Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Recenze (293)

chaometic 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl z celé série. Je nom se tam kecá- je tam hodně emocí a zbytečnejch. Na konci se to trošku rozjede. Nejvíc mě urázilo, že si natočej film, kterej už se nepodobá sérii Insidious, ale daj s itam samolepku aby jim to vidělo. Do kina na to nechodte, ušetříte si čas i zklamání. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Séria Insidious bledne, z poctivej a originálnej temnoty so zaujímavým námetom, kde James Wan staval na postupnom budovaní atmosféry, sa stala "pásová" "hororová" jednohubka s nekonzistentným príbehom, nezaujímavým "hlavným démonom" a lacnými zvukovými ľakačkami. Jediné pozitívum štvrtej časti vidím v postavách (Elise a jej nerdovský tím) a v snahe nadviazať štvrtú časť na predošlé diely. Zároveň dúfam, že po výbornej jednotke a dvojke, ktoré položili základy - ako sa v popise uvádza - kultovej hororovej série, už nebudú tvorcovia túto sériu "znásilňovať" ďalšími zbytočnými pokračovaniami. 2,5* až 3*, no hodnotím 2*, vzhľadom na to, že sa jedná o sériu Insidious a moje očakávania boli pochopiteľne vyššie. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že je tu tak málo lekaček oproti 1. a 2. dílu. Navíc bylo těžké se zorientovat kdy se děj odehrává. Až ke konci se dozvíte, že se děj odehrává před 1. dílem. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Elise je na tom podobne ako Jigsaw, nezastaví ju ani smrť, ale na rozdiel od pána skladačky neprechádza zmŕtvychvstaniami, len ukazuje čo bolo predtým a stavia si tak nové mostíky k základnému kameňu série. V tomto prípade sa opäť postaví hnusnému démonovi, ktorého motiváciu som síce nepochopil, ale nevadí. Aby to však malo aj osobnejší ráz, tak sa má duel s ním odohrať v rodnom dome samotnej Elise. Spoznávame tak jej príbuzných, ranných bubákov z palandy i pivnice a ďalšie bezsenné noci, z ktorých dobré dve vystrú do pozoru. Dej prihrá aj nejaký ten zvrat a nadhodí pár návnad pre vznik nových filmov, aké nám dozaista budú chcieť skomplikovať už i tak ťažkú orientáciu vo Wanových príbehoch. Kvalitatívne si ide štvrtý Insidious asi na rovnakej vlne ako predchodca, film ničím neprekvapí, dodržiava overenú osnovu (zas vo finále cestujeme do územia nikoho), no remeslo zvláda uspokojivo. Čo sa mu ale vymyká spod kontroly je silená snaha o odľahčenie situácie. To do série nepatrí, takže pre budúcnosť vypustiť úplne. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

dalsi 4 diel a dufam ze bude dalsi ten zmrd s tymi klucami mal riadnu hnilu drzku dost neprijemny mali riadne na male a ten jej otec bachar sadista spinavi oho mala kopnut do hlavy ()

Smokey1468 

všechny recenze uživatele

Hm. Insidious sérii jsem měl rád, teda první dva díly. Třetí mě absolutně nesedl, podobně je na tom i tenhle čtvrtý. Přišlo mi to strašně nevýrazné, příběh mě nezajímal, lekacky? Hmm, možná na jednu kvalitní si vzpomínám. Hororovou atmosféru to teda neměla téměř žádnou. Buď už mě ty dnešní duchařiny nudí nebo je tohle slabota. Slabé tři ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Duchařina, která by byla před 10-15 lety byla masakralní záležitost. Takhle je to jen další bubu film pro nepolibene puberťáky - 50% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Civilnější a tradičnější vymítání s Lin Shaye, která i ve svém pokročilém věku ještě minimálně jednou donutí pustit u diváků, bahnících po tajemství červených dvěří, pár bobků do sedačky..a pár kováků pro studio. 60% ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Film vôbec nesklamal priniesol presne to Čo sa od neho čakalo.Klasické pokračovanie s pár peknými scénami.Taký doplnkový a záverečný diel.Krásne to nadvezovalo na seba , nejaké tie lakačky boli tiež dobré aj ma myklo.Mňa to bavilo aj keď koniec bol troška odfláknutý.Démon bol dobrý.Celkovo lepší priemer.A dúfam že tento svet ešte neskončí lebo keby sa toho chytil niekto zručný stále to má čo ponúknuť . ()

