Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Recenze (293)

PKD 

všechny recenze uživatele

Možná ještě lepší než 3. Uvidím na vícero shlédnutí, které spolu se 3 na rozdíl od 1+2 nejspíše  někdy v budoucnu...budou. Graficky velmi příjemné end titulky opět mňamix, byť zde o 30sec. kratší:( Pochválím prvních 20min. (+tv zprávy o Stalinovi) a zvláště samotnou lokaci Elisina domu, kde bych nechtěl bydleti. A ještě s takovým hodňoučkým tatínkem. A to jsem si myslel, že ten můj byl kruťas, hehe. No, asi byl byl stejný, pokud bych měl též nějakou takovou schopnost. Uf. Cz tit. v  mnou viděné verzi pobavily již na zač., kde jsem se z nich dověděl, že děj začíná v r. 1959, zatímco orig. popisek hlásal o 6 let méně, checht. Rozčílila nedomyšlená pitomost páně scénáristy, které jsem si všiml již ve 3, že Elise napřed několikráte někomu odmítne pomoci a pak stejně dojede, což je na palici. Zde se to stane naštěstí jen 1x. Znovushledání s bratrem (kdysi dávno senátor Kelly z 1. X-men filmu) u kterého jsem si po prologu říkal, co se s ním asi stalo? a z toho vyplívající jisté (zprvu náhodné) příbuzenské odhalení alá kolumbijská telenovela, velké plus. Tyto mýdlové kýče já rád. I v hororech.;-) Já nejsem tvůj otec, já jsem tvůj syn. A já k vám vůbec nepatřím. Jsem úplně cizí člověk. Jsem tedy naprostý sirotek:))) Něco v tom smyslu. Cimrman byl měl radost. Prakticky neduchařský motiv chlápka, co vězní 4 měsíce ve sklepě zdrav. sestričku, velké plus. Vlastně bych pokr. klidně ve stejném duchu (doslova) a na astrální dimenze bych se vytento. Největší zlo stejně jsou lidé sami a je samoz. cynicky úsměvné, že zde jakož i jinde se to svádí na zásah ´´zvenčí´´. Krásně a přesně to řekla Rachel Veisz v Constatineovi. Na 2.str. jde o horor s nadpřirozeným motivem, jako v celé sérii, tak by to asi nebylo moc prozřetelné to odkloniti směrem k čistému psychothrilleru. Tady to bylo nejblíže. A já za to dávám plné 4. 5.kap. určitě zkusím, páč jsem pochopitelně po shlédnutí celé série během 12h. zvědav, jak umí režírovati  herec P.Wilson a jak bude vypadati ve finální podobě námět, který zní zajímavě a tak nějak smysluplně navazuje na 2. I když já bych raději bral další prequel s Elise a Patem a Matem.:))) P.s. a samoz., že jistý telefonát, který propojuje s 1 potěší. ()

Spike17 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl působil jako originální zjevení na půdě atmosférického duchařského hororu, díl druhý tento fikční svět důmyslně rozvíjel, rozvracel některé představy a využíval potenciálu svých postav, s dílem třetím se vytratily gotičtí duchové a byl postaven na děsivějším záporákovi, přičemž nikterak nerozvíjel možnosti astrálního cestování, Poslední klíč dostává svému názvu a funguje jako vhodné doplnění ságy, a to z hlediska a) doplnění minulosti hlavní postavy a za b) přitažlivé rozšíření astrální dimenze, ve které tentokrát hraje prim luxusní záporák – ale i zde platí pravidlo, že záporná postava v hororu je děsivější, pokud vidíme pouze náznaky, ale když se ukáže v plné vizáži a síle, ztrácí na efektivitě. Více po velmi dlouhé době ZDE ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Insidious: Poslední klíč“ už je takové lehké vyměknutí série, ty děsivé okamžiky nejsou vždy úplně skvělé, někdy máte pocit, že je to všechno prostě jen na efekt a ten skutečný horor se z toho nějak vytratil. Trochu to připomíná takové ty zábavnější díly seriálu „Supernatural“, kde i v nich se najdou hororové momenty. Nic to ale nemění na tom, že je to pořád horor hodně dobrý a nadprůměrný. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Není to už ono. První půl hodinka je vynikající a říkal jsem si, co na tom ti škarohlídi vidí. Jenomže pak film ztrácí dech a kupí se jedno WTF za druhým. Konec taky nic moc, odfláknutej a málo promyšlenej. Ale ruku na srdce, pořád je to nadprůměr a kdyby to byl první díl, nebo nějaký jiný film, tak je hodnocení jiný. Ve výsledku jsem celkem spokojený. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Stále velmi nadprůměrná hororová podívaná, ale nebudeme si nic nalhávat, už to lehce ztrácí dech a na skvělé první dva díly to nemá. Atmoféra je méně mrazivá, lekačky člověka už tolik nepřekvapí a děj se dá celkem lehce předvídat. I přesto se tvůrcům povedlo krásně uzavřít celý kruh a pokud nikoho nenapadne natočit pětku, bude Insidious: The Last Key, velmi kvalitním uzavřením jedné parádní hororové série. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Na to že ide o XY-té pokračovanie ktoré nenakrútil pôvodný tvorca, ale niekto, kto nemá za sebou viac podarených projektov, to nedopadlo vôbec zle. Práve naopak. Bol som skeptický a pravdu povediac som čakal skôr paródiu na Wanov opus, než kvalitný a strašidelný horror. No zostal som prekvapený. Snímka si držala celkom hutnú mysterióznu atmosféru. Pár krát som sa zľakol, moja žena bola permanentne pod perinou, no a príbeh bol tiež celkom originálny. Netvrdím, že sa to vyrovnáva prvým dvom častiam ale oproti trojke je to parádička. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Solidní zakončení této hororové série. Zápletka je solidní, mimo jiné i lekačky, atmosféra i herecké výkony. Nicméně nemohu si odpustit poznámku k již unavenosti materiálu a rutinérství, bez kapky nápadu. Šlo vytěžit více, nicméně vzhledem k již čtvrtému pokračování, se jedná stále o dobrý horor a tuto sérii mohu doporučit. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s väčšinou ostatných užívateľov mám tú výhodu, že štvrté pokračovanie s názvom posledný kľúč je mojim prvým filmom z tejto série, ktorý som videl. Neviem povedať o koľko dôležitých aspektov z predchádzajúcich častí som prišiel avšak ku cti tvorcom filmu slúži predovšetkým to, že film možno pozrieť a pochopiť bez problémov a hodnotiť pozitívne. Boli tam dobré momenty, ktoré takmer vystrašili, bola tam hororová hudba 21 storočia, bol tam moment na odvedenie pozornosti či sa dej predsa len nebude uberať trochu iným smerom a k tomu všetkému trochu humoru a romantiky. Jeden z lepších filmov ktorých dej sa točí okolo duchov, démonov a strašenia. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Jedno velké zklamání. Po slabším třetím dílu, přichází ještě větší zoufalost. Děj je úplně mimo zajeté koleje předešlých dílů. Jediné, co považuji za přinosné, je to, že se dozvídáme více o životě Elise. ()

j.bena 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to mělo opravdu našlapnutý na dobrý úvod, ale po 15.minutách studená sprcha, pak zase našlapnuto ... a zase ta sprcha, a takto se to táhne celý film, škoda... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Série Insidious má pro mě zajímavý vývoj. Jedničku jsem celkem bral jako nízkorozpočtový ok horor, dvojku jako ambicióznější projekt, který nebyl natočen tak dobře, jak byl vymyšlen. U trojky - prequelu mě potěšilo, že scénáristovi došlo, že nejlepší postava je médium Elise (sympaticky zahraná hororovou veteránkou a do vhodné rodiny narozenou Lin Shaye), že by za ty prachy místo pobledlých herců v divných záclonách mohli konečně předvést nějaké solidní monstrum nebo démona a že by to mohlo mít normální barvy. Čtyřka je pak pro mě nejzábavnější díl, protože jen zlepšuje cestu trojky - opět je to příběh Elise, démon je super jak z metalové pornofantazie, skoro detektivní příběh taky a mělo to parádní atmosféru. Co dodat. Pokud se vám ale stýská po unylé rodince z 1 a 2, a po divokých vypravěčských experimentech dvojky, nejspíš fanouškem čtyřky nebudete. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Tak první letošní kino premiéra - horor. Insidious se vrací do starejch kolejí prvních dvou dílů. Hned z kraje se navíc dozvíme, jak prožila svý dětství právě sama Elise a co všechno zapříčinila. To, že se vrátí zpět do domu, kde to všechno začalo, se samo nabízí. I tak to ale nevyužilo ten potenciál, kterej to mělo díky tomu sklepu. I přesto se ale pár lekavejch scén povedlo. Přivedly se do filmu i dvě krásný neteře, což taky trochu přidalo na kvalitě. A jako třešnička, tam bylo dost vtipnejch momentů. Nepamatuju se, že by v předchozích dílech toho bylo tolik. Takže bohužel, tomu chyběla ta stupňující se temná atmosféra, ale díky tý vhodně zvolený vyváženosti to mělo úspěch. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nejslabší díl série,který minimálně do poloviny místy stihne i nudit a ani to bubání tu úplně nefunguje.Naštěstí pak ale přijde druhá půlka,která už má trochu atmosféry a konečně se aspoň trochu projeví i úhlavní strašidlo.Jelikož jsem navíc schopen svojí oblíbené sérii lecos odpustit,za těch pár slušných věcí tam šoupnu nezaslouženou čtvrtou hvězdu...65% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Takhle to většinou u těch pokračování úspěšných jedniček dopadá... Diváka to navnadí, prašule se utrží, tak proč netočit dál?...!.. Je zde spousty takových sérií, nicméně hororových je opravdu málo, pokud nebudu počítat třeba Freddyho. Jenže se v devadesáti procentech s dalším pokračováním jedná o pád dolů. U Insidious to není zas takový pravidlo... První tři díly byly super, nad mé očekávání teda obzvlášť trojka zabodovala, jenže po ní nastává zlom! Už zde nevidím nic nového, nic čím mě ta duchařina překvapí... Není to zlý, ale není to ani pecka! Takže jak ve škole... Je to dobrý, za tři! 60% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalitní přemostění k prvnímu dílu Insidious. Aneb jakési zakončení životních osudů Elise, předtím, než se dostala ke svému poslednímu případu. Poslední klíč má přitom opravdu extra ohavného démona. Několik též originálních myšlenek zakomponovaných do duchařské zápletky a vcelku charakterní herce, které ale známe již čtvrtý film. Prostě musím přiznat, že tato rozjetá série se mi líbí a ač Poslední klíč zřejmě zavání koncem, rád bych se s Elise ještě jednou setkal u případu na který navozuje konec druhé kapitoly. Za mě zvedám palec nahoru a ta čtvrtá hvězda unikla skutečně jen o vlásek. 70% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Doufám, že poslední Insidious je definitivní tečkou za tímhle tématem a vyšumělou sérií! Sice si drží jistou úroveň napětí, ale na víc než pár lekaček už tohle dílo vážně nemá, škoda! 45% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tohle mě už vůbec nebavilo,a asi dvakrát sem docela bojoval se spánkem.Myslim že už je čas říct dost.30%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Možné zavrsení skvělé ducharske série. Ale známe to , tak i já počítám s možným pokračováním. Skvělá atmosféra a dobrý příběh a čitelný děj, v kterém se dalo orientovat. Pěkný lekacky díky hlasité mu zvuku. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Insidious je bez debaty jedna z nejlepších moderních horrorových sérií. Naštěstí ani napočtvrté kvalita nešla nijak dolů. Poslední klíč má zajímavější děj, než předchozí třetí díl. Co se týče strašidelnosti, funguje dá se říct pokaždé, když se o ni film pokusí. Bohužel, poprvé mi u této série přišlo, že má hluchá místa - a ta jsou navíc vyplněna vyšší porcí humoru, než bych si přál. Snímku lze ještě vytknout přidání větší dávky sentimentality, která vrcholí v samotném závěru. V jedné scéně je ale jedna extrémně pěkná lekačka, takže zmíněné nešvary s trochou snahy rád přehlédnu a v závěrečném verdiktu dávám rezavým hřebíkem propíchnutý palec nahoru. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se toho dočkali. Zklamání na plné čáře. Adam Robitel oficiálně pohřbil Insidious sérii zaživa. A já do něj vkládala tolik naděje. Za prvé bych vytkla jednu zásadní a typickou věc pro Insidious. Kde zůstala úvodní znělka? Kam se ztratily houslové tóny charakteristické pro tento Wanův kult? Když už chcete někoho napodobovat, dělejte to aspoň pořádně. Zrovna v tomto projektu není místo pro sólisty, protože když nejste dobrý režisér, neměli byste měnit zajeté koleje. K příběhu bych řekla asi to, že sice byla snaha o zformování něčeho docela jiného a víc než astrální cestování s rudým ďáblem jste nám, pane Robitel, naservíroval rodinnou drámu velkých rozměrů, ale ani toho strašení jste nám nedal moc. V podstatě jsem celou dobu čekala na něco, co nepřišlo, a tak můj zážitek docela vyšuměl. A hodně mě to mrzí, protože Wan se mi odstartováním této záležitosti vryl do mého hororového srdíčka a svými dvěma prvními díly potěšil a ukojil mé hororové chutě. Škoda, že čtyřka spatřila denní světlo a nenechala třetí díl být jako příjemné a lehce nadprůměrné ukončení této série. ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama