zklamáním. Zatímco v první, géniem jiskřící sérii mj. skvěle vyzní, co vlastně holistický přístup a spolehnutí se na něj znamená, a všechny hlavní postavy projdou dost neotřelou iniciací a vývojem, v němž se upevní i pojivo mezi nimi, druhá série je pouhá spatlanina, která si vystačí s povrchní nápodobou a laciným papundeklovým světem. Člověku je chvílemi vyloženě trapné přistihovat Elijaha Wooda, ale i ostatní, kteří v jedničce pomohli vytvořit něco naprosto unikátního, najednou lapené v takovém nijakém přešlapu. Od půlky druhé řady už jsme si vyloženě přáli mít to za sebou a ke konci jsme doslova počítali minuty. Věčná škoda toho ve dvojce promrhaného potenciálu, nicméně jednička je skvost, který stojí za vidění sám o sobě. *~ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku to tak nevypadalo a Wendimoor jsem skousával horko těžko, stejně jako na sílu přidaný homosexuální pár Silase a Panta, ale i přes to všechno jsem si nakonec 2. sérii užil skoro stejně jako tu první. Pořád mě to bavilo, pořád je to dost šílené, pořád to mělo napínavý příběh a pořád mi tu všechny postavy připadaly více či méně zajímavé, včetně těch nových. Jenom škoda, že třetí série asi nikdy nevznikne... Podrobněji u komentářů k jednotlivým epizodám. 4* ()

Reklama

adako 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko sa tento seriál hodnotí len tak, sám o sebe, je totiž výrazne originálny, špecifický a nepodobný v podstate hocičomu inému. Druhá séria sa však dá hodnotiť vzhľadom na prvú. V skratke, zoberte hocijaké prídavné meno čo vás napadne k prvej sérií, umocnite to na druhú a dostanete druhú sériu. Je to šialenejšie, zábavnejšie, napínavejšie, rôznorodejšie... Jediná výnimka je "premyslenosť" (nenapadá ma vhodné slovo), proste keď sa človek pokúšal pochopiť prvú sériu musel sa nad tým trochu zamyslieť (za čo bol patrične odmenený). Tu je dej oveľa "priamočiarejší" (zase blbé slovo v spojení s týmto seriálom), netreba spätne rozplietať čo sa dialo aby to dávalo zmysel. Každopádne, stále je to super :) ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhou sezónu byla pro mě radost sledovat, bavil jsem se ještě víc než u první řady, a už ta byla skvělá. Pravda, nedočkal jsem se tentokrát žádného stěhování duší, ale místo toho mi tvůrci naservírovali pastelkovou říši Wendimoor i s jejími obyvateli a znovu to byl pořádný úlet. Příběh měl opět takové tempo, že jsem měl co dělat, abych ho stačil sledovat, humor byl perfektní, akce nezaostávala, Bart nikam nezmizela a ještě k ní přibyl Alan Tudyk v roli pana Priesta. Paráda. ()

Bingos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak druhá série mi zas mrdla xichtem o beton. Nesčetněkrát. Tak neuvěřitelný gejzír nápadů se jen tak nevidí. A nejbizarnější na tom je, že přestože seriál víří ve vodách brutální šílenosti, neustále je patrný pevný autorský tvůrčí záměr, ukočírované reálie a v dost nadneseném, holisticky multidimenzionálním významu to dává smysl. Ždíme emoce, dokáže fakt napnout a rozběhat mráz po zádech a vzápětí trhnout bránicí skrze nějaký vymazlený gag. Práce s postavama, kdy se neustále prohazují kladné, záporné a vedlejší role, je tak kurevsky neotřelá a svěží, že by byl Whedon hrdý. No a ve zkratce ještě vypíchnu pár věcí: Windemoor je geniální, hlavní záporačka (a hlavně její vývoj) k sežrání, Tudykův Mr. Priest je libovka a ač nejsem gay, Pantovi bych asi padl k nohám. V podstatě do písmene platí to co jsem psal u komentu k první sérii a další expanze celé té šlamastyky pro mě znamená jediné: nemůžu se dočkat třetí sezóny! PS: Třetí sezóny se podle všeho nedočkáme. Zamačkávám hořkou slzu, tohle byl klenot. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Farah Black (Jade Eshete) má na sobě v několika dílech modrou sportovní bundu s nápisem „D. Adams“, což je jasný odkaz na autora předlohy Douglase Adamse. (Milan25)

Reklama

Reklama