Reklama

Reklama

Nick Cave: One More Time with Feeling

  • Velká Británie One More Time with Feeling (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapela Nick Cave & the Bad Seeds charizmatického australského zpěváka vydá 9. září 2016 netrpělivě očekávané album Skeleton Tree. Fanouškům se ho chystá poprvé představit netradičním způsobem ještě v předvečer oficiálního vydání – jednorázovou celosvětovou projekcí filmu Nick Cave: One More Time With Feeling. Snímek je nejen detailním ‚making of' zaznamenávajícím vznik desky, ale také hlubokou osobní zpovědí Nicka Cavea, kterého v létě 2015 zasáhla tragická smrt jeho 15letého syna. Výsledkem je ‚drsný, syrový a křehký' hudební dokument, v němž zazní všech osm nových skladeb v pořadí již 16. studiového alba kapely. Hudba je protkaná rozhovory, zákulisními záběry i Caveovým vyprávěním a nahodilými myšlenkami. (Aerofilms)

(více)

Recenze (35)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Stojím tu poslední chvíle před západem, ve větru dešti s rozkvetlou třešní za nosem a říkám si, jaký mělo smysl natáčet, teď dívat se na něco takovýho. Částečně improvizovaný černobílý portrét žalu ze ztráty syna, bolesti, s řadou hypnotických videoklipů (Benoît Debie) ze studia během nahrávání "Skeleton Tree". Když vyrovnat se s traumatem lze pro velkého umělce snad právě a jedině tvůrčím procesem. Není ale hračka ani pro diváky. "This happiness seemed to be an act of revenge, an act of defiance." ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Most of us don't want to change. What we do want is sort of modifications on the original model. We keep on being ourselves, but hopefully better versions of ourselves. But what happens when an event occurs that is so catastrophic that we just change from one day to the next? We change from the known person to an unknown person, so that when you look at yourself in the mirror, do you recognize the person that you were, but the person inside the skin is a different person? So that when you go outside, the world its the same, but now you are a different person, and you have to re-negotiate your position in the world." ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ Mercy on me dávalo pochopiť Caveovu postavu (postavy), One more time with feeling dovoluje čiastočne ukázať, kto je Nick Cave ako osoba. Umelec, básnik, boh, vyjadrujúci sa v rýmoch a metaforách, a zároveň človek otrasený obrovskou stratou, v živote, aj pre jeho dielo. Bez farby a bez sĺz. Smutné, krásne. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Nick Cave tu máloktorú myšlienku podáva súvisle. A ja jeho prejavu fandím, lebo verím, že za tým nie je neschopnosť vyjadriť sa, ale nezmieriteľnosť s jednoduchosťou prevedenia. Raz sa takto zasekol aj človek na opačnej strane kamery, ktorý s ním robil rozhovor. Tu išlo zase o snahu spýtať sa na bolestivú tému dostatočne opatrne. V roku 2015 Nickovi zomrel syn, v 2016 už natočil dokument. Znie prekvapivo, že to zvládal, ale aj logicky. Potrebuje sa zamestnávať. Lebo existuje deň, noc a potom je tu ešte obdobie života, kedy je človek sám so všetkým, čo sa mu stalo, a tam sa nechceme vracať. Je to ako čiernobiely dokumentárny film, o ktorom nikto iný nevie, že sa nakrúca. A sami sebe sme najneochotnejším divákom, keďže nesledujeme zo záujmu, ale z donútenia. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

"I must remember to be kind." Neskutočne silné. Pozerala som už s tým, že som mala napočúvaný Skeleton Tree, ktorý je pre mňa jedným z naj albumov tohto roka. Warren Ellis je zlatíčko. Myslím, že každý, kto relatívne nedávno zažil "podobnú" stratu rodinného príslušníka, pochopí, a zasiahne ho to ešte viac. (Lumiere - 1.12.2016) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skeleton tree v plnej paráde. Sonda do nahrávania albumu ktorý je poznačený tragickými udalosťami. Nemoralizuje, nevydiera. Celé sa to nesie na veľmi opatrných scénach rozhovorov a sebaistých záberov z nahrávania. Je to o sile vysporiadať sa so smrťou. O nutnosti tvoriť niečo čo ma zmysel. Nick Cave je hudobný Boh a Warren Ellis je jeho práva ruka. Zarezonuje. Ale inak ako by niekto od dokumentu takéhoto formátu čakal. ()

topi 

všechny recenze uživatele

První půlka filmového dokumentu byla super, ta druhá už víceméně zabředávala do tématu smrti Artura a i výběr písní byly už takové cajdáky, jakoby Nick ztrácel dech. Je to pouze můj subjektivní názor a tak to na mě i v kině působilo. Určitě dám doma ještě jednu projekci a možná pochopím více. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ncka jsem měl rád, když zpíval "Saint Huck", asi moji nejoblíbenější, ale myslím tím písně tohoto typu. Po Murder Ballads jsem jej ale ztratil z dohledu. Skeleton Tree není jedno ani druhé. Je to další Caveova poloha. Je to poloha člověka, který reflektuje svůj život; jeho úvahy o příběhu, události, času, změně a napětím mezi tím co se stalo a tím, co se děje, jsou mi blízké. Navíc se na to hezky dívá a dobře poslouchá. ...when you go outside, the world is the same, but now you are a different person, and you have to re-negotiate your position in the world. To se stává asi každému; bůhdej, aby to nebylo v důsledku takového traumatu, o kterém Nick hovoří. Trauma, které se zapouzdří do koule, kterou nosíte upoutánu na sobě pružným řetězem. Čím více se od ní vzdálíte, tím prudčeji vás znovu udeří. ()

Necron 

všechny recenze uživatele

"Později kdosi vstoupil do zahrady a roztloukl hadům hlavy kamenem." Skvely atmosfericky dokument, kde je videt, jak z Nicka uplne sala bezmoc - po smrti syna. Nick je zdrcen, preziva, nic mu nedava smysl a vsechno ho stve - musi to byt hrozne. Vse se odrazi v krasne temnem albu Skeleton Tree. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Nicka jsem neznal a jeho tajuplný voice už vůbec ne. Pokud bych však někdy chtěl spáchat sebevraždu, tak jakýkoliv Nick Cave je jako hudební doprovod zcela ideální. Výborná režie v kombinaci s chabým scénářem donutí diváka přemýšlet, zdali scénář je to, o co v tomhle žánru kráčí. 75% ()

caffelina 

všechny recenze uživatele

"..cause nothing really matters when the one you love is gone.." .Až keď prežívate smútok a bolesť zo straty najbližsieho, tak ste schopný plne precítiť a pochopiť tento dokument a pesničky z albumu Skeleton Tree. Takže mením zo 4* na 5* a vzdávam hold géniusovi. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Jsou kino zážitky, po kterých máte chuť se rozpovídat o všem, co jste viděli. A pak jsou filmy, po kterých všichni odcházejí mlčky ze sálu a nemají slov. Přesně takové bylo One More Time with Feeling, od prvního tracku "Jesus Alone", přes úchvatné popisy, jak ty nejlepší nápady vznikají v podvědomí a ne ve vědomí, jak jsou písně přirovnávány ke snům, jak jsou muži dvojrozměrní a ženy kurevsky trojrozměrné... Ale hlavně, jak každý chce žít svůj život podle svého starého já, ovšem co dělat, když po takové události je vaše nové já jiné, a třeba začne kouřit. Jak celý život je pružina času, jak plynete dál a dál, ale stejně se vracíte k událostem zpět. Zíral jsem 2 hodiny s otevřenou pusou a neskutečně prožíval tuhle jedinečnou podívanou podpořenou nesmírně emotivní černobílou kamerou a za zvuků fantastické muziky, která je uměním 21. století, mě tento snímek emocionálně rozložil. Já nemám co dodat, a na tenhle jedinečný zážitek rozhodně nezapomenu. ()

Související novinky

Marilyn Monroe našla představitelku

Marilyn Monroe našla představitelku

15.03.2019

Scenárista a režisér Andrew Dominik (Zabití Jesseho Jamese zbabělcem Robertem Fordem) toho od roku 2012 příliš mnoho nespáchal. Kromě režírování pár epizod seriálu Mindhunter a taky dokumentu Nick… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama