Reklama

Reklama

Tian liang zhi qian

  • Čína 天亮之前 (více)

Obsahy(1)

Kao Jie (Aaron Kwok) je gambler, který sází snad úplně na vše. Štěstí mu ovšem moc nepřeje, takže se topí v dluzích a za zády má gangstery, kteří chtějí své peníze zpět. Jednoho večera jeho cesty zkříží mladá prostitutka Momo (C'-šan Jang), se kterou prožije sice jen jednu noc, ale jeho život to od základu změní. (LangiJ)

Recenze (5)

runner85 

všechny recenze uživatele

Ty vole! Už som si myslel, že Aziati ma už nemôžu ničím prekvapiť. A opäť sa stalo. Krásny nenápadný snímok. V určitých momentoch drsné, v iných humorné, v iných rozkošné a nakoniec dojímavé. Na konci mi tuším aj slzy vhŕkli. Ono asi fakt treba stretnúť krásnu rozkošnú ženu s dobrým srdcom.... ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se na první pohled tváří dost nenápadně, ale nakonec se z toho vyloupne hodně povedený filmík. Začátek mi přišel lehce nezáživný, čekala jsem další film o hazardu a moc jsem nechápala zdejší hodnocení, ale směr a tempo, které to pak nabralo, mě usadilo do sedačky a díky závěrečné pointě přihazuju půl hvězdičku navíc. Aaron byl skvělý jako vždy a svou postavou gamblerského, nezodpovědného otce mi trochu připomněl svou dřívější roli v After This Our Exile. Úspěšně mu sekundovala Jang C'-šan, která mě již zaujala v čínské verzi Miss Granny. Přeloženo. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Polovina času komorní film dialog mezi prostitutkou a gamblerem a polovina času akční, komedie, přecházející do dramatu, s parádní výpravou, fantastickou atmosférou nočního života a vůbec ohromně poutavým čarokrásným vizuálem. Trochu jiný film, kde ta závěrečná pointa - ždímačka citů - vylepšila celkový dojem, že si ten film zapamatuji. Musím taky sklonit poklonu před hereckými výkony a krásnou hlavní představitelkou. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Kompulzivní gambler Gao Ye (Aaron Kwok) je právě puštěn z vězení, dluhy na krku, mafiáni hrozící, že při nezaplacení si vezmou jeho nezletilou dceru, problémů více, než dost. Gao Ye potká sociální pracovnici Momo (Yang Zishan), která podlehne je nápadu zúročit peníze hazardem. Samozřejmě nic nejde podle plánu a Vy se můžete těšit na zajímavé putování postav polosvěta, charakterové střety, překvapivě úderný a dojemný závěr v jednom (nemohu bez spoilerů děj více rozepsat). Magický neorealismus udeřil v plné síle, ta kamera, atmosféra nočního i denního města doslova dýchá. Tchaj-wanský herec Matt Wu má na triku režisérský debut jako hrom, Aaron Kwok v jedné z nejlepších rolí za poslední 3 roky. Čekejte sociální drama, realismus, ale i dravost, hravost, trochu akce, herectví velmi silného kalibru, zejména Yang Zishan si říká o první ligu svým výkonem. Odkaz na http://www.csfd.cz/film/2610-cabiriiny-noci/komentare/ geniální. ()

Galerie (47)

Reklama

Reklama