dee.n 

všechny recenze uživatele

Tak asi už stačil celý Insidious i ta babča a její potrhlý tým. Ne, to vůbec nevadí, že z filmu vypustíte půlku věcí, na kterou je divák natěšený z traileru a že se celý zapeklitý příběh nakonec vyřeší naprostou banalitou, kterou by vymyslelo i pětileté děcko. Tudy cesta nevede. ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Po 3tím celkem vydařeném díle, už se dál netěším a doufám, že se žádného dílu nedočkáme. Jedno velké zklamání, bez pořádné duchařské atmosféry. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Ze všech dílů 100% nejlepší příběh, opravdu to bylo občas dojemné. Ale co se týče lekaček a strašidel, tak to už bylo slabší, než třeba v 1 a 2. ()

Ronaldo79 

všechny recenze uživatele

Lin Shaye se herecky snaží udržet tuto dekadentní sérii, která podobně jako spinoffy Conjuringu postrádá Wanovu invenci a kouzlo. Každý se snaží zreplikovat jeho styl, namísto vložení vlastního otisku. Ač se mi líbil koncept i vzezření Muže s klíči, tak od minulého dílu už je všechno na jedno brdo. Nemístný humor, samoúčelné (ne)lekačky, cesta za červené dveře a podobně a každému z těchto zápletkových klišé se tvůrci nasnaží dát odlišné uchopení dané věci. Snad se jednalo o poslední díl série, protože už teď má náběh, aby se zařadila po bok sérií jako Paranormal Activity, Pátek třináctého, Elm Street a dalších, které se s každým přibývajícím dílem stávají víc a víc vlastní parodií a vtipem. S přihlédnutím k výdělku se tak dalšího dílu bezesporu dočkáme. 4/10. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Tri hviezdy skôr zo súcitu, pretože mám veľmi rád prvé dva diely, aj keď tu máme okrem pár postáv úplné iné obsadenie. Zhliadnuté v plnom kine a okrem celkom slušne sa tváriaceho úvodu a vtipnej dvojice, ktorá sprevádza Elise, film nemá takmer čo ponúknuť. Ľakačky takmer s nulovým efektom, hlavný záporák je totálne odfláknutý, príbeh plný toho najklasickejšieho klišé. Séria sa totálne vyčerpala, varí z vody a pre jej vlastné dobro by mala skončiť, prinajhoršom si vziať na pár rokov voľno, prizvať talentovanejších scenáristov, alebo produkčné zastrešenie Jamesa Wana. Už teraz prešľapuje na mieste ako Paranormal Activity, Saw a podobne. Snáď rovnako nedopadne aj Wanov Conjuring. ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Velice sympatické obsazení. Krom Lin Shayne, na které to celé stojí. A to je asi ten největší kámen úrazu. Krom tohoto jsem na filmu nenašel jiných pozitiv. Jde o ukázkové dojení úspěšné značky. Viděl jsem spousty jiných hororů, u kterých mi jejich blbost doslova hnula žlučí. Ale tady? Prostě to není dobré, ani blbé, je to nějaké divné. Každopádně vřele nedoporučuji. ()

DavidHolub 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to jevilo, jako naprosto zbytečný film, postupem času se to zlepšovalo a zlepšovalo. Scéna s kufry byla skvělá. A konec se taky velmi povedl. 7/10 ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Vidět horor v kině má své kouzlo a atmosféru,ale lidi,co kolem vás křičí TY KRÁVO,JÁ SE BOJÍM bych klidně postřílel. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Zial jeden zo slabsich kuskov serie. Mal sice svoje velmi silnejsie momenty, ale skoda, ze i tuna bola potreba odlahcovat napatie tym dvoma "trhlymi ghosthuntermi". Pociatocna scena bola dost drsna a i usi si vytpeli. Ti, co maju deti vedia iste, co myslim. Pre fanusikov zrejme povinna zalezitost. Napriek slabsiemu odvaru, odporucam. Atmosferu to stale ma. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to mělo zajímavý příběh o Elise a jejím mládí, ale jak to bylo celé provedené je opravdu k pláči. Jednoduše se nám dostalo nějakého takového mixu všeho, co jsme již viděli v minulých dílech a když se k tomu připočtou nulové lekačky (asi až na tu úplně poslední v závěru) a otravné postavy, tak Vám z toho vyplyne utrápený horor, který jako pokračování selhal na plné čáře. Čisté 2* ()

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama