Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Recenze (293)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úvod je pomerne atmosferický a celé je to menej hysterické ako predošlé dve časti, no aj tak je to stále strašná nuda a všetky scény v hmlou oparenom alternatívnom svete s hláškujúcou Elise sú smiešne. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Překvapivě poučení z předchozího dílu nastalo. Mnohem soustředěnější režie doplňuje poměrně originální scénář, který se snaží vyhýbat hororovým klišé a typický lekačky trochu okořenit. Samotnej démon potom mohl dostat klidně trochu víc prostoru, nicméně co se týče designu je rozhodně nejpovedenější od prvního dílu. Celkově nejčistší čtyři hororový hvězdičky, ale díky skvělýmu příběhovýmu propojení, nesmyslnýmu, avšak ne u hororů atypickýmu zdejšímu hateu a v porovnání s povedeným Annabelle 2 (které jsem dal taky čtyři), přičemž toto bylo ještě trochu lepší, nadhodnotím slabšími pěti. Jen lehce zamrzela absence některých zajímavých scén z traileru. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Lin Shaye je dobrá hororová herečka, ale koukat na ní celý snímek bez odpočinku, to bohužel nelze. Ona zahraje své, ale 100 minut je šílená porce, kterou neutáhne. Insidious tímto dílem ztratil atmosféru, lekačky, napětí a i kvalitní hereckou sestavu. Dva šašci okolo babky není to pravé ořechové a já doufám, že dodrží aspoň to slovo "Poslední". 2/10 = 25% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sledovateľné, ale nič do série pridávajúce. Mytológia zdá sa išla už dávno bokom a zostali nám len staré známe postavy a overená hororová atmosféra. Záverečné porazenie démona si mimochodom scenáristi museli skutočne vycucať z prsta. Tej logike nerozumiem. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Insidious, Wan, Whannell - tolik mi stačí ke spokojenosti za současného dlouhotrvajícího období hororového sucha. Jako fanoušek série se nebojím stejně jako u trojky lehce nadhodnotit. V rámci série průměr, jednička a dvojka samozřejmě top. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Tohle už nemělo vzniknout, ty tři dávám v podstatě ze slušnosti. Kdybych držel slovo (viz. koment k Chapter 3), tak jsou tady dvě jak vyšitý. Neříkám, že to je průser, ale po hodinkách jsem v kině koukal, což známka kvality rozhodně není. 55% a slabota i v ranku konzumu. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Insidious" počtvrté a naposledy (snad!!!). Za volume, které je během lekaček vytočené na maximum, bych je nakopala do p*dele, jinak jsem ale celkem spokojená. Ubylo plácání se v Zásvětí, Pán klíčů vypadal slibně (bohužel jen vypadal, oddělá ho pitomá píšťalka xD), zaměření se na Elise a její minulost byl podle mě dobrý tah a propojení s předchozími díly proběhlo uspokojivě (zdálo se mi to nebo ty dveře nezavřela?!?). Finální pořadí dílů: 1-4-3-2. (Komický poznatek k dabingu: Elise několikrát zmíní pomoc "Quinnovi". Quinn je ze třetího dílu a je to TA Quinn, ne TEN Quinn.) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak to dopadá, keď sa niečo donekonečna predlžuje, obsahová stránka už vážne nemá čo divákovi ponúknuť. Ale uznávam, to strašenie miestami nebolo vôbec zlé. Samozrejme, dosť záleží aj na atmosfére, akú si doma divák navodí. Ja som bol v noci sám a v tme, takže to malo nejaký ten účinok. No ale pozerať to cez deň alebo v prítomnosti nejakého rušivého elementu, tak idem ešte minimálne o hviezdu dole. Slabší priemer. 55/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(65%) Viděno v kině. Tak abych to tu trochu vysvětlil jak je to s touto sérií. Insidious (2010) a Insidious 2 (2013) jsou první dva díly této série. Insidious: Počátek (2015) jak už napovídá název je prequelem k prvnímu Insidiousu z r.2010. A tento Insidious: Poslední klíč (2018) je pokračováním prequelu Insidious: Počátek. V poslední scéně tohoto nového Insidiousu spatříme scénu z Ins. z r.2010. Takže je jasné, že další díl (pokud bude) už bude přímým pokračováním Insidiousu 2. Sakra, nějak jsem se rozvášnil, ale já si nemůžu pomoci, chci mít v tomto pořádek. No, nyní k filmu. Vloni jsem byl zklamný z nové Annabelle, ale zde si nijak výrazně stěžovat nemůžu. Rozhodně to nemá na první dva Ins., kterým jsem dal 5*. Ale zase je to lepší než nudný Počátek, který schytal jen 2 slabé hvězdičky. Takže příběh mě opravdu zaujal, má pár dobrých rozuzlení, zejména ve finále. Sice ½ snímku trochu vře, chvílemi jsem se mírně nudil, strašidelná atmosféra se režisérovi povedla tak na půl. Zase ale musím pochválit chvílemi vsunutou brutalitu. Nemyslím tím hektolitry cákanců krve nebo řezání končetin, ale kruté zacházení s dětmi apod. V 2/2 se to už víc rozjede, dojde i na pár lekaček a pár napínavých scén včetně slušného finále. Herci byli celkem obstojní. No, jsem fanoušek těchto novodobých duchařin, ale už je toho asi moc, je to takové moc omleté, ale kdyby se k tomuto vrátil Wan, myslím si, že by to dopadlo ještě lépe. Solidní nadprůměr a ještě jednou si to někdy pustím. Očekával jsem nudu, jako byl Insidious: Počátek nebo druhá Annabelle. To se naštěstí nestalo. Takže, aspon, že tak. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozího dílu se v tomto případě příliš nedaří budovat napětí. Snímek funguje vyloženě jen v rovině lekaček, které jsou devízou této hororové série. Leknete se i v případě, když víte, že na vás snímek chystá bafnout. Celkový příběh je velmi slabý čajíček. Zámečník byl bezesporu zajímavý démon, ale strach jaksi nenaháněl. Duo přicmrndávačů ústřední gerontky bylo stále stejně bláznivé a vtipné. Lepší tři kousky. Jsem lehce zklamán. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

První půlka nuda. Druhá půlka akce. Lin Shaye mě vážně nebaví. Kdyby u ní nebyli ti dva poskoci, tak tam není jediná zajímavá postava. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Snad už poslední Insidious je tu. Ne, že by mě to už nebavilo, ale není tam už moc co vymýšlet. příběh trochu skáče mezi 50. léty a současností, ale většina se odehrává v roce 2010. Opět sledujeme příběh Elise a odhalujeme její minulost. Měla opravdu těžké dětství. Zbytek příběhu je pak v Novém Mexiku. Najdeme tu i pár zajímavých zvratů a lekaček. Jinak je děj celkem obyčejný. Snad už tedy naposledy. "Odpusť mi, Anno. Zklamala jsem tě." ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Keď si to dám ako celok dokopy, myslím, že som o niečo spokojnejší, než keď som naposledy sledoval "Insidious: Chapter 3". Film, ktorý vyslovene zachránila jeho druhá polovica pred tým, aby sa stal nudným a zbytočným prequelom. Teraz sa ale pozrime na "Insidious: The Last Key". Nevedel som, čo môžem od filmu čakať. Nepovažoval som za pozitívny signál fakt, že bol film posunutý z októbra 2017 na január 2018. A jediné čo mi ostávalo dúfať, že to tvorcovia nepokazia. Tak som si kúpil svoj lístok, sadol do sály, pozrel si to a v mnohom to prekonalo moje očakávania. Kým na iných miestach som zase skutočne prevracal očami. Ale okey, čo na filme funguje? Lin Shaye sa po štvrtýkrát dostane do role Elise a je rovnako vynikajúca ako bola vždy. A je super, že sa v tomto filme o nej aj najviac dozvieme a budeme ju môcť spoznať cez časti v minulosti. Je to vynikajúce. Príbeh je zaujímavejší a dokonca si myslím, že aj zloduch je celkom kreatívny. No ohliadnuc od toho, že má skvelý dizajn a má veľmi kreatívne spôsoby ako ovládať ľudí, tak sa o ňom nedozvieme dokopy nič. Len to, že je veľmi strašidelný. Muž s kľúčmi je veľmi strašidelný. To je jediné čo vieme. Ostatné herecké výkony a réžia sú fungujúce a film má dobrú a tmavú temnú atmosféru. Takže dávam kredit aj v tomto. Plus si myslím, že sa to skvele prepája aj medzi "Chapter 3" aj s prvým filmom "Insidious". A rozhodne som vždy rád, ak ma film nenudí. Čo tento rozhodne nudu pre mňa nepriniesol. Kde ale film zlyháva? Agnus Sampson a Leigh Whannell sa tu tak veľmi snažia byť vtipní, až to miestami bolí. Občas povedia niečo, čo je celkom vtipné a nemôžem povedať, že sú vo filme zle využití, no v momente ako chceli baliť pekné baby alebo byť vtipný, tak som musel prekrúcať oči. To bolo skutočne otravné. Skákačky síce nie sú falošné, no rozhodne je to hororový element, ktorý musí zmiznúť. Pretože ma to vždy z atmosféry vytiahne. A málo tomu pridá. A v tomto filme to nepridalo skutočne nič. Je to len už staré klišé. Ako som povedal, o Mužovi s kľúčmi sa moc nedozvieme, a jeho porazenie je podľa mňa strašne odfláknuté. A okrem toho tu bude aj jedna smrť, kde som si skutočne musel povedať - "Bolo to nutné?" Myslím si, že film je lepší ako jeho predchodca a dáva mi to otázky, či je to skutočne koniec série, alebo sa to rozhodnú tvorcovia nejako obnoviť, Nebudem spoilovať, no poviem, že vidím nejakú cestu. Hoci názov evokuje, že sme v poslednom filme, nikdy nehovorím nikdy. A ako som povedal, mal by som aj jeden nápad, ako by to mohlo pokračovať. Takže uvidíme čo sa so sériou bude diať ďalej. Hodnotenie: B ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Byť si osobně myslím, že by se to mělo spíš jmenovat, poslední píšťalka, tak chci jenom takhle z úvodu napsat, že mně asi nejvíc bavila trojka. Ale tenhle film, určitě neni horor, komedie možná, kriminálka rozhodně, drama které zahraje na citečky a zasáhne každého, na jeho nejnitěrnější citečky, až se srdíčko rozpláče, to tenhle film rozhodně je.Takže ve filmu je komedie, krimi a rodinné drama, hororu je tady asi tak dvě minuty a srdce je sval, nedokáže tedy plakat. Jeden by řekl, že když někdo hraje v takových filmech jako Contracted 2, 2001 maniaků a 2001 maniaků: Pole vřískotu, tak třeba něco pochytí, třeba jak udělat atmosféru, nebo nějakou nechutnost, či něco co tvoří horor, hororem. Ale néé, kdepak, jo bubák je sice okopírovaný z filmu Hellraiser: Svázaný s peklem a to je všechno, na co se tady tvůrci zmohli. Ale zase, víte co je vtipný, když přestálý čtyřicátníci, balí o dvacet let mladší holky, s tím, že jako v pohodě, to bylo fakt dobrý. Navíc Angus Sampson, si tentokrát sebou nevzal tričko s OBROVSKÝM Lundgrenem, takže mé hodnocení je celkem jasné. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve dvojce jsme zahlédli první směrovou tabuli, ve trojce tam odbočili a ve čtyřce zdárně dojeli do cíle. Konečně jsme v Prdeli. Doufejme, že je to skutečně konečná. Jedna jediná hororová scéna, ne, Lin v podprsence nemyslím, odlehčující "humor" vymítačů a chybělo mi tu i to Wanovský bubákování. Divný, to bych neřekl, že někdy přiznám, asi to byl fakt blbej biják. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tři hvezdy s odřeným celým xichtem. Je to teda bejkárna..jako "horor" to nějak nefunguje, ale aspon to zabavilo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zkurvený děti v kině. Cinema City Pardubice, teď. Lidi jsou dobytek, zasranej, nevychovanej dobytek. A film taky slabota. Když už jsem po delší vychladnul, vrátím se k filmu jako takovému. Bez Wana na režisérské sesli to nemá po hororové stránce co nabídnout. Scénář sahá do komedie až příliš často a vzhledem k nízkému levelu strašení je to velký nepoměr. Občas mám humor v hororech rád, aby člověk při kadenci strachu měl čas vydechnout. Ale zatímco třeba v Lights Out je komediální jen jedna scéna a nahuštěné It občas rozčísne nějaká Ritchieho hláška či samotný Pennywise, tak v posledním Insidious je prakticky půlka filmu komedie v čele s hláškujícím duem lovců a strašení je sakra málo. Ani protkanost děje už není z daleka tak zajímavá, hudba neděsí a démonicky nenahaní husinu jako Bisharova pekelná nota v prvních dvou dílech. A když už se vám na chvilku sevře srdce a daří se atmoška, vteřinu na to máte buď nemístný vtip, nebo laciné finále kopírující kung-fu bordel ze trojky, kdy se s démony prostě mydlíte jak Walker Texas Ranger s laciným kaskadérem. První dva díly miluju, ale i když je čtyřka značně lepší než trojka, bez Wana to nemá šťávu a na špičku ztrácejí poslední díly s dechem. Sice se těšim na klidnou domácí projekci bez chrochtajících, křoupajích a hihňajících vypíčených puberťáků, ale víc jak 60% ze sebe stejně nevymáčknu. Mrtvá frančíza. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro ty, kteří se umí bát. Předvídatelný horor, který spoléhá na strašení a bafání než na duševní úzkost. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Taková klasika, která ničím žánr duchařin neobohacuje, jenom to protahuje jednu sérii, kterou vybudoval hlavně kvalitní kamerou a střihem James Wan. Je fajn vidět starou herečku v hlavní roli, není to dnes až tak běžné, ale pro mě to je horor, který mi splyne se stovkou dalších. 40% ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